SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:02
Büyükşehir Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının 1. oturumu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapıldı. Gündeminde toplam 63 madde bulunan meclis, birinci oturumunda bunlardan 24'ünü görüşüp, 10'unu kabul etti. Kalan 39 maddenin bazıları komisyonlara havale edilirken, bazıları ikinci oturuma kaldı. Görüşülen ve kabul edilen maddeler arasında, Çöşnük Mahallesi'nde 5 kata müsadeli bir parselin kat sayısı 9'a çıkarılması da yeraldı.

Saat 14.00’de Büyükşehir Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, gündem dışı verilen tekliflerin gündeme alınmasının ardından, gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi. Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan bazı konular görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ertelendi, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır kısa bir konuşma yaptı. Başkan Çakır, Türkiye’nin son günlerde zor bir süreçten geçtiğini ve terör olaylarının artığını belirterek, “Ülkemizdeki terör olaylarının biran önce son bulmasını temenni ediyorum. Terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi dünya görüşümüz ne olursa olsun ülkemizin geleceği için her zaman korumak zorundayız. Terörü nerden gelirse gelsin, hangi düşüncede olursa olsun lanetliyoruz” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından Meclis Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

Malatya Belediye Meclisince 2012 yılında kabul edilen Malatya Belediyesi İlan Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği, Büyükşehir statüsünden dolayı, Malatya Büyükşehir Belediyesi İlan Reklam ve Tanıtım yönetmeliği olarak revize edilerek komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sahada uygulanacak olan emir ve yasaklar ile ilgili Zabıta Dairesi Başkanlığınca meclise sunulan Malatya Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği de Hukuk İhtisas Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi.

Mevcut planda 4 kat müsaadeli olan Uçbağlar Mahallesi 4503 ada 16 nolu parselin 6 kata ve mevcut planda 5 kata müsaadeli Çöşnük Mahallesi 4159 ada 3 nolu parselin 9 kata çıkarılması maddeleri de kabul edilen önergeler arasında yeraldı.

Plansız alanda olan Bostanbaşı Mahallesi 401,402, 403 ve 404 molu parsellere konut alanı fonksiyoun verilmesi, Mülkiyeti Malatya Büyükşehir ve vatandaşa ait iki ayrı parselin takas edilmesi, Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi 155 ada6 parsel için uygulama imar planı değişikliği, imar planında konut alanı olarak belirtilen Çilesiz Mahallesi 5555 ada 3 nolu parsel ile aynı mahalle 5668 Ada 1 nolu parsellere konyt+ ticaret fonksiyonunun verilmesi, Doğanşehir Doğu Mahallesinde 63 M2’lik bir arsanın trafo tesis alanı olması gündem maddeleri de onaylandı ve meclis ilk oturumu tamamlandı.

Büyükşehir Meclisi, Ağustos Ayı Toplantısının II. oturumu 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’de yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız