SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'de 6 İhraç!.

0
Güncellendi - 2017-10-12 02:53:50
Büyükşehir'de 6 İhraç!.
A- A+ PAYLAŞ

Yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında aralarında üst düzey görevlilerin de bulunduğu ve daha önce açığa alınan 6 personel memuriyetten ihraç edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Yol Asfalt Dairesi’nde yolsuzluk ve iddiaları üzerine başlatılan “İdari Soruşturma” sonucunda, aralarında eski Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Z.S. ile Yol Asfalt Dairesi eski başkanı M.M.’nin de aralarında bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’nin 657’ye tabi memur sıfatındaki 6 yönetici ve çalışanı hakkında “Memuriyetten çıkarma/ihraç” cezası verildi.

Konuyla ilgili Yeni Malatya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, söz konusu kararı doğrulayarak “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir muhakkik tayin edildi ve soruşturma başlatıldı. Soruşturma komisyonu hazırladığı raporu Büyükşehir Encümenine sundu. Büyükşehir encümeninde bu kişiler için memuriyetten ihraç kararı çıktı” dedi.

Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Asfalt Koordinasyon Dairesine bağlı Asfalt Şantiyesi’nde gelen bir ihbar üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonucunda Başkan Çakır’ın talimatıyla genel sekreter yardımcısı, daire başkanı, müdür, müdür yardımcısı, 3 kontrol mühendisi, memur, kadrolu işçi ve 6 hizmet alım personeli olmak üzere toplam 15 personel açığa alınmıştı.

Açığa alınan personelden Z.S., M.M., A.S.B, B.C., Ş.G. ve M.E.’nin görevlerinden ihraç edildiği öğrenildi.

Asfalt Şantiyesindeki iddialar üzerine Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan idari ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatıldığı ifade edilen adli soruşturmanın ise halen devam ettiği belirtildi.

Bu arada, ihraç edilen personelin henüz savcılıkça ifadelerinin de alınmamış olduğu öğrenildi.

