SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Yeni Stadı Kiraladı, EYMS'ye Verdi

0
Güncellendi - 2017-08-16 21:16:27
Büyükşehir Yeni Stadı Kiraladı, EYMS'ye Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos Ayı toplantısını  2. birleşimle tamamladı.

Meclis Salonu’nda Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapılan toplantıda, Yeni Stadyumun Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 yıllığına kiralanması kararlaştırıldı. Meclis’te ayrıca stattaki eksikliklerin giderilmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılması için Başkan Çakır’a yetki verildi.

Yapılan görüşmelerde, yeni stadyumdaki eksikliklerin giderilmesi için İller Bankası’ndan 2.900.000 TL kredi kullanılması, stadın 1 yıllığına Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanmasına, Yeni Malatya Spor Kulübü’ne de yine bir yıllığına kullanım hakkı verilmesi meclis tarafından kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan; Büyükşehir Belediyesi İdari Teşkilat Şeması doğrultusunda Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Strateji Geliştirme ve Hibe Şube Müdürlüğü Genel Sekreterliğe bağlanırken, Genel Sekreterlik Şube Müdürlüğü adı altında yeni bir birim kurulması kabul edildi.

Toplantıda ayrıca; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu üyesi olduğu Doğu Anadolu Belediyeler Birliği’nden, birliğin herhangi bir faaliyeti olmamasından dolayı üyelikten ayrılmasına, yeni alınan 10 adet trambüs aracı ile şarj ünitesinin MOTAŞ’a devrine, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Dedekorkut, Turgut Özal Tabiat Parkı, Şelale, Abdullah Gül Parkı, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikâh Sarayı ile Hürriyet Parkı’ndaki sosyal tesisler ile Horata mesire alanının Esenlik Şirketi ile olan kira sözleşmelerinin feshedilerek, Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Sosyal Tesisler Limited Şirketi’ne kiralanmasına karar verildi.

Gündemde bulunan başta imar maddeleri olmak üzere diğer bazı maddeler de görüşülerek karara bağlanırken bazıları da ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nı 13 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Erhan (6 yıl önce)
    Stad eksik haliyle nasıl teslim alındı, geçici ve kesin kabulleri nasıl yapıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    statdaki eksikler niye spor bakanlığı tarafından tamamlanmıyorda iller bankasından alınıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (6 yıl önce)
    YENİ ESENLİK HAYIRLI OLSUN Belediyelerin şirket kurması yasak yine hülle ile şirket kurulmuş. Bu meclis kararında Yeni malatyaspora stad kiralaması ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Sosyal Tesisler Limited Şirketinin aynı mecliste görüşülmesi malatya halkına suspayı mı????? Çünkü şirket altı ay önce kuruldu.
    0
    0
    Yanıtla