SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'de 'Kadro' Sınavı Heyecanı

0
Güncellendi - 2018-03-09 05:24:05
Büyükşehir'de 'Kadro' Sınavı Heyecanı
A- A+ PAYLAŞ

24 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılan işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararname gereği;  işçilerin kadroya geçirilme süreçleri devam ederken, Malatya Büyükşehir Belediyesinde de taşeron kapsamında çalışan 1712 personelde sınav heyecanı başladı.

Konu ile ilgili olarak Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, 2 Ocak 2018 tarihinde başlayan taşeron işçilerin şirket üzerinde işçi statüsüne geçirilmesi sürecinde başvuru sürecinin ardından sınav süreci başladı. 8 Mart Perşembe günü itibariyle başlayan sınav süreci 17 Mart 2018 Cumartesi günü sona erecek.

Uygulamalı ve yazılı sınav

Personellerin yaptıkları işlere göre uygulama ve yazılı olmak üzere iki şekilde yapılacak olan sınav takvimi sürecinde önce uygulama sınavları, ardından da yazılı sınavlar yapılacak. 8 Mart Perşembe günü başlayan uygulama sınavı kapsamında; Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, İmar ve Şehircilik, Mali Hizmetler, Muhtarlık İşleri, Strateji Geliştirme, Tarımsal Hizmetler, Emlak ve İstimlak, Çevre Koruma ve Kontrol, Kültür ve Sosyal İşler, Destek Hizmetler, İnsan Kaynakları ve Eğitim ile Fen İşleri Daire Başkanlığındaki personel sınava girerken, 9 Mart Cuma günü, İtfaiye, Zabıta ve Sağlık Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 10 Mart Cumartesi günü Park Bahçeler ve Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 12-13 Mart tarihlerinde de Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı personelleri uygulamalı sınava girecekler.

17 Mart Cumartesi günü sınavlar bitecek

Yazılı sınava tabi personeller için ise 17 Mart Cumartesi günü sınav düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi toplantı salonlarında yapılacak olan sınavlarda; ilk ve ortaokul mezunları için bir kategori, lise mezunları için ayrı bir kategori, önlisans, lisans ve yüksek lisans mezunları için de başka bir kategoride sınav yapılacak.

Toplam 1712 kişi

Kurulan komisyon tarafından yapılan uygulamalı sınava 959,  yazılı sınava da 753 olmak üzere toplam 1712 kişinin katılacağı belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hacer (6 yıl önce)
    Taşerona kadro dedikleri devlet memurluk kadrosu değil, taşerona sus payı. Aradan şirketi çekip kurumca idare etme ama yine aynı maaş ve aynı mobinglerle işe devam politikası. Taşerona kadro olayı da bu, vatandaşında nasıl gözlerinde renkli ışıklar yanıyor, kadro geldiiii kadro geldiiiii. Ne kadrosu Allah aşkına ya, kadro verdimlik süsü olup konuyu kapattılar o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • İskender (6 yıl önce)
    Ne kadrosu yaw hangi yasaya tabiler özlük hakları ne kandırmayın milleti herkes ne olduğunu biliyor sözleşmeli işçi oluyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Malatyanın pisliğini temizleyenlere sınav yok bu nasıl bir iş.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    O kadro sınavını yan gelip yatanlara yapsınlar yada hiç işe gitmeden ayın 15 inden 15 e atm den paralarını cekenlere yapsınlar , yada o masa başında olup da hiç bir vasıf içersin de olmayıp yatanlara yapsınlar ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş onlara sınavı evlerinde yapıyorlar öteki dünyada gösterirler dünyanın kaç bucak olduğunu sen üzülme malatyaya sahip çıkalım şu siyasetçiler çeksin gitsin belediye başkanları yeterli
    0
    0
    Yanıtla