SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Taksicileri İsyan Ettirdi!

0
Güncellendi - 2017-08-10 20:34:31
Büyükşehir Taksicileri İsyan Ettirdi!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, taksilerin üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının logosunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi numarasının yazılmasını zorunlu kılan uygulaması taksici esnafını isyan ettirdi.

Büyükşehir Belediyesi, 16 Ocak 2015 tarihli meclis kararıyla kabul edilen T Plakalı Ticari Taksi ve Taksi Durağı Yönetmeliği’nin Ticari Taksi İşletme Ruhsatı Verilen Ticari Araçlarda Aranacak Şartları düzenleyen 30. Maddesine dayanarak, taksilerin arka kapıları, ön kapıları ve aracın arkasında Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının logosu ile Büyükşehir Belediyesi’nin 444 51 44 No’lu çağrı merkezi numarasını bulundurma zorunluluğu getirdi. Söz konusu uygulama ‘Belediyenin reklamcısı değiliz’ diyen taksici esnafını isyan ettirdi.

“Bizi kendi tabelacılarına yönlendiriyorlar” iddiası

Araçlarının reklam panosuna dönmesinden şikayet eden ve logoların yerleştirilmesi için ödedikleri ücrete tepki gösteren taksiciler, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bildiği bir tabelacıya yönlendirdiğini iddia etti.  Taksici esnafı  ‘Durak ismimizin, plakamızın ve de bağlı olduğumuz Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının logosunun yazılmasına sözümüz yok ama neden Büyükşehir Belediyesi logosu ve çağı merkezi numarasını yazılması zorunlu tutuluyor bunu anlamıyoruz. Üstelik, logoları yaptırmak için Büyükşehir Belediyesi bizi kendi bildikleri bir tabelacıya yönlendiriyor. Bunun dışındakileri kabul etmiyor.  Dışarıda 40 TL’ye yapan yerler de var ama mecburi gösterdikleri tabelacıya yaptırmak zorunda kalıyoruz.  Benzin ve mazot fiyatları ortada. Evimize zar zor ekmek götürürken, 50 TL vererek logo yaptırıyoruz. Belediyenin derdi taksicileri bitirmek” iddiasında bulundu.

Vatandaş taksi durağı zannedip taksi isteyince uygulamadan vazgeçildi

Bu arada birçok taksici araçlarının üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi numarasını yazdırırken, söz konusu numara taksi çağırmak isteyen vatandaşlar tarafından aranmaya başlanınca bu uygulamadan geri adım atıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin tarafından esnafa gönderilen mesajda “Araçlarınıza yapmış olduğunuz plaka, logo vb giydirmelerde 444 51 44 nolu ihbar numarasını yapıştırmamanız, yapıştıran esnaflarımızın söktürmeleri önemle duyurulur’ denildi. Taksiciler ise “Yazdırmak için para ödüyoruz şimdi sildirmek için para ödeyeceğiz. Aracımızın yıpranması da cabası. Niye zorunlu tutuyorsunuz niye kaldırıyorsunuz. Zaten şikayet merci olursa polis var, jandarma var. Vatandaş gidip şikayetini yapar” sözleriyle tepki gösterdi.

“Kim yönlendirmişse şikayet etsinler”

Esnafların ‘Belediye bizi kendi çalıştığı tabelacıya yönlendiriyor’ şeklindeki iddiaları sorduğumuz Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Zeki Soyak ise, iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Esnafa,  ‘kendilerini kim yönlendirmişse suç duyurusunda bulunmaları’ çağrısı yapan Zeki Soyak, “İki yıl önce bu yönetmelik çıkmıştı. İki yıl aradan sonra uygulamaya başladık. Her şey yönetmeliğe uygun. İstanbul, Ankara gibi büyük illerde de böyle uygulamalar var. Tabelacıya yönlendirildiği iddiaları da doğru değil. Varsa böyle bir şey gidip suç duyurusunda bulunsunlar. Veya gelip bize bildirsinler” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • İrfan Çelik (6 yıl önce)
    Herkese Saygı ile Selamlarımı Sunarak. .. Sayın Yetkililer Ben Bir Taksici Esnafı Olarak Tabiki ÇOK Anlatacak Durumlar Varken Tek Bir Soru Sormak İstiyorum Siz Büyük Şehir ve Cemiyete. . Yaklaşık 1 yıldır Malatya'da Beklenen Taksi Metre Fiyat Zammı Kimin Masasında KALDI .? Minübüler 1 75 Kışı Girerken Gecen yıl Yaptı .. İstanbul gibi Bizi Büyük Görüyorsanız ..İstanbul 1 85 Gibi İndi bindi 1 yıl önce Zam Yaptı .. biz Halen 5 yıldır Aynı Fiyatla Kendimizi Avutmaya Ve Evimizin Gider ihtiyaçlarını Karşılıyoruz .. Bakım Araç Sanayi Bakımı Parça Fiyatları Tam 4 kat Yükseldi Kezaà Yakıt Aldı Başını Gitti biz Halen 5 tlye Yocu Taşıyoruzz .. Allah Aşkına Bize bir Yardımlarda Bulunun .. Yolların Halı Perme Perişan Malatya'da ..Ayda 1 Sanayideyizz .. Lütfen Yetkiler Kendinizi Bir Taksi Esnafı Yerine Koyun .. Yada Biriniz Gelsin Aracımı 3 gün ve 3 gece Kullansın Bakalım Şartlar Nasıl Kendi Gözünüzle Görün ve Gece Kimlerle Uğraşıyoruz Birde siz Gözlerinizle Görün ... Saygılarımla .. İrfan Çelik ..
    0
    0
    Yanıtla
  • İrfan Çelik (6 yıl önce)
    Aynenn
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Belediye yetkilisi Yonetmeligin uygulandigindan bahsediyor, iyi de uygulanabilir olmayan ve de taksiciye, vatandasa yarari olmayan bir Yonetmelik neden hazirlanir? Amaç belediyeye ulasmayi kolaylastirmak ise, belediye once tlf hat sayisini ve personel saysini artirsin dun gece 15 dk sureyle aradim gorusemedim. WatsAptan aradim hatta sorun varmis. Eee simdi neyin reklami yapiliyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (6 yıl önce)
    Logoyu gecin guvenligi alin adam vergi veriyor canini hice sayiyor direksiyon basina geciyor belediye olsun soforler odasi olsun taksiciler icin ne yapiyor ilcelere gidin bakin ornegin puturge 8 tane ticari taksi var korsan 100 tane bunun onune gecin adamin bi tane t plakasi var harici esnaflik yapiyor 2 tanede hususi aracda korsan calistiriyo tek aracla ekmegini kazananin sofore sahip cik sevket bey logoyu yaziyi bosver binen yolcu logoya yaziya belediye ye bakmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • cem (6 yıl önce)
    ilk başta taksicinin can güvenligini alacan kamerasını imdat butonunu takacan adamın güvenligini al sonra logo yaptırın
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Isyan.etmeye.gerek.yoktur.secim.sandigi.geldigi Zaman.isyanizi.sandiga.gomersiniz.olay.biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (6 yıl önce)
    Sayin şevket keskin ??? Soruyorum bugün bütün her yeri logolarla kaplı ticarileri görünce allah aşkına içinden ve gönlünden ne geçti çok merak ediyorum ??? Cidden araçta logosuz bi kaput ve camlar kaldı oralar içinde logo calismaniz varmı???
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Çok güzel ve yerinde bir uygulama olmuş hatta daha fazlası varsa onu bile yapsinlar.Minibüslere. j plaka zorunluluğu getirdiniz üstüne amblem vs.yapıştırılmış şekilde çıkardınız trafiğe.Mitinglere bedavadan adam tasiyan esnaf daha iyi gunleriniz iyi oluyor size hak ettiniz bunları.Malatya Belediyesi nereden biraz daha para vururum derdinde yoksa nerden cikaracak torpille ise aldığı onca eleman maaslarini
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (6 yıl önce)
    Esnaftır ekmek parası kazanmak artık çok zor hale geldi bu zamanda ama yönetmenlik varsa bu konuda uygulamak gerekir. köşe başlarını mesken tutan taksicileri uyarmak ve gerekli işlemleri yapmak gerekir örnek öğretmen evinin köşe millet zaten zar zor geçiyor sokağın darlığından bide taksiciler işgal etmiş resmen orayı. Taksici ve münübüsçülerin kesinlikle her ay eğitime alınması gerekiyo toplumun gözündeki o imajlarının biraz yükseltilmesi için yoksa hergün kendilerine hayır dualarında bulunuyor bu toplum
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    hiç ses etmeyin siz buna müstehakınız.Çakır a verin oyları.ii oluyu sana malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • nazif (6 yıl önce)
    büyük şehir olduk diye heryerden para kazanma derdindeler taksici esnafın durumunu soran yok. olmayan caddeye kanal yaparsa parasını nerden alacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • vatanperver (6 yıl önce)
    Evine zar zor ekmek götürmek ? Taksici olup açım diyen yok. Duygu sömürüsü yapmayın. Dua edin işiniz var.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Belediyenin logosu ile taksinin ne ilgisi var? Cidden saçmalamışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (6 yıl önce)
    Bana belediye olarak ne verdin zeki bey ne sorunumuzu gelip dinleyip cozdun. Kisin sogukta yazin sicakta bir kulubemiz bile yok sehrin ortasinda. Oturmussunuz masa basinda bisey gormeden dinlemeden is guzarlik yapiyorsunuz. Once gelip sahip cikmayi bileceksiniz. Yok bu mevzuatmis gibi soylemlere karnimiz tok. Daha onemli mevzuatlar var. Yapabiliyosan onlari yap. Iki yaziyla goz bulamaya calismayin. Sen yazin klimanin onunde kisin sicakta oturdugun masanda ahkam kesme oyle. Gece gunduz sicak soguk demeden sarhosu hapcisi demeden ekmek kazaniyoz ekmek. Getir logolarini dagit duraklara tek tek otur bi cay ic sorunlarimizi dinle. Cok mu zor bunu yapmak. Tabi zor kim bu sicakta bizlerle ugrassin.
    0
    0
    Yanıtla
  • memet can (6 yıl önce)
    çok güzel bir uygulama olmuş büyükşehir belediyesini tebrik ediyorum..siz taksiciler münübüscüler hak ediyorsunuz siz degilmiydiniz miting alanına vatandaşları bedava taşıyan bu idareyi alkışlayan.. esnaf odaları nedir esnafın hakkını savunmak ama nerde kimsede bir tepki yok yakında taksileride motaşa baglayacaklar göreceksiniz bedava yolcu taşımaya devam..susmaya devam..
    0
    0
    Yanıtla
  • AYNEN KATILIYORUM , HERKES HAK ETTİĞİ GİBİ YÖNETİLİR...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)
    HER NEDENSE DEVLETİN TÜM KURUMLARI PARAYLA İŞ YAPAR OLDU , HASTANEYE GİDERSİN "KATKI PAYI "ÖDETİRLER , ADLİYEYE GİDERSİN ENVAİ ÇEŞİT "HARÇ" ÖDETİRLER , TAPUYA GİDERSEN ZATEN SOYARLAR , MALİYENİN ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEYİN DERİM , DEVLET KENDİ VATANDAŞINA NÜFUS CÜZDANI KARTLARINI 16 LİRAYA SATIYOR , EMNİYET EHLİYET İÇİN 300 LİRA ALIYOR SONRADA O EHLİYETE CEZALARI GÖNDERİYOR , 50.000 LİRALIK ARABA İÇİN 41.450 LİRA VERGİ ÖDETİRLER , O PARAYLADA YOL- KÖPRÜ YAPARLAR , KÖPRÜDEN GEÇMEK İSTERSEN 130 LİRA DAHA ÖDERSİN , 200 LİRA YAKIT ALIRSIN 127 LİRASI VERGİ , BIKARSIN SATAYIM KURTULAYIM DERSİN 180 LİRADA NOTER ÜZERİNDEN YİNE VERGİ TAHSİL EDERLER , NEYSE ÇALIŞIP KAZANALIM DERSİN DEVLET AÇLIK SINIRI 2800 LİRA DER AMA ASGARİ ÜCRETİ 1404 LİRA AÇIKLAR YANİ AÇ BİLE OLAMADIĞIN MEMLEKETTE DEVLETE ÇATIR ÇATIR VERGİ ÖDEMEYE DEVAM EDERSİN VE SESİN ÇIKMAZ ÇIKMADIĞI İÇİNDE HEP DAHA FAZLA ÖDEMEYE MAHKUM KALIRSIN...... İYİ UYKULAR MEMLEKETİM İNSANI AMAN HAAA AMAN UYANMA ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (6 yıl önce)
    Malatyada taksicilik yapan bir esnaf olarak bu uygulamayı klişe bir cümle olan Şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Belediyede daha taşlar yerine oturmamişken yolsuzluklar haksızlıklar almış başını gidiyorken bizi intizama çekmeye çalışan yetkililere sormak istiyoruz neden hep güçsüz biçare insanlara yukleniyorsunuz siz önce kendinizi düzene sokun kendi içinizdeki çelişkilere yön verin sonra gelin bu insanlarla uğraşın ... VURUN ABALININ SIRTINA. Tabelada büyük gonlumuzde kucuksehir olan belediye???
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)Burhan isimli kullanıcı yorumuna
    NEYSE SİZ YİNE MİTİNGLERE BEDAVA ŞAK ŞAKÇI TAŞIMAYA DEVAM EDERSİNİZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim taşımış kardeşim boş boş konuşma
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (6 yıl önce)
    Enver ALAS/İSTANBUL,(DHA) Taksilerde görüntü kaydının alınmasını zorunlu kılan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesinin ardından İstanbul'daki taksilere kamera kurulumu hız kazandı. İBB'nin 'İTaksi' projesi kapsamında günde ortalama 150 taksiye kamera takılırken, bugüne kadar montajı yapılan taksi sayısı 3 bini geçti. Ağustos ayı içerisinde hayata geçecek uygulamaya, güvenlik gerekçesiyle olumlu bakan da, özel hayatın gizliliğinin ihlal edebileceği gerekçesiyle karşı çıkan da var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin başlattığı 'İTaksi' uygulaması ile İstanbul'da taksilerde ağustos ayından itibaren görüntü kaydı alınmaya başlanacak. Taksilere kamera takılmasını zorunlu kılan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesinin ardından İstanbul'daki taksiciler de araçlarına kamera taktırıyor. KAMERALAR DİKİZ AYNASININ HEMEN ÜSTÜNDE İstanbul'da trafiğe çıkan 17 bin 395 taksi var. İTaksi projesi kapsamında taksilere iç ve dış kamera, panik butonu ve 'İTaksi tablet'ten oluşan güvenlik ekipmanlarının montajı İBB tarafından ücretsiz yapılıyor. Güvenlik ekipmanlarını kurdurmak isteyen taksiciler, İETT'nin biri Anadolu yakası biri Avrupa yakasında bulunan garajlarında sıraya girdi. Günde 150 taksiye kamera sistemi kurulurken, bugüne kadar da montajı yapılan taksi sayısı 3 bini geçti. Yukarıda yazıyı dikkatli okursak sevinirim . Bu uygulamada istanbul belediyesi bunu ÜCRETSİZ yapıyor. Ve malatya belediyemiz 3-5 logoya 50 lira gibi bir maliyet çıkarıyor ve bu para taksici esnafının cebinden çıkıyor . Ayrıca logo yap gel ruhsatini al . Logo yoksa çalışma ruhsatida yok . Şimdi istanbul belediyesi kamerayı zorunlu yapmış ve demişki gel kardeşim bunu yap bu benden ücretsiz. Bizim malatya belediyemiz bu yazı ve logoları zorunlu yapmış ve gel kardeşim kent trafiğe borcunu öde git logo ve yazıları yapıştır ( madem kendi tabelecisina yönlendirme yoktur) artık nerde kaça yapistirirsan diyelim . Sonra gel hele ben bunu fotoğraflayayım sonrada gel çalışma ruhsatini al . Şimdi soruyorum ; Istanbul belediyesinin o kamera taktırmak uygulaması mi daha maliyetli yoksa malatya belediyesinin logo yapıştırma uygulamasimi daha maliyetli ?? Evet biri yüksek maliyetli ve esnafima ücretsiz.. diğeri ise düşük maliyetli ve taksici esnafının cebinden çıkıyor .. ve malatya taksici esnafı yine şükretsin allahtan maliyeti düşük ve yüksek olsaydı gör kardeşlerim kaç gün kaç gece bunun için calisakti ... işte vaziyet ve durum ortada ..... Taksici esnafının araçları harita gibi . Hadi durak ısimleri ve plakalı tamam anladik da peki ya iki adet logo arka sağ kapıya, iki adet logo da arka sol kapıya ve dahasida var iki adet logoda arka bagaj kısmına.. eeee zaten geriye ne kaldiki ??????
    0
    0
    Yanıtla