Güler Hazar / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • gündüzbeyli (6 yıl önce)
    yol alt yapıda gıdenlerın kalıntılarını temızleyın araclar keyfi işlerde kullanılıyor. takıp sisteminde bakılmasını rica ediyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • mikail (6 yıl önce)
    milletin malı yetimin malıdır, sahip çıkandan Allah razı olsun ama çalan, çalana göz yuman, çalandan menfaat bekleyenlerinde Allah belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    malatya haber olarak Ahmet Cakir’dan maas aliyorsunuz herhalde..adamin aleyhinde olan yorumlari yayinlamiyorsunuz…ne kadar cabalarsaniz cabalayin en gec 1 ay icinde Ahmet Cakir’iniz da istifa edecek ? Bu arada habercilik ciddi bir istir, tarafsiz olmayi, etik olmayi, duygularla, cikar iliskileriyle de hareket etmemeyi gerektirir. Ama goruyorum ki siz akpartiye veya Ahmet Cakir’a gobek bagiyla baglisiniz.. Tarafsiz da degilsiniz.. bu yorumu da yayinlamazsiniz ama yarin hakkin divaninda sormasinlar madem biliyordun niye yazmadin diye yaziyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Halim (6 yıl önce)
    NE TESADÜF BIRAZ ARASTIRDIM BU ALINAN KISILER Z.S. HARIC HEPSI MHP'Lİ AKP YENI YENI MHP ILE EL SIKISMISKEN VE HER KONUDA MHP AKP'YE DESTEK IKEN MHP'LILERIN ALINIP YERINE MALUM DERNEK YANDAŞLARININ GETIRILMESI DÜŞÜNDÜRUCU.VE BU KISILER MAHKEME KARARIYLA GERI DÖNERLERSE SONUC NOLACAK.BU OLAYI REİS INCELER SE ACABA BAKANIMIZ .GENEL BASKAN YARDIMCIMIZ BU OLAYA NE CEVAP VERİRLER. SAYIN ÇAKIR BUNU DÜŞÜNDÜMÜ.....ACABA
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Bazı ilçe belediyelrinin kum ocaklarından ne kadar kum alınmış incelensin
    0
    0
    Yanıtla
  • sabri (6 yıl önce)
    Sayın belediye başkanı ihaleye onay veren makam olarak birinci derecede sorumludur. Mutlaka tüm ihale dosyaları tarafsız bir birim tarafından incelenmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    sıze ne yapılsa hak.artık haktan,adaletten bahsetmeyın.gelmış hala çakır guzellemesı yapıyor.sankı ben getırdım bu goreve bunları.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (6 yıl önce)
    asıl sorumlu eşinin adına şirket kurana neoldu kabak başkasınamı patladı yoksa
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    malatya belediyesinin % 70 inin işine son verin yeni kadro olarak başlar sa şayet insancıl olurlarsa belki düzelirler adamları ihraç etmekle kalanlara göz dağı veremezsiniz bence .geçmişte bu işe karışanları ifşa olanları başka makamlara verirdiniz . o da sürgündü ama yine devam ederdi biraz insan lık ............dersi alması lazım idareciler .....saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    esenlik'in ihaleleride incelenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazancı (6 yıl önce)
    Ya kardeşim isimlerini tam açıklayında kimmiş bunlar ne karıştırdıklarını bilelim fakirlerin para biriktirerek su parasını ödedikleri Malatya ilimizin paralarını çarcur eden kişileri bilelimde insan içine çıkamasınlar Çakırada soruyorum memleketimizde tecrübeli mimarlarmı yoktu zeki insanlarmı yoktuda sivaslı yı kayseriliyi ne olduğu belli olmayan kişileri getirirsen böyle olur getirdiğin bu kişiler daha önce görevlerinde başarılı olamamış kişilerdir bunların isimlerini ve suçlarını nasıl getirdiysen tam anlamıyla açıklamakda Sayın Ahmet Çakır,a düşüyor çünkü bu kişileri sizler getirdiniz ve yanınızdan ayırmadınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (6 yıl önce)
    Maskiye neden el atılmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (6 yıl önce)
    evlere ruhsat veren birimleride kontrol edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Ağlayın millet ADALET kaçmış bu ülkeden. Sonuç vahim.
    0
    0
    Yanıtla
  • zakir (6 yıl önce)
    İhalede imzası olan Genel Sekreter ve asfal şubede .. bilmem ne neden açığa alınmadı eğer ortada bir suç varsa bu ihaleyi yapıp verilen fiyatı kabul edenler kimlerdi suçsuz günahsız kontrol mühendislerimi suçlu oldu Cumhurbaşkanına yalakalık olsun diye insanların ekmeği ile oynandı ve iç yüzünü bilmeyenlerde buna alkış tutuyor. ALLAH BÜYÜK onun hesabı daha büyük göreceğiz ilahi adalet nasıl tecelli edecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (6 yıl önce)
    sayın başkan Ahmet çakıra helal olsun. yolsuzlukla mücadele edilmeli ancak bu ağır suçlamalarda ispat kanıt şarttır. yoksa Allah muhafaza suçsuz birini işten atmak büyük vebal..
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Ahmet çakır istifa ; malatya belediyecilikte çok geri ;malatya dışına cikmayan insanlar belediye çok çalışıyor havası vermesin.torpille belediye ye girmişler ahmet çakıri destekleyecek tabi
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    Malatyalılar Affedin tanımamış Sayın başkan........
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan Sever (6 yıl önce)
    Tüm Malatyahaber Okuyucularına iyi akşamlar, 1988'li yıllarda 14'lü yaşlarımda iken parke döşeli olan sokağımızın asfaltlanacağını öğrendiğimde çok heyecanlanmıştım. Kendimce daha konforlu bir hayat yaşayacak, bisikletimi nihayet düzgün bir yüzeyde sürecek ve asfalt zeminde top oynayabilecektim. Asfaltlandı ve düşündüğüm gibi de oldu. Kendimce ve mevcut imkanlar içerisinde çok daha kaliteli bir yaşam alanı oluşmuştu. Bu anlattıklarımın üzerinden yaklaşık 25 yıl geçti. Malatya'da yaşam sanki tersine dönmeye başlamıştı. Her yere parke taşı döşenmeye başlandı. Neredeyse beydağlarına bile taşlarla yol oluşturulacağını düşünmeye başladık. Parke taşı döşenmiş zeminden geçen ağır tonajlı kamyonlar çöküntüye neden oluyor, küçük çalışmalar ise yolu içinden çıkılmaz hale dönüştürüyorlar. Yıllar sonra yapılan tadilat sonrası ise asla yenisi gibi olmuyor. Asfaltda ise tam tersi. O bölgeyi kazıyor ve yamanızı yapıyorsunuz. Ayrıca parke zeminde engelli vatandaşlara yaşam hakkı tanınmıyor. Bebek arabası gibi hassas araçlar ilerleyemiyor. Parke taşı için bir neden bulmaya çalışırken kendimce maliyet analizi yapmaya çalışıyorum. Özel malzemelerin pek çok işçi tarafından günlerce çalışmak suretiyle ortaya çıkardıkları muhteşem eserler sanki pek de ucuz olmazmış gibi geliyor. Ben herşeye rağmen Malatya'da ki belediye başkanlarımızın gerçekten ilgili müdürlüklerce doğru bilgilendirilmediğine inanıyorum. Parke için mutlaka geçerli bir mazeret öne sürülecek olsa da tüm gördüklerim ve çevremdekilerin rahatsızlıklarının ışığında diyorum ki parke asfaltın yerini asla tutmuyor. Ama parkede ısrarcı olunmasının gerekçesi de bu haberde açıkca ifade edilmiş oluyor :((
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (6 yıl önce)
    Ihaleyi yapanlar halen görev başında firma işine devam ediyor belediye meclisi bu kişileri adli soruşturma bitmeden ihraç ediliyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • nadide (6 yıl önce)
    helal sana başkanım. bu işin peşine bırakmadın ! milletin hakkını yedirmedin. adamsın !
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahir (6 yıl önce)
    Reisin birkaç ay önce belediyeleri yolsuzluk konusunda uyarıp gözlerinin yaşına bakılmayacağı uyarısından sonra Malatya'da hemen başlatılan soruşturma sürerken, bazı belediye başkanlarının istifalarının istendiği bugünlerde daha adli sonuç dahi beklenmeden suçlananların görevine son verilmesi ve böylece birilerinin sanki kendini pak gösterme çabası ÇOK ÇOK ÇOK MANİDAR.Bana göre Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ihaleleri tek tek gözden geçirilmeli.Ayrıca bu ihraç edilenler arasında çok sürpriz ve yolsuzluk yapacakları düyşünülmeyen isimler var.Fırdsat bu fırsat temizliğimi acaba.En çok konuşulanlar hakkında hiçbir işlem yapılmıyor nedense.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamirci (6 yıl önce)
    ihraç edilen personelin henüz savcılıkça ifadelerinin de alınmamış olduğu öğrenildi... yani belediye baskanimiz hem savcı oldu suçladı, hemde hakim olup cezalarını kesti. Yarın suçları ispatlandığı zaman ,biz zaten biliyorduk. bakin attık hepsini diyebilmek için verilen bir karardır bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Buz dağının görünen yüzü bu. Altta neler var acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    A.Ç nin hicmi suçu yok bu işte!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (6 yıl önce)
    Bu isimler atılınca belediye temize mi çıkmış oluyor şimdi? Ben anlayamadım rica etsem birisi yorumlayabilir mi lütfen?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sasevi (6 yıl önce)
    Zs,Mm,Asb,bş,şg şimdi bu isimleri Ancak belediyede çalışan bilirki bunun bir anlamı Yok.Kısaca bunun hiç bir haber değeri Yok.Buradan siteyi eleştiriyorum.Malatya belediyesini niçin ifşa ediyorsunuz.Onuda kodluyabilirdiniz.MBB diye .
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (6 yıl önce)
    Peki ilçe belediyeler satılan dökülmeyen kumların hesabı....
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan baba (6 yıl önce)
    toplum içinde çok yüz kızarat suç işleyenlerin isimleri baş harfiyle yazılır.Acaba bu görevden azil edilen baş farfleriyle isimleri zikr edilenler çokmu yüz kızartıcı bir suç işlemişler..Gariplerin suçu neydi milleti merakda koymasanız iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Vaybe Ahmet Çakır kahraman olmuş!! Helal sana demişler başkan.. 2019 da milletvekili olursun sonra da bakan! Malatya 5 yıldızlı oldu sıra Türkiye'de..
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet bey ağzına sağlık,ahmet çakır bu donanımla malatya değil parise belediye başkanı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • :))))))))))))))))))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (6 yıl önce)
    Anlamadığım birşey var. Bu yolsuzluk yapıldığı belirtilen kaldırım ihalesini kim yaptı? Görevden alınan bu isimler sahada çalışan isimler. Peki İhaleyi yapan, şartnameyi hazırlayan, ihalenin komisyon başkanlığını yapan isimler hakkında açılmış bir soruşturma var mı? Mesela soruşturma sonrasında ihaleyi alan firma ile yapılan sözleşme iptal edildi mi? Yoksa bu görevden ihraçlarla daha büyük meselelerin üstü mü kapatılıyor? Bu konuda belediye yetkilileri açıklama yapmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Kestiği ağaçların ahı tuttu Z.S.'ye! Malatya'yı çorak araziye çevirdi adam
    0
    0
    Yanıtla
  • veli97630 (6 yıl önce)
    tam yazın isimleri...
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (6 yıl önce)
    ahmet çakırı görüyormusunuz arkadaşlar ? adama bir ton küfür edenler görüyor musunuz ? olayı medyaya taşımadan belediye içerisinde olayı kapatıp istifa ettirirdi. kimseninde birşeyden haberi olmazdı. helal sana başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)irfan isimli kullanıcı yorumuna
    goruyorum.bu gorevlerı onlara veren kişidir evet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nebahat (6 yıl önce)
    o ağaç katili (Z.S) iyi olmuş!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet kürşat (6 yıl önce)
    bu yolsuzlukta daha derin ilişkiler varsa sayın ahmet çakır ve cumhuriyet başsavcılığı kamuoyuyla paylaşması lazım. ağaç katliamcısının da malatyayı asfaltsız bırakan adamında alınması da mutluluk verici
    0
    0
    Yanıtla
  • murat kaya (6 yıl önce)
    bu yolsuzluğu sonuna kadar takip eden ve peşini bırakmayan ahmet çakıra teşekkür ederim. ayrıca malatyahabere de bu konunun peşini bırakmadığı için teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)murat kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Peşini bırakma değil kendini kurtarma gibi aynı yola başkoyanlar biribirinden habersiz iş yapmazlar. Bunlar günah keçisi seçilenler sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Somun kafa (6 yıl önce)
    Asfalt ağladı yaww
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Desenize Sivas’ın imar ve şehircilik dahisi Kernek meydanının müthiş mimarı, mega projelerin üstadı Genel Sekreter Zeki Sarılar artık yok...Sayın başkanın göz bebeği yanından ayırmadığı bir isim di....
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    İhraç edilen kişilerin , İsimleri tam yazılmaz'mı ,
    0
    0
    Yanıtla