SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehir' Sarkacak mı?!

A- A+ PAYLAŞ

Aralarında Malatya’nın da bulunduğu bazı illerin Büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşması konusunda AKP Malatya milletvekilleri ilgili yasanın 12 Mart 2011’e kadar çıkarılacağı konusunda kesin ifadelerle konuşurken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya ile aynı kapsamda değerlendirilen Denizli'de bu konuda soru işaretleri yaratan bir açıklama yaptı.

AKP Malatya milletvekillerinin büyükşehir yasası için kesin tarih vermesine karşın Denizli’de çeşitli tesislerin açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka hitaben yaptığı konuşmada büyükşehir yasasını seçimlere yetiştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, bu konuda kesin bir tarih vermekten kaçındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Büyükşehir yasa tasarısı üzerinde aylardır çalıştıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: "Ülke genelinde yeni bir anlayışla modern bir anlayışla Denizli'yi de inşallah Büyükşehirler kapsamına alıyoruz. Bizden öncekilerin yaptığı yanlışa düşmeyeceğiz. Denizli'nin tüm mülki sınırları kapsayacak şekilde Denizli'yi Büyükşehir yapıyoruz. Hedefimiz istiyoruz ki, imar bütünlüğü aynı olsun. Bir yerde kaçak binalar gecekondular, öbür tarafta itfaiye araçlarının giremeyeceği yerler olmasın. Her taraf aynı olsun. Çünkü Denizli tüm doğal varlıkları ve zenginliğiyle turizmin önemli merkezi olacak. 2014 seçimlerine Denizli Büyükşehir seçimi olarak girecek. Yetiştirebilirsek yasayı inşallah seçim öncesinde çıkarmayı hedefliyoruz. Aylardır üzerinde çalışıldı, adımı en kısa sürede atacağız".

AKP Malatya milletvekilleri Malatya’yı da Büyükşehir statüsüne kavuşturacak olan yasama süreci hakkında son 6 ayda birbiri ile son derece çelişkili açıklamalar yaparken, son bir ayda yapılan konuşmalarda yasanın 12 Mart 2011 tarihine kadar çıkarılacağı konusunda kesin ifadeler kullanılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız