SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Sessiz Kaldı, Çalık Konuştu

0
Güncellendi - 2018-07-16 17:56:51
Büyükşehir Sessiz Kaldı, Çalık Konuştu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, birçok ilde bulunan eski stadyumların yerinin ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı açıklamalarının ardından, İnönü Stadı da Battalgazi Belediyesi’nin daha önce açıkladığı Yeşilkuşak projesi alanında yer aldığı için Millet Bahçesi yapım işini Battalgazi Belediyesi’nin üstleneceği beklenirken, tesislerin yıkım işini Malatya Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkarınca, Battalgazi'nin devre dışı bırakıldığı anlaşıldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı açıklamada, projenin bütün illerde Büyükşehir Belediyeleri üzerinden yürütüleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sürecinde, birçok ilde bulunan eski stadyumların yerinin ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte Malatya İnönü Stadının tartışılan akıbeti de netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ‘Millet Bahçesi’nin yapılacağı alan olan İnönü Stadyumu Battalgazi Belediyesi’nin Yeşilkuşak projesi alanında yer aldığı için Millet Bahçesi yapım işini Battalgazi Belediyesi’nin üstleneceği gündeme geldi.

Daha sonra İnönü Stadı’nın bulunduğu alandaki tüm binaların yıktırılması işi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarıldı. İhale 24 Temmuz’da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak. Bu ilan ‘Millet Bahçesi’ işini Büyükşehir’in üstlenmiş olduğu ve Battalgazi Belediyesi’nin devre dışı bırakıldığı iddialarına yol açtı.

Millet Bahçesi yapım işini Malatya Büyükşehir Belediyesi mi yoksa Battalgazi Belediyesi’nin mi yapacağı merak edilirken beklenen açıklamayı AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptı. Çalık projenin bütün illerde Büyükşehir Belediyeleri üzerinden yürütüleceğini açıkladı.

BÜTÜN İLLERİMİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÜZERİNDEN YÜRÜTECEK

Millet Bahçesi yapım işini hangi belediyenin üstleneceği sorusu sorulunca; Çalık, “Bunu bütün illerimiz büyükşehir belediyeleri üzerinden yürütecek. Bizim Büyükşehir Belediyesi veya Battalgazi Belediyesi gibi bir ayrımımız söz konusu değil. Yerel yönetimlerimizin, hem Battalgazi Belediyemizin başarıları hem de Büyükşehir Belediyemizin başarıları Malatya’mızın başarısı olacak. Bunu en hızlı şekilde nasıl yaparız? Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri yapacağız açıklamalarının hemen ardından İnönü Stadyumu’nun TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyemize devri yapıldı ve ihale süreci başlamış vaziyette. Amacımız Millet Bahçesi’ni en hızlı şekilde milletimizle buluşturmak. Millet Bahçesi, Yeşilkuşak ile aynı güzergahta zaten. Yeşilkuşak ile birlikte Millet Bahçesi de orada. Battalgazi Belediye Başkanımızın başlattığı Yeşilkuşak ve onunla birlikte Millet Bahçesi. Burada amaç, Battalgazi Belediyesi ya Büyükşehir Belediyesi değil, Malatya’nın kazanımları. Battalgazi Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da hizmetleri için teşekkür ediyorum. Millet Bahçesi’nin süreci başladı, ihale süreçlerini de yakından takip ediyoruz. Milletimize hayırlı uğurlu olsun.” yanıtını verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    ŞŞŞŞŞİŞŞŞŞŞŞTTTTT MALATYA UYU(TULU)YOR!
    0
    0
    Yanıtla
  • S.o.f.44 (5 yıl önce)
    BENCE ŞİMDİDEN 2019 YEREL SEÇİMLERDE MALATYA AK PARTİ İÇİNDEKİ ÇALIŞMALARIN GÜZERGAHI ÇİZİLİYOR VE -BAŞKAN - IN BUNLARI BİLMESİ GÖRMESİ TEDBİR ALMASI VEYA MALATYA YA YAZIK ETMEMESİ DİLEĞİ İLE
    0
    0
    Yanıtla
  • engin (5 yıl önce)
    MALATYAMI ÇAĞ ATLAMIŞ DAHA ÇEVREYOLU YOK MEMLEKETİN...AKP Lİ VEKİLLER VE BELEDİYE BAŞKANLARI NE YAPMIŞLAR MALATYAYA... BİRİ KALKIP DİĞERİ OTURUYOR KOLTUĞA ...ŞEHİRCİLİK ADINA HİÇBİRŞEY KATILMAMIŞ İLİMİZDE BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ ALINMIŞ VE HERHANGİ ÇABA GÖSTERFMEYEN SAYIN VEKİLLERİMİZ MALATYA OLMASI GEREKTİĞİNDEN DAHA GERİDEDİR... YEŞİL ALANLAR YOK EDİLMİŞ BETON YIĞINLARIYLA DOLMUŞ...BENCE EN GÜZEL CEVABI YEREL SEÇİMLERDE MALATYA HALKI VERECEKTİR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (5 yıl önce)
    Gökdelen dikilecek uygun biryer benim isteğim Gökdelen yapılması şöyle 44 katlı falan gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • ayşe (5 yıl önce)
    Çalık olmasa kimse malatyada iş çözmez. Hele iyi ki Çalık var. Kıymetini bilmeyenlere inat her zaman Öznur Çalık'ın yanındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Bunlar bos.laflar.tokiye.verecekler.her.yer.apt. Olacak.ne.park.nede.yesil.alan
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (5 yıl önce)
    USTUME GÖLGE OLMA IHSAN EYLEMEM
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Canımız feda bu millete hizmet edenlere bu hizmetlere kör bakıp körlüğünü haykıranlara yuh olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (5 yıl önce)
    Bizde yedik ....!!! Büyükşehir ve zevati nasıl kacirsin böyle büyük ihaleyi ...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa SÜLÜ (5 yıl önce)
    Malatya Sevdalıları Sen yaptın ben yaptımı bırakalım,Malatya ve Malatyalılar için Battalgazi belediyesimi Büyükşehir belediyesimi ikiside AKP li hangisi uygunsa diyelim ama akıllı düşünürsek Battalgazi belediyesinin bir yeşil kuşak projesi var başka Büyükşehir belediyelerinin yeşil kuşak projesimi varki,onun için şart değil büyükşehrin yapması Malatya için hayırlı olanı yapalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • kocamab (5 yıl önce)
    selahattin başkanin arkasindayiz destekcisiyiz cok sahane belediye binasi yapmis millet parkini da yine selahattin baskan o guzellik te bir park yapar herkes isine baksin belediyecilik selahattin baskanin sanati meslegi herseyi
    0
    0
    Yanıtla
  • DURSUN ALİ (5 yıl önce)
    Selahattin Gürkanın Kendisine yaptırdığı Saraydan Baska ne hizmetini Gördünüz. Niye bu kadar ataşlısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Evliyaoğlu (5 yıl önce)DURSUN ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Kendisine mi yapmış? Abuk sabuk konuşmayın. Reis sarayı kendisine mi yaptı da Selahattin başkanı böyle bir şeyle suçluyorsunuz? Asfalt plenti, konkasör tesisi, hayır çarşısı, bölgenin ilk trafik eğitim parkı, kale surları ve birçok tarihi binanın restorasyonu, Çınar park, mahalle müzeleri ve askerlik binasının müze yapılması, engelsiz yaşam merkezi ve sosyal yaşam merkezi, yeşil kuşak projesi artı DSİ ye yapılan koskoca bina, Atatürk kiz Anadolu lisesi eski binanın yıkımı ve yenisini belediyenin yapması, ispendere ve oraya yapılan hastane.... bu uzar gider. Mahallemizin tümünün yolu kaldırımı da asli işi olduğu için onu söylemiyorum. Bazıları gibi yıllarca yolu delik deşik bırakıp sağa sola hediye dağıtmaya benzemez belediyecilik sayın Dursun Ali bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • sayın evliyaoğlu ağaçlara kılıf giydirme hizmetini unutmuşsunuz hatırlatayım!!!!! birde yaptırdığı surların önündeki çeşmenin üstüne selahattin gürkan tarafından bilmem kime yaptırılmıştır diyor acaba sayın başkan kendi cebindenmi yaptırmış? birde selahattin gürkan cad var bunlarıda yaptığı hizmetlere ekleyin lütfen hoşçakalın
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (5 yıl önce)
    Aynen doğru söylüyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bu tartışmalar bir tarafa, stad haricinde o bölgede bulunan yüzme havuzu, Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi içindeki bir çok salon (kişi boks, boks, güreş, teakwondo, atıcılık, masa tenisi vb.) bu salonlara giden sporcular artık hangi spor tesislerini kullanacak? Son yıllarda maalesef büyükşehir bütün yatırımlarını spor da dahil olmak üzere karakavak, Fahri Kayahan bölgesne yapıyor bu tesislerde yıkılırsa bu bölgedeki gençler ve çocuklarn spor yapacağı neresi var? Ne gibi tedbirler alındı? Yok hiç bir cevap yok. Sayın editör ve diğer medya grupları lütfen bunu konuşun kimin yıktığı önemli mi sizce? Bence hayır yerine bu tesislerde alternatif ne yapilacagi önemli. Bu bölgede de yaşayan insanlarda var. Herkes Fahri Kayahan bölgesinde yaşamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Selahattin başkanımızı devre dışı bırakmak için ellerinden geleni sonuna kadar yapacaklardır.Bence Başkan MHP den büyükşehire aday olsun sandıkları patlatsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Çalık ilgili ilgisiz işlerle,üzerine vazife olmayan her konuda konuşuyor.Sürekli gündemde kalmak istiyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (5 yıl önce)
    OYLARIMIZI ASLA AKPYE VERMİYORUZ SELAHATTİN GÜRKANA VERİYORUZ ÇALIK ÇAKARI SEÇMEYEEĞİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman devlet menfaati herseyin üzerinde suan Türkiye Cumhuriyeti icon en iyisi Ak parti ve Reis.sinirlensekte 15 yıl önce ile şimdiki çağ atlayan Malatyayi görüyoruz. İyisi ile kötüsü ile çalışıyorlar ..Allah razı olsun. Reise canımız feda ..
    0
    0
    Yanıtla