SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı, Seçim Yaptı

0
Güncellendi - 2020-06-12 19:08:28
Büyükşehir Meclisi Toplandı, Seçim Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye binasındaki salonda yeniden düzenleme çalışması yapıldığı için MASKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında toplandı. Toplantıda, encümen ve komisyonlara üye seçimi yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra gündem maddelerinin görüşmesine geçildi.

Gündem Maddelerine geçilmeden önce selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, korona virüs salgınının tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkili olduğunu belirterek, alınan tedbirler kapsamında belediye meclis toplantılarının ertelendiğini, sadece Nisan ayında olağanüstü bir toplantı yapabildiklerini söyledi.

Başkan Gürkan, yaşanan pandemi sürecinde alınan tedbirlerin ve uygulamaların başarılı olduğunu ifade ederek, salgının biran önce sona ermesi temennisinde bulundu.

Başkan Gürkan’ın konuşmasından sonra gündeme bazı ek maddelerin alınması oylanarak kabul edildi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak gündemde yer alan Encümen üyelerinin seçimi gizli oyla yapıldı.

Yapılan seçim sonucunda Encümen üyeliklerine; Mehmet Çolak, Hasan Demez, Zafer Kırçuval, İbrahim Aydoğan ve Özlem Pelitoğlu seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna;

Nevzat Aslan, Süleyman Bayram, Vahap Erdem, Selim Pilten, Habip Ahmet Şahin, Mustafa Umut Yalçın, Günnur Tabel seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna;

Murat Alabaş, Mustafa Umut Yalçın, Özlem Pelitoğlu, İbrahim Aydoğan, Mahmut Özbaysar, Hasan Demez, Emin Kılıçaslan seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonuna;

Kadircan Esen, Mehmet Çolak, Durali Zelyurt, Hasan Karakaş, Hulusi Kaya, Mehmet Mustafa Evin, Murat İnan seçildi.

Eğitim – Kültür – Gençlik ve Spor Komisyonuna;

Özlem Pelitoğlu, Kemal Deniz, Hulusi Kaya, Rüstem Çatı, Hasan Hüseyin Doşar, Nedim Çeker, Kadir Yoldaş, Hasan Avşar seçildi.

Ulaşım Komisyonuna;

Zafer Kırçuval, Süleyman Bayram, Mehmet Korkmaz, Selim Gültekin, Hüseyin Akşahin, Basri Yılmaz seçildi.

Hukuk İhtisas Komisyonuna;

Mustafa Umut Yalçın, Vahap Erdem, Selim Pilten, Hasan Demez, Mehmet Çolak, İbrahim Fehmi Kutan seçildi.

İlgili komisyonlar üyelerinin seçilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündem maddelerinin bir kısmı karara bağlanırken bir kısmı da bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Haziran ayı meclis toplantılarının ikinci oturumunun 15 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 14.00’de MASKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılmasına karar verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • ali eren (3 yıl önce)
    kıymetli başkanım,bu kadroda vizyon yok,,bu kadroda başarı bekleme.büyükşehir vizyonu yok.özel kalemden başlayarak bir güncelleme yapman gerekir..yaşlı emekli müdürler şirketer i yönetemiyor..üst kademe hepsi yıprnmış .bunların malatyaya vereceği bişey yok.,,ilçe mantığı ile yönetilmez.sizi seviyoruz başkanım.dost acı söyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    mevcut belediye başkanı bana göre başarısız vizyon yok atamalarda liyakat yok yapılan icraatlar sokak cadde gezmesi ile başkanlık olmaz yazık oldu malatya mıza bir çevre yolu projesi var sonuç nedir bilen yok ulaşım aynı çözüm yok altyapı hiç yok fanatik parciliğin sonucu olan güzel şehrimize oluyor umarım bu halkımız uyanır kış uykusundan laiki ile iş yapacak bir başkan seçilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Öyle diyorsunuz ama Selahattin beyin atadığı adamların yüzde 80 i hacı beyin Ahmet beyin getirdiği adamlar acilen değişikliğe gitmeli diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Katılıyorum size özellikle ulaşımda malatya sınıfta kalmış ışıklarda yol boş olmasına rağmen gereksiz yere bekliyoruz birde inönü caddesine konan o Hendekleri hele hiç anlamış değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    belediyelerde işler kadrolu personel tarafından yürütülür.seçimle gelen kişiler başkan dahil siyasidir,çeşitli nedenlerden ötürü karar verirler.nerede ne yapılacak diye işte bu aşamada diledikleri işleri diledikleri yerde ve paraya yaptırırlar.bu kararları alırken seçilmiş olmalarından ötürü millet bunlara bu yetkiyi vermiştir.buraya layıktır değildir bunlar artık boş laftır.sende döne döne vermezsin olur biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bu şehrin vizyonu hiç değişmiyor..yıllardır ucuz siyaset ve ucuz işler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Bilgi (3 yıl önce)
    Kıymetli Hemşehrimiz.. Güngör Caddesinde 2 aydır otobüslerin çalışmadığını iddia etmişsiniz.. Güzel etmişsiniz.. Bu sayede ben de size bu caddedeki otobüsün numarasını ve saatlerini yazayım. Giden otobüsün künyesi 11A Saatleri... Coşnuk ten binecekseniz 06.35, 08.05, 12.30, 17.05... Son duraktan binecekseniz 07.15, 08.45, 13.15, 17.45... Bu sadece bir hattın saatleri. Tabi diğer hattın saatlerini de bu otobüse binip Belediyeye gidip edinebilirsiniz. Lütfen gerçek bilgi yazalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Her kimsen o arabaya bin de hangi duraklardan geçtiğini gör,klavye başından ezbere yazma,bir gerçek güzergah gör bir de geçtiği güzergah, ayrıca atladığı yeri niye atlıyor ve oradaki durağın şeklini şemalini gör
    0
    0
    Yanıtla
  • Motaş müdürü hergün belediyede, sen bir zahmet onu sor
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel saatleri yazmışsınız, bari otobüs bekleyecek durakta yaparsanız memnun oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bırakıp gidin (3 yıl önce)Gerçek Bilgi isimli kullanıcı yorumuna
    Tabiri ağır olacak ama devekuşu olmak böyle birşey, personelden bilgi istersin netten doküman çıkarır, ne güzergah bilir ne de güzergaha uyulup uyulmadığını, adama böyle yanlış yorum yazdırırlar ,ayrıca günde 4 sefer varsa özürünuz kabahatinden büyük .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben bir bayanım, ana caddeden araç yok.11A ya bindigim durakta yıkık evler var,suriyeli 12 13 kişilik aile çadır kurmuş. Pandemi yokken de cumartesi pazar calismiyordu
    0
    0
    Yanıtla
  • Otobüslerde ve minibüslerde aşırı kalabalık var en azından virüs nedeniyle bi kontrol edin,denetleyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Malatya Belediye Tarihinin gelmiş geçmiş en donanımlı Hukuk İhtisas Komisyonu; Mustafa Umut Yalçın, Vahap Erdem, Selim Pilten, Hasan Demez, Mehmet Çolak, İbrahim Fehmi Kutan Bunlardan biri hariç diğerleri hukukçu değil Rivayet odur ki bu üyeler hobi olarak hukuk üzerine yüksek lisans eğitimi lmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Bu Mustafa Umut Yalçın Kim Ne özelliği var
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 yıl önce)
    ulaşım komisyonundaki üyeler inşallah Malatyadaki bu büyük sorunu inşallah çözer tek temennimiz bu gerçekten sorun var
    0
    0
    Yanıtla
  • Adamın belediyeden çıktığı varmı ki yaptığı işten haberi olsun,haftasonu halk otobüsü bahçelievler den önce güngöre giriyor direk, 50 defa şikayet ettik,kentsel dönüşümün bitmesini bekleyin diyor belediye. Millet aç gözlü olup anlasamiyorsa anlaşan adamların günahı ne
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecde (3 yıl önce)
    Güngör caddesinde otobüs çalışmıyor 2 aydır, uyuyan adamları istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla