SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:28:11
Büyükşehir Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. 9 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlık etti. 

Çakır’dan meclis üyelerine kutlama

13 İlçe belediye başkanının yanı sıra 7’si Battalgazi, 7’si Yeşilyurt, 3’ü  Akçadağ,  2’si Arapgir, 1’i Arguvan, 3’ü Darende, 3’ü  Doğanşehir, 1’i Doğanyol, 3’ü  Hekimhan, 1 Kale, 1 Kuluncak, 2’si Pütürge ve 2’si de Yazıhan’dan olmak üzere 49 meclis üyesi ve Başkan Ahmet Çakır’ın katıldığı Büyükşehir Meclis toplantısının ilkinde İmar ve Bayındırlık, Plan –Bütçe, Meclis Başkan Vekilleri, Katip Üyeler, Encümen Üyeleri ile diğer ihtisas komisyonu üyeleri açık ve kapalı oylama ile belirlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda üyelere yönelik kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, seçilerek meclise gelen meclis üyelerini tebrik etti ve başarı dileklerinde bulundu.

Komisyon üyelerinin seçimi

Meclis toplantısında, divanda en genç üye sıfatıyla Hilal Acı ve Mehmet Reşat Güzel katip üyelik görevini üstlendi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında Meclis Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri, Katip Üyeler gizli oyla, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Ulaşım - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri açık oylama ile belirlendi.

Gizli oyla yapılan seçimlerde Meclis I. Başkan Vekili Hasan Göğüs, II. Meclis Başkan Vekili Şahin Özer olurken, katip üyeliklere Mehmet Reşat Güzel - Hilal Acı (asil), Metin Mandal-Meltem Kavuk (yedek) seçildiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin encümen üyeliklerine ise  Nurettin Karaaslan, Hasan Göğüs, Metin Mandal, Ramazan Özcan, Ramazan Acar getirildi.

Meclis toplantısında komisyon üyeleri de belirlendi. CHP’li üyelerin de görev aldığı komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu: 

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Durmuş Doğan, İrfan Pişgin, Selim Gültekin, Erdoğan Üstün, Mehmet Aslan

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Nevzat Aslan, Meltem Kavuk, Aziz Görgeç, Hilal Acı, Celalettin Gönültaş ve Şahin Özer.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mehmet Reşat Güzel, Şefik Şengün, Nebi Yiğit, Necmettin Özcan, M. Metin Bölükbaşı, Fetahmet Bay, Rüstem Çatı ve  Hurşit Kuşçu.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Murat Doğan, Kadir Yoldaş, Cumali Doğan, Nevzat Kızılaslan, Hüseyin Akkaya, Hakan Çiftçioğlu, Mehmet Baysar

Ulaşım Komisyonu: Mehmet Çınar, Sebahattin Ateş, İlhami Mengi, Hüseyin Akkaya, Mustafa Gülhaş

Faaliyet raporu onaylandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nda gündem maddeleri arasında bulunan 2013 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nu da görüştü. Söz konusu raporun görüşülmesi sırasında en yaşlı üye sıfatıyla Hasan Göğüs meclise başkanlık etti. Göğüs, faaliyet raporu meclis üyelerine daha önceden dağıtıldığı gerekçesiyle raporu okutmadan oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda Malatya Belediyesi 2013 Mali Yılı Faaliyet Raporu onaylandı.

Büyükşehir Malatya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nı Cuma günü saat 14.30’da yapacağı II. oturumla tamamlayacak. Meclisin bugünkü oturumunda gündem maddeleri arasında bulunan Malatya Belediyeler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği üyelik seçimleri de Cuma günü yapılacak oturumda görüşülüp karara bağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cuma günü yapılacak olan II. Birleşim öncesinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’ne  Dede Korkut Restoran’ta yemek verecek.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız