SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi'nde 2. Oturum

0
Güncellendi - 2016-04-18 19:24:51
Büyükşehir Meclisi'nde 2. Oturum
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının ll. oturumu 18 Nisan Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Gögüs başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı çalışmaları devam ediyor

Tohma’ya bisiklet yolu

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında ikinci oturumunu yaptı. Toplantıya, İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı ve Sanat Sokağı’nda bulunan işletmelerin Kültür A.Ş’ye kiralanması, Tohma Çayı boyunca bisiklet yollarını yapılması ve Viyadük- Gaziantep arasındaki yolun 50 metreye çıkarılması gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Karara bağlanan maddeler

Mevcut planda konut alanı olan Karakavak Mahallesi 5544 ada 9 ve 10 nolu parseller için istenen konut+ticaret talebi reddedildi.

Kabul edilen maddeler;

mevcut planda konut dışı kentsel çalışma alanı olan Yakınca Mahallesi614 ada1 nolu parsele Belediye Hizmet Binası fonksiyonu verilmesi, minibüs (M) ve Servis (S) plakalı araç yönetmeliğinin revize edilmesi, seslendirme cihaz ve sistemlerinin ücret tarifelerinin belirlenmesi, İsmetpaşa (Hürriyet) Parkında bulunan otopark, WC-lavabo, büfe ile Sanat Sokağı içerisinde bulunan dondurma satış büfesinin Kültür A.Ş.’ye kiraya verilmesi,

Pütürge İlçesi Köylü Mahallesi 152 ada 1 nolu parsele Pazar alanı fonksiyonu verilmesi, Dernek Mahallesi 5101 adada bulunan 13 parselin kentsel yenileme kapsamına alınması,

Mülkiyeti Büyükşehre ait olan Konak Mahallesindeki parkın Yeşilyurt Belediyesine devri,

Çarmuzu Mahallesi 760 ada 81 nolu 7110 m2’lik parselin 600 m2’sinin Yeşilyurt Belediyesine tahsisi, Tecde Mahallesinde bulunan 5587 ada 3-5 ve6 nolu parsellerde ada ayrım çizgisinin kaldırılması, Yeşiltepe, Yakınca ve Bostanbaşı mahallelerine trafo alanı tahsisi, Büyük kısmı plansız alanda olan Beylerderesi(T.Özal) Viyadüğü- G.Antep arasında ki güzergâhın yol genişletilmesi (ortalama 50 metre) için çalışma yapılması, Bostanbaşı Mahallesi 253 ada 3 nolu parsele ticaret +konut fonksiyonu verilmesi, Darende İlçesi Tohma Çayı boyunca bisiklet yolu yapılması ve Tohma Çayı boyunca ulaşım aksının 15 metre olarak düzenlemesi, Pütürge ilçesi Nohutlu Yukarı Mahalle 101 ada 44 nolu parsele kültür tesisi alanı fonksiyonu verilmesi.

Gündemdeki bazı maddeler ilgili komisyonlara havale, bazılarına da erteleme kararı alındı. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3. Oturumu, Salı günü saat 14.00 yapacak.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız