SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den 4.6 Milyonluk Yardım

0
Güncellendi - 2016-01-27 02:48:36
Büyükşehir'den 4.6 Milyonluk Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yoksul ve yardıma muhtaç ailelere yardım eli uzatıyor.

Şehir genelinde yoksul ve yardıma muhtaç aileler, mahalle muhtarlıkları ile yapılan koordineli çalışmalarla tespit edilirken, bu ailelere yoksulluk durumuna göre yardım ediliyor.

2015 yılında 4763 kişiye yardım edildi

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında toplamda 4763 kişiye yardım yapıldı.

Ailelerin durumuna göre yapılan yardımlar, aylık, 3 aylık ve yıllık olarak yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü aracılığıyla yapılan yardımlar kapsamında, aileler gelir seviyesi ve nüfus sayısına göre kurulan komisyon tarafından incelendikten sonra aylık, 3 aylık ve yıllık olarak yardım yapılıyor. Malatya genelinde 1.274 aileye ayda bir, 2511 aileye 3 ayda bir ve 978 aileye de yılda bir kez yardım dağıtılıyor. Yardım dağıtılan toplam 4763 ailenin 123’ün mülteci aileler oluşturuyor. Yılda bir yapılan yardımlar ise Ramazan ayında dağıtılıyor.

4.6 milyon liralık yardım

Gıda, ekmek ve nakit olarak yapılan yardımların 2015 yılındaki genel toplamı 4 milyon 623 bin lira civarında. Bu miktarın 2 milyon 324 bin lirasını gıda paketi oluştururken, 1 milyon 718 bin lirasını ekmek, 434 bin lirasını nakdi yardımlar oluştururken, geri kalan kısmını ise yol, mülteci aileler ile il dışı ve ülke dışına gönderilen yardımlar oluşturuyor.

Kart 44 uygulaması

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından, ekonomik durumu iyi olmayan ve yardım alan vatandaşlarımıza daha önce, Esenlik Marketlerin sadece bir şubesinde geçerli olan gıda fişleri verilirken; yeni başlatılan Kart 44 uygulaması ile şehir genelinde bulunan bütün Esenlik marketlerinden alış veriş yapma imkanı sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız