SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'de Sendikadan İstifalar

0
Güncellendi - 2019-07-25 03:49:15
Büyükşehir'de Sendikadan İstifalar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde bazı memurların, tasarruf önlemleri kapsamında maaşlarında yapılan kesintilere sessiz kaldığını öne sürdükleri Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen'den istifa ettikleri bildirildi.

Sosyal Denge Tazminatı ile İaşe Desteği gibi desteklerin kesilmesi ile zor durumda kaldıklarını söyleyen 40 civarında memurun, üyesi oldukları sendikanın haklarını aramadığını öne sürdüler. İstifacılar, “Haklarımızı korusun diye sendikaya üye olduk. Sendikalar da bunun için vardır. Kazanılmış yasal haklarımızı koruyamayacaksa sendikaya neden üye olalım ki? Maaşımızın yanı sıra yasal hakkımız olan sosyal denge tazminatı ve iaşe desteğine güvenerek bütçemizi ayarladık ve borca girdik. Bu desteklerimiz alamayınca bütçemizde önemli açıklar oluştu. Alacaklılar kapıya dayandı, elektrik, doğalgaz, su gibi faturalarımızı da cezalı ödemeye başladık. Üye olduğumuz sendika, alacağı olan aidatları maaşımızdan anında almayı biliyor da, kazanılmış haklarımızın korumaya gelince ortada görünmüyorlar.” diyerek istifa gerekçelerini sıraladılar.

Büyükşehir Belediyesi'nde memur statüsünde 520 personel bulunduğu, 450 civarında memurun sendikaya üye olduğu belirtiliyor ve istifaların artacağı öne sürülüyor.

malatyahaber.com- malatyayorum.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • okan (3 yıl önce)
    memursen e bağlı Bembirsen gibi yandaş sendikalar yüzünden , kamusen ve KESK memur konfederasyonları zam için masaya bile oturmasına izin vermiyorlar. ve memurlar 2021 de olduğu gibi %3 zamma talip olmak zorunda kalıyor. sadece Memursen masaya oturuyor bizi %3 lere mahkum ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • çağatay (4 yıl önce)
    sendika şube başkanları üye gücünü kullanarak kendi şahsi istikbalini takip etmektedir...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    hiç bir kamu kurumunda böyle bir ödeme yok, yanlış ve haksız bir uygulama
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (4 yıl önce)
    yandaş sendikaya üye olurlarsa ses çıkarmazlar tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Shadow (4 yıl önce)
    İyi de onlar hale görevdeler. Madem bunlar yönetemediler madem bunlar çaldı neden aynı ekip daha görevde o zaman değiştirilsin bunlar. İki uç kişi göstermelik değişti bir an önce operasyonu şart. Başkanı sevmemek ayrı bir şey devlete düşmanlık etmek ap ayrı bir şey bir an önce bu tipler cezalandırılmalı.Yoksa onlar gerekeni yaparlar yine olan memleketimize olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    sendika baskanı daire baskanı olunca SDS için kılını kıpırdatmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (4 yıl önce)
    Lale devri bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • uur (4 yıl önce)
    belediyeyi yiyip bitirdiler belediye belediye değil çiflikti kiralık araçlar altlarında sosyal tesislerde bedava yemekler sonuç 2 kaç trilyon borç tabiki tasarruf yapılacak
    0
    0
    Yanıtla