SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'de 142 Kişilik Toplu Sözleşme

0
Güncellendi - 2016-01-28 15:20:38
Büyükşehir'de 142 Kişilik Toplu Sözleşme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve toplam 142 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Hizmet İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmeleri görüşmeleri neticesinde 2 yıllık anlaşma sağlandı.

110’u Büyükşehir, 32’si de MASKİ bünyesinde çalışan kadrolu işçiler için yürütülen görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine, Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi  ile Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet iş sendikası  arasında imzalan toplu iş sözleşmesi imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ile kadrolu işçiler katıldı.

İş sağlığına büyük önem veriyoruz

Panoe01Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye bünyesinde çalışan tüm işçileri önemsediklerini belirterek, "Biz büyük bir aileyiz. Göreviniz ne olursa olsun, en üst kademeden en alt kademeye kadar tüm arkadaşlarımızın bizim yanımızda ayrı bir yeri ve değeri var. İşçi arkadaşlarımıza her zaman saygı duyuyoruz. İşçi arkadaşlarımız görevlerini yaparken -bizler bu görevi hakkıyla, layıkıyla yerine getirebiliyor muyuz- anlayışıyla hareket etmeliler. Belediye olarak çok güzel hizmetler yapıyoruz. Yatırım anlamında, sağlıklı kent olma anlamında, alt yapı, üst yapı konusunda, sosyal ve kültürel yapı noktasında tüm master planları olmak üzere çok önemli çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımızı ekip olarak gerçekleştiriyoruz. Çalışma ortamınızın huzuru çok önemli. Dayanışma, arkadaşlar arasındaki ilişkiler çok önemli. Özellikle iş sağlığı ve iş güvenliğine büyük önem veriyoruz. Bir çok arkadaşımızı görevleri başında şehit verdik. Çalışırken, iş sağlığına önem verin. İş güvenliğiniz olmazsa adım atmayın "dedi.

Toplu iş sözleşmesi herkese hayırlı olsun

Bundan sonraki süreçte daha iyi ve  heyecanlı  hizmetlerin yapılacağını söyleyen,  Başkan Çakır, "Toplu iş sözleşmesinde daha az alan arkadaşlarımızın hakları biraz daha gözetilmeye çalışıldı. Belediyemizin bütçesi sınırlı. Ama yatırım ve harcamalarımız için çok ciddi kaynaklara ihtiyacımız var. Burada herkesin hakkını gözetmemiz lazım. Kurumun menfaatini de düşünmemiz gerekiyor. Her kuruşun hesabını ayrı ayrı vermek zorundayız.

Buradaki her  kuruşta sadece bu şehirde yaşayan 770 bin insanın değil, daha doğmamış, doğacak olan her insanın hakkı var. Bu bilinçle,  bu titizlikle, bu tasarrufla dikkat etmek zorundayız. Toplu iş sözleşmemiz herkese hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Geleri: Arkadaşlarımızın memnun oldukları bir sözleşme imzaladık

Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ise, "Bugün burada bir ilki birlikte yaşıyoruz. Çünkü Malatya Büyükşehir Belediyesi ile sendikamız arasında Büyükşehir adı altında ilk anlaşmayı imzalamış oluyoruz. Bugün hem bizim açımızda hem de büyükşehir belediyemiz açısından önemli bir gün. Sözleşmemizde hem çalışanlarımızın hem de belediyemizin bütçesini gözeterek çok güzel bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Arkadaşlarımız memnuniyetlerini dile getirdi. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 142 işçiyi kapsayan ve 2 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri  tarafından imzaladı.

Başkan Çakır’a hediye

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi sırasında Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a çini işlemeli vazo hediye etti. Tören sırasında ayrıca Başkan Çakır, işçilerle toplu fotoğraf çektirdi.

1.yıl % 11, ikinci yıl TÜFE + 1 puan

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası tarafından imzalan Toplu İş Sözleşmesi ile Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ’de çalışan toplam 142 kadrolu işçiye 2016 yılı için yüzde 11, 2017 yılı için ise TÜFE + 1 puan zam yapıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • murat (8 yıl önce)
    30 lira gelen su faturam 70 liraya fırladı. dünya su başkenti Malatya'da suya %300 zam yapılır mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • kamuda iş bekleyen (8 yıl önce)
    sayın ahmet çakır lütfen yaşı 60 gelenleri emekli yapın bizlere fırsat versinle onların çalıştıkları yetmezmi 30 yıl 35 yıl çalışanlar var orda biliyoruz isim vermek istemeyiz lütfen duyarlı olun
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (8 yıl önce)
    Arkadaş lara hayırlı olsun darısı belediyenin şirket elamanlarına inşallah.büyük şehir belediye başkanımız a çok teşekkür ler çalış maların dan dolayı.
    0
    0
    Yanıtla