SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:39:38
Büyükşehir Meclisi Toplanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Şubat Çarşamba günü toplanarak gündemdeki konuları görüşerek karara bağlayacak. Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılacak olan ve aralarında  Tecde Mahallesi’nde bulunan 112 parselin satışı için encümene yetki verilmesi ile İnönü Mahallesi ve yine Tecde Mahalles’inde bulunan birer parselin satışı, kuzey kuşak ve çevreyolu güzergahlarında bulunan verimli tarım alanlarının da yeraldığı bölgelerde imar uygulaması (şuyulandırma, ilçelerden gelen ağırlıklı imar konularını içeren maddeler ile J plakalı toplu taşıma yönetmeliği, mezarlık ücret tarifesine ilave yapılması, MAŞTİ sahasındaki yeşil alanların büyükşehre devredilmesi, Yeni Doğu Garajının MOTAŞ’a tahsisi gibi konuların bulunduğu maddeler görüşülerek karara bağlanacak. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda saat 14.00’de yapılacak olan Meclis Toplantısı gündeminde, ayrıca kurulacak olan 2 adet hidroelektrik santralinin işletme hakkının MOTAŞ’a  verilmesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, Tıbbi Atık Yönetim Planı ve imar gibi maddeler bulunuyor.

Tecde’de 112 parselin satışı

Meclisin Başkanvekili Şefik Şengün’ün başkanlığında Ocak ayı ilk toplantısında gündeme gelen ve mülkiyeti belediyeye ait112 adet taşınmazın satışı için encümene yetki verilmesini içeren gündem maddesi tartışmalara neden olmuştu. 

AKP’li üyelerden bazılarının, parsellerin birbirinden ayrı olmasının yanı sıra su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin de bulunmaması nedeniyle parsellerin satışından çok fazla gelir elde edilemeyeceğini,  bazılarının ise satışa sunulan parsellerin imara açık alanlar olduğu ve orta ve uzun vadede rantı yüksek bölgeler haline geleceğini iddia etmeleri üzerine söz alan CHP’li üye Hurşit Kuşçu, parsellerin gelir ortaklığı şeklinde satılması önerisinde bulunmuştu. 

“Arsa bulmakta zorlanırken niye satalım?”

Ocak toplantısında madde üzerinde söz alan Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun AKPli üyesi Nevzat Aslan, belediyenin arsa bulmakta zorlandığını belirterek, çok fazla gelir getirmeyecek olan parsellerin satılmasını doğru bulmadığını ifade etti. Aslan “Malatya, kentsel dönüşümün uygulandığı bir şehir. İleride bize arsa lazım olabilir.  Vatandaşa arsa satmak kolay ama vatandaştan arsa almak çok zor. Biz belediye olarak arsa bulmakta zorlanıyoruz. Madem çok para etmeyecekse niye satalım? Ben bu arsaların satışını çok uygun görmüyorum” dedi. Aslan,  Emlak İstimlak Dairesinden gelen ve Plan Bütçe Komisyonu’nun raporuyla karara bağlanan söz konusu satışlar için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden görüş alınıp alınmadığını da sordu. 

Önerge üzerinde görüş belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, parsellerin bulunduğu bölgede, yol, alt yapı ve kanalizasyon gibi hizmetlerin tamamlanmasından sonra satılması gerektiğini söyledi. Cömertoğlu ‘Belediyenin burada kendine yakışanı yapması gerekiyor.  Bölgedeki bu alt yapı ve imar hizmetlerinin belli bir düzeye getirilmesinden yanayım.  Büyükşehir belediyesi, yollarını açıp kanalizasyon ve diğer hizmetleri götürürse parseller değer kazanır. İmar Planı ve alt yapının tamamlandıktan sonra satılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Yaşanan tartışmaların ardından, konunun Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yöneteceği toplantıya ertelenmesi kararlaştırılmıştı. 

Kuzey Çevre Yolu

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan ve Yaygın Mahallesi yol ayrımından başlayan ve Akçadağ yol ayrımına kadar devam eden 52 Km.’lik kuzey çevre yolu güzergahı üzerinde bulunan Battalgazi Ali Baba Mezarlığı mevkiinde kavşak düzenlemesinin yapılması için imar uygulamasının yapılmasını içeren madde ile Malatya Belediyesi tarafından açılan ve Çöşnük Kavşağından başlayıp, MAŞTİ arkasında kadar uzanan 12 Km’lik Kuzey Kuşak Yolu güzergahı üzerinde bulunan ve ağırlığını verimli tarım arazilerinin oluşturduğu Hanımın Çiftliği bölgesinde 120 hektarlık alanda imar uygulaması yöntemiyle bölgenin ulaşım ağına uygun hale getirilmesi hedefleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız