SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Parkları Geri Alıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:12:13
Büyükşehir Parkları Geri Alıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı çalışmalarını Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yaptığı 3’üncü oturumla tamamladı.  Çoğunluğu, ilçe belediyelerine ait imar konularından oluşan toplam 23 madde görüşülerek karara bağlandı.  

Gündem dışı verilen tekliflerin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

Gündem maddeleri arasında bulunan ve Temmuz ayında yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerine devredilen bazı park ve yeşil alanların ilçe belediyelerince bakımlarının yapılmadığı gerekçesiyle yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kararlaştırıldı. 

Gündem maddesi görüşülürken söz alan CHP’li Hurşit Kuşçu, ilçe belediyelerine devredilen park ve yeşil alanların neden geri alındığını sordu. Kuşçu’yu yanıtlayan Başkan Vekili Şefik Şengün ise,  Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerine devredilen park ve yeşil alanlara ilçe belediyeleri tarafından bakım ve yatırım faaliyetleri yapılmadığını, bu işlerin halen Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü söyledi.  Şengün, “Bazı konularda deneme-yanılma yoluyla sonuca varmak zorundayız.  Böyle bir devir yapıldı ancak ilçe belediyeleri bu parklara gerekli yatırımları yapmadı. Bu faaliyetler, Büyükşehir tarafından yürütülüyor. Arkadaşlarımız da bu nedenle böyle bir kanaate varmışlar” dedi. Gündem maddesi İmar Komisyonuna havale edildi. 

Yaka Mahallesi’nde bulunan 814 ada 6-7-8 ve 9 No’lu parseller üzerine mezarlık ve civar sokakların aydınlatılmasında kullanılacak elektrik enerjisi üretimi için ‘Güneş Enerjisi Sistemi' kurulması hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi’nin teklifi de görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda bazı gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken, ağırlıklı olarak ilçe belediyelerini ilgilendiren imar maddeleri de komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi. 

Toplantıda ayrıca, şu ana kadar vekaleten görev yapan bazı daire başkanlarının asaleten bu göreve atandıklarına ilişkin meclis üyelerine bilgi verildi. 

Malatya Büyükşehir Meclisi, Nisan Ayı toplantısını 8 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız