SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir TÜRGEV'e Ortak!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:10:01
Büyükşehir TÜRGEV'e Ortak!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının II. Oturumu, Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yeni yetkilerin verildiği, İstasyon Virajı'ndaki kerpiç evlerin belediyeye devri, TÜRGEV'e belediye proje ortaklığı, imar plan değişikliği, J plaka tarifeleri görüşülerek karara bağlandı, bazı maddeler komisyona sevkedildi.

ÇAKIR'A YETKİ..

Büyükşehir Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda,  Çakır'a; Çavuşoğlu Mahallesi İçmesuyu Rehabilitasyon Projesi için İLBANK A.Ş. ile yapılacak olan protokole garantör olarak imza atma yetkisi,  Malatya Valiliği tarafından yapılan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki kerpiç evlerin; yapım, bakım, onarım ve işletim işlerinin yürütülmesi yetkisi, Malatya’nın büyükşehir statüsünü alması ile birlikte mahalleye dönüşen belde belediyeleri ile tüzel kişilikleri sona eren köylerde  yapılacak olan bakım ve onarım işlemleri için belediye adına yapılacak sözleşmeyi ve gerekli görülen diğer işlemler yetkisi, İLBANK  tarafından yönetilecek “Yerel Yönetimler Altyapı Geliştirme Projesi” kapsamında kredi talebine yönelik yapılacak olan sözleşmeyi imzalama yetkisi, Doğu Anadolu Projesi(DAP) ile ilgili iş ve işlemler için Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe sınırları dahilinde toplu taşıma hat güzergahlarının tahsisi ve kiralama işlemleri yetkisi verildi.

TÜRGEV'LE PROJE ORTAKLIĞI..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak'ın da yönetiminde bulundukları Türkiye Gençlik Eğitim Vakfı (TÜRGEV) tarafından hazırlanan “Ortak Hizmet Projesi”ne ortak olunması da meclis toplantısında kararlaştırıldı. 

Vakıf yöneticilerinden Bilal Erdoğan son 1 yıl içerisinde birkaç kez Malatya'ya gelmiş, iki hafta önce de Darende ziyareti yapmış, burada Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır kendisine eşlik etmişti.

MASKİ'YE TAHSİS

Toplantıda ayrıca eski SOS binasında bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bağımsız bölümlerin MASKİ Genel Müdürlüğü'ne tahsisi komisyon görüşü doğrultusunda kabul edildi.

Battalgazi İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde 128 bin metrekarelik alanın hayvan barınağı alanı olarak tahsisi de kararlaştırıldı. 

Aralarında, nazım imar, uygulama imar planları değişikliği, ada ayrım çizgisinin düzenlenmesi, yerleşik alan ve çevre sınırlarının belirlenmesi, trafo alanı gibi imar konuları da komisyon görüşü doğrultusunda kabul edildi. 

J PLAKA TARİFESİ..

J Plaka Belge alımı ve Belge Yenileme ücret tarifesi Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi. (Tarife için üstteki tablo fotoğrafını tıklayınız)

J Plaka Belge alımı ve Belge Yenileme ücret tarifesi görüşülürken söz alan CHP’li üye  Nevzat Kızılaslan, "Bazı gruplarda fiyat çok yüksek. Bunların düşürülmesi gerekir” diyerek belirlenen fiyatların yüksek olduğunu ifade etti. Başkan Göğüs, “Komisyon bir fiyat belirlemiş. Meclis isre kabul eder. İsterse  etmez. Takdir meclisindir” diyerek maddeyi oylamaya sundu. Madde oy çokluğu ile komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi.

MASKİ ŞİKAYETİ..

MASKİ ile ilgili maddeler görüşülürken söz alan CHP grup sözcüsü Hurşit Kuşçu “ MASKİ ile ilgili vatandaş şikayetler her geçen daha da artıyor. Daha da vahim olanı, en üst düzey yetkililerin, vatandaşların şikayetlerini uyarılarımıza rağmen dikkate alınmamasıdır. Bu soruna çözüm bulunmalı” ifadeleriyle MASKİ’nin duyarsızlığını dile getirdi. Başkan Vekili Göğüs ise, bu eleştiriye “Evet. İlk zamanlar MASKİ’den en çok yakınanlardandım. Ama, kurum her geçen gün daha iyiye gidiyor.” yanıtını verdi.

Malatya Büyükşehir Meclisi, Eylül Ayı toplantısının 9 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasını da karara bağladı ve Ağustos toplantılarını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız