SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'de 10 Personel Göreve İade

0
Güncellendi - 2016-12-04 01:48:18
Büyükşehir'de 10 Personel Göreve İade
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediyesi'nde FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 48 personelden 32'si hakkında muhakkik incelemesi sürüyor.

15 Temmuz’da FETÖ Terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde açığa alınan 48 personelden 10’u görevine iade edildi. Daha önce 6 personeli ihraç edilen Büyükşehir Belediyesi'nde halen 32 personelle ilgili soruşturma da sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, açığa alınan kişiler ile ilgili kurum içerisinde muhakkin tayin edildiği, bu kişilerin yaptıkları soruşturma sonrasında her hangi bir terör örgütüyle ilişkisi tespit edilemeyen personelin görevlerine iade edilme kararı verildiğini belirtti.

Soruşturma sürecinin devam ettiğini belirten Çakır diğer personel konusunda da muhakiklerin incelemelerini sürdürdüğünü belirtti.

Çakır, “Bu sonuçta belediye içinde yürütülen bir soruşturma. Sonuçta soruşturma süreci devam ediyor. İleride her hangi bir delil veya bulgu ortaya çıkarsa veya adli makamların yürüttüğü soruşturmalarda bir bulgu da olursa gereken yapılır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nde göreve iade edilen personelin isimleri şöyle:

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı iken açığa alınan Erol Y., çeşitli birimlerde görevli Nalan Ö., Selahattin P., Hüseyin C., Orhan T., Mustafa A., Abdullah S., Gülcin K. K., Nasurullah Ö. ve Mustafa B..

Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ bünyesinde görevli toplam 48 personel açığa alınırken bunlardan 6’sının kurumdan ihraç edilmişti. Son olarak hakkında işlem yapılan personelden 10’unun göreve iade edildiği, diğer 32 personel hakkında ise muhakkiklerin soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Veysi (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun. İşte bu insanları yakın çevreleri çeşitli iftiralarla zora düşürüyor. Bu ve buna benzer insanların onuruyla oynamanın vebali ağır. Bu süreçte ilkeli haber anlayışıyla hareket edip bu insanlarla ilgili hassasiyet gösteren Malatya Haber'e de teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (7 yıl önce)
    hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla