SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'de 6.2 Milyon TL'lik Borca Yapılandırma

0
Güncellendi - 2016-12-05 19:50:11
Büyükşehir'de 6.2 Milyon TL'lik Borca Yapılandırma
A- A+ PAYLAŞ

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne borcu bulunan 7.061 kişi bu imkândan faydalandı.

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Eylül ayında başlayan ve 25 Kasım 2016 tarihinde sona eren 6736 sayılı Vergi Affı Kanunu’nda Büyükşehir Belediyesi’ne borcu bulunan 7.061 mükellef, toplam 6.216.277 TL’lik borcunu yapılandırdı.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen işlemler çerçevesinde Vergi Affından faydalananlar büyük avantajlar sağladı. Borçlarını yeniden yapılandıran mükellefler, 30 Haziran 2016 tarihi öncesine dayanan vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarından kurtularak, asıl borçlarını indirimli peşin veya 36 aya kadar taksit imkânından faydalandılar.

Büyükşehir statüsü ile birlikte Emlak ve ÇTV’nin yanı sıra birçok vergiler merkez ilçe belediyelerine geçtiği için Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin alacakları ağırlıklı olarak 2014 yılı öncesini kapsadığı belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız