SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Yeni Stada 10 Milyon Harcadı

0
Güncellendi - 2017-12-26 01:08:05
Büyükşehir Yeni Stada 10 Milyon Harcadı
A- A+ PAYLAŞ

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin süper ligdeki tek temsilcisi Evkur Yeni Malatya Spor, ligin ilk yarısını 22 puanla 10. sırada tamamlarken, yapımında sorunlar yaşanan yeni stadyum, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin fedakâr çalışmalarıyla eksiklikleri tamamlanarak sezonun 5. maçında hizmete girdi.

Müteahhit firmanın iflas etmesi nedeniyle yapım süreci uzayan ve birçok sorunlar yaşanan yeni stat, 2017-2018 sezonu açılışına yetiştirilemeyince, devreye Büyükşehir Belediyesi girerek, stadı hizmete açtı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan Yeni Malatya Stadyumu, eksikliklerin giderilmesi için 1 yıllığına Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Stadın devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte eksikliklerin giderilmesi için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 10 milyon liralık bir harcamayla eksiklikleri gidererek, kısa sürede stadı Malatyalı futbol severlerin hizmetine açtı.

 9,4 MİLYONLUK TADİLAT

27.044 kişi kapasiteli yeni stadyumda Büyükşehir Belediyesi 9 milyon 440 bin liralık tadilat gerçekleştirdi. Stadyumdaki eksiklikler nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından sezon başında ‘maç oynanmaz’ raporu verilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı; tribün bölümlendirmeleri ve güvenlik bariyeri, merdiven ve demir kapı yapımı, soyunma ve görevli odalarının düzenlenmesi, koltuk numaralandırmaları ve yönlendirme levhaları, localara masa, tv ünitesi, kapı yapımı, duvar yıkım ve tadilat işleri, ahşap kulübe, 4 adet bilet gişesi, boya işleri, kablolama ve jeneratör tadilatlarından sonra stattaki eksiklikler giderilerek, oynama izni verildi.

“MALATYASPOR ORTAK PAYDAMIZ”

Amatör spor kulüplerinin yanı sıra profesyonel spor kulüplerine de önemli destekler verdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Evkur Yeni Malatyasporun, Malatyalıların ortak paydası olduğunu söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin spor ve sporcu dostu bir belediye olduğunu kaydeden Başkan Çakır, Evkur Yeni Malatya Sporun süper ligde kalıcı olması için Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elinden gelen desteği vereceğini kaydetti. Başkan Çakır, “Talihsiz olaylar sonucu Amatör kümeye düşen efsane Malatyasporun yerini doldurması için adını ‘Yeni Malatya Spor’ olarak değiştirerek Malatyalılara armağan ettiğimiz Malatya Belediyespor, bugün süper ligde ilimizi başarıyla temsil ediyor. Süper lige çıkmasının ilk yılı olmasına rağmen, kendine orta sıralarda yer bulan gözbebeğimiz Evkur Yeni Malatya Spor, herkesin desteğiyle ligde kalıcı olacak ve Malatyamızı başarıyla temsil edecektir. 2. ve 1. Ligde verdiğimiz destek, Süper Ligde de sürecektir. Yeni stadyumdaki eksiklikleri gidererek, stadı hizmete açmamız, takımda ve taraftarda ayrı bir heyecan yarattı. Seyirci sayımız her geçen gün artıyor. İçeride ve dışarıda önemli maçlar kazanıyoruz. Ben takıma her zaman destek veren başta cefakâr taraftarlar olmak üzere, yönetim, teknik heyet ve futbolcularımızı canı gönülden kutluyorum. İnşallah ikinci yarı Malatya’ya yakışır daha iyi bir takım seyredeceğiz.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Sanki stadı yapmış bu halk bunu yer mi artık.kimler burdan kar etti acıklayın
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    üretime para harcanır tüketime değil bunu neden öğrenemedi kimse hala. stada verilen yada stadlara verilen paralarla fabrikalar kuruabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    Harcadığınız para belediye bütçesinden değil bu parayı federasyon gönderdi zaten.. belediyenin işi yolunu yapmak , gidiş gelişi sağlamaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Başkanım o parayı tokiden veya spor bakanlığından çatır çatır geri alın! Her şehrin stadı eksiksiz teslim ediliyor, bizim belediye niye burda 10 milyon lirayı cebinden ödesin. Zaten borç içindeyiz. Derhal gerekli yerlere başvurun.
    0
    0
    Yanıtla
  • rmz (6 yıl önce)
    stad 39 milyona yapilmis. yeni stada 4 de bir para mi harcandi ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Sayın yorumcu,bu stad ne zaman açıldı haberin varmı.Stadın daha yolları yapılıyor,siz stadın hor kullanıldığından bahsediyorsunuz.Malatya daki stadtan bahsediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • samet (6 yıl önce)
    bu stadın yapılmış bitmiş halimi 10 miyon para harcadım diyen vatandaşı alın bı stadı etrafını wc kısımlarını gezdırın bakalım nereye vermiş parayı sunu da belirteyim o parayı GENCLIK SPOR BAKANLIGI BELEDİYEYE TESLİM ETTİ STADIN EKSİKLERİ YAPILSIN DİE KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN BELEDİYE PARA VERDİ DİE
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (6 yıl önce)
    Rezıllıkde son perde statımızın yolları. onca ınsana polısımıze yazık gunah değilmi onlar bıle sasırmıslar ne yapacaklarını tarfık cozumune bı care bulmaları lazım arkadaslarım maca gıtmıyor o çileyı gıdıp ne cekecegım oturur evımde veya kahvede ızlerım dıyorlar madem bukadar masraf yaptınız stata gerısınıde getıreceksınız kardesım. İstanbulda onca maç ızledım orda bıle bu çile yok anlamıs değilım. wc ler pıslık ıcınde sabun dahı yok yetkılıler göreveeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet şerif (6 yıl önce)
    Fazla şeker isteyince veremem deyip 1 tl ye şeker satan fırsatcı kantin işletmecilerinide unutmayalım sanki çayı babasının hayrına dağıtıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (6 yıl önce)
    Yorum yazan arkadaşlar... haberin içerisinde nelerin yapıldığı yazılmış. Ayrıca stadı eksik yapan kuruma değil de o eksiklikleri gideren kuruma eleştiri yapmak ne kadar samimi bir yaklaşım acaba???? Büyükşehir Belediyesi gerekli tadilatları yapıp, stat hizmete girmeseydi, belki de Ertuğrul Sağlam'ın gitmesine sebep olan sorunlar hala devam ediyor ve takım ev sahibi değil de misafir konumunda sezona devam ediyor olabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    Türkiye nin bir çok iline stad yapıldı ve zamanında çoğuda açıldı. ŞİMDİ SORUYORUM ; 1-HER STAD BİZİMKİ GİBİ BU KADAR SAYILAN EKSİKLERLE Mİ TESLİM EDİLDİ ÇOK MERAK ETTİM. 2-EKSİKLERİ OLAN BİR YAPI NEDEN TESLİM ALINIYOR. 3-BELEDİYE BU KADAR PARA HARCAMIŞSA HALA VATANDAŞIN GÖZLE GÖRDÜĞÜ EKSİKLİKLER NEDEN GÖRMEZDEN GELİNİYOR.(KAMERA,İNTERNET VE İLETİŞİM KABLOLARI YERDEN AYAK ALTINDAN GEÇİYOR.OTOPARK VE YOL SORUNU-KANTİN-TEMİZLİKLER-WC LER-TAVANLAR VB.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (6 yıl önce)
    9 milyona stad yapilir ne tadilatmis her taraf berbat olmus stadin guney kale arkasinda bulunan yol neden asvalt degil cok merak ettim ayrica maalesef stad yapildida noldu biz buna layik degiliz cunku hor kulaniliyo ve bakiliyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın yorumcu,bu stad ne zaman açıldı haberin varmı.Stadın daha yolları yapılıyor,siz stadın hor kullanıldığından bahsediyorsunuz.Malatya daki stadtan bahsediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adal (6 yıl önce)
    SIIRT'ten selamlar olsun siirt'imizin ve Guneydogu ile Doğu anadolunun guru ve temsilcisi olan Malatyaspora.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    BİMER ve cimer e yazıp bilgilendirilebilinir mi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Ben diyom benim emlak vergilerimiz nereye gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Halen anlamadım.Bu statları Tüm Türkiye'de TOKİ yaptı ve tam eksiksiz ,Mualesef Malatyamızdaki statdan çok daha iyi şekliyle ,teslim ettiler.Bu herşeyiyle eksik stadın açılışınıda sayın cumhurbaşkanımıza yaptırdılar.Bu stat baştan aşağı,herşeyiyle problemli arkadaşım.Yazıklar olsun.Bir stadı adam akıllı bitiremediniz gitti.Şimdi soruyorum.Bu statdan TOKİ mi?,spor bakanlığımı?,belediyemi sorumlu?
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan dogan (6 yıl önce)
    Gerçekten yollar kötü temizlik sıfır ulaşım çok zor anlamadığım belediye parasını niye versin mutlaka o parayı spor bakanlığından alır bir sefer maça gittim maça gidip gelmek gerçekten çok yorucu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Aksoy (6 yıl önce)
    Su ve tuvalet sorunu,bağlantı yolları yapılmadığı müddetçe Malatyamiza yakışmaz,bu sorunun acilen yapılması gerek,rezil oluyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamuran (6 yıl önce)
    Lavabolar çok kötü, su akmiyor, mescitte lambalar yanmıyor, tavandan sarkiyor lamba yerlikleri, su-bozuk para girişi yasak fakat içerdeki alışverişte su satılıyor, bozuk para para üstü olarak veriliyor, normal sıra düzeni yok maça girerken, hiç mi demir bariyer olmaz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Suç sadece mimar ve zayıf akım projesini çizen kişilerdir. Teknoloji çağındasın maç tabelası nın olmaması, locaların olmaması,diğer kabolalama türlerinin olmaması çok şaşırtıcı, tabi burnunda yanında projeden sorumlu kişilerinde bunların takibini yapmamasıda bu sonuçları doğurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Ben gitmedim ama giden akraba ve arkadaşlarım lavabo pisliği stadın temizliği restorant ve fasfood olmayışı vs sikayetciler. Lütfen bu konuları gerekli yerlere iletin. Biraz daha ilgi ve profosyonel lik.6 SENE OLDU HALA EKSİKLERİ KONUŞMAK VALLAHİ YAZIK GÜNAHTIR. EMEĞE MİLLETE ..O KADAR PARA HARCAMIŞ AMA EKSİKLERİ GÖRMEK UZUYOR İNSANLARI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Şu kadar para harcandı diyosunuzda. Eksikleri de yazarmisin admin
    0
    0
    Yanıtla
  • dertlidayi (6 yıl önce)
    nereye gitmiş o paralar wc ler çalışmıyor lamba yok su yok yol yok pislik içinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkan (6 yıl önce)
    Evet harcadı ama nedense daha birsürü eksikleri var. Sayın Ahmet Çakır görmüyor mu stat a giderken millet ne rezillik çekiyor. Stat a gidilen yolda kaldırım yok, yeterli aydınlatma yok, yeterli otopark yok. Hadi Ahmet Çakır görmüyor peki yönetimde mi görmüyor. Ayıptır ya!
    0
    0
    Yanıtla