SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehir'de Geri Adım mı?

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı, aralarında Malatya'nın da bulunduğu "Bazı illerin büyükşehir olacağına ilişkin" haberler üzerine açıklama yaparken, "çalışmanın tamamlanmadığı, listenin belirlenmediği" ifadelerinde bulundu. Bakanlığın bu açıklaması, "Geri adım mı?" sorularını beraberinde getirdi.

"LİSTE BELİRLENMEDİ.."
İçişleri, böyle bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Halen çalışma tamamlanmamış, bir liste de belirlenmemiştir" ifadesinde bulundu.

Habere ilişkin yapılan açıklamada, "Konuya açıklık getirebilmek bakımından" açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

"Büyükşehir Belediyesi Kanununda Büyükşehir Belediyesi olma kriterleri belirlenmiştir. Bu kapsamda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediyesi olma kriterlerine sahip illerin belirlenmesine yönelik bir çalışma yapılması talimatı verilmiştir.

Bu çerçevede Bakanlığımızca bir çalışma başlatılmıştır. Halen çalışma tamamlanmamış, bir liste de belirlenmemiştir.

Şanlıurfa'da sivil toplum örgütleriyle yapılan bir toplantıda konuya ilişkin yöneltilen soru üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, böyle bir çalışma yapıldığını ifade etmiş ve bazı örnekler zikretmiştir. Ancak, bir liste verilmemiştir.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışma sürmektedir."

BAKAN DEMİŞTİ Kİ..
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şanlıurfa'da geçtiğimiz Salı günü katıldığı bir toplantıda Büyükşehir belediyesi kurulmasına yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklamıştı.

Bakan Atalay, Şanlıurfa'da, bu kentin büyükşehir yapılacak belediyeler arasında ilk sırada yer aldığını söylemişti. Atalay, Denizli ile Malatya'nın da büyükşehir belediyesi olmak isteyen şehirler olarak belirtmiş, konuya ilişkin haberler halen 16 olan büyükşehir statüsündeki kent sayısının Şanlıurfa, Malatya ve Denizli ile birlikte 19'a çıkarılacağı şeklinde kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu haberler üzerine AKP'nın bazı Malatya milletvekilleri de, bu konuda bir çalışma yapıldığını ve Malatya'nın da bu kapsamda yeraldığını bildiklerini, ancak bakanın açıklamasıyla birlikte bunun duyulduğunu ifade etmişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız