SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehir Önemlidir'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın da içinde bulunduğu 5 ilin büyükşehir olması çalışmaları, illeri heyecanlandırdı.

Malatya, Denizli, Şanlıurfa, Hatay ve Trabzon illerinin büyükşehir olması için hükümet tarafından çalışma yapılması illerde memnunlukla karşılandı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın büyükşehir olacak olmasının avantajlarından söz edip,
"Düzenli şehirleşme açısından büyükşehir önemlidir
"ifadelerini kullandı.

Malatya'nın büyükşehir olması gerekliğiyle ilgili dosyayı zaten daha önceden sunduklarını söyleyen Başkan Çakır, "Sayın Başbakanımızın da bunu uygun görüp, çalışma talimatı verdiğini biliyorduk. Şu anda bu çalışmanın yasallaşmasıyla ilgili meclis ve bakanlar kurulunu sunulduğunu biliyoruz. Çalışma takvimi içerisinde 12 Mart'a kadar bunun alındığını biliyoruz. Malatya'nın biran önce büyükşehir statüsüne kavuşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi'ne yakın belediyelerle içmesuyu, katı atık ve ulaşımın ortak olduğunu hatırlatan Çakır, "Zaten büyükşehir belediyesine hazırlanıyorduk. Ayrıca imar bütünlüğünün de sağlanması için büyükşehir olmamız gerekiyor. Düzenli şehirleşme açısından büyükşehir önemlidir" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, imar bütünlüğü sağlanması için büyükşehir belediyesinin önemini dile getirerek, üniversitesi, 2. Ordu Komutanlığı ve organize sanayi bölgeleriyle Malatya'nın büyükşehire hazır olduğunu vurguladı.

Malatya'nın çarpık kentleşmeden kurtulup imar planlamasının tek merkezden idare ediliyor olması, Malatya'yı daha iyi yaşanabilir bir kent haline getirecektir. Tek merkez yerine çok merkezli konumuna getirilmesi önemlidir. Şehrin ekonomik büyümesine ciddi anlamda katkı sunacaktır. Dışarıdaki yatırımcıların Malatya'yı daha cazip görerek, yatırım yapma imkanları önemlidir" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Malatya'da vatandaşlar ise, büyükşehir olmanın avantajlarının çok olacağını dile getirirken, bazı vatandaşlar da, kiraların yükseleceğinden korkuyor. Vatandaşlar, çevre illere göre gelişmiş şehir olan Malatya'nın çoktan büyükşehri hak ettiğini savundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız