SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Akçadağ'da İftar Yemeği

0
Güncellendi - 2016-06-25 00:53:43
Büyükşehir'den Akçadağ'da İftar Yemeği
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayında yoğun faaliyetler gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, iftar programlarına Akçadağ’da devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde Akçadağ ilçe merkezinde kurulan Sokak İftarı programına yoğun bir katılım oldu.

Kazgan: Ramazan ayı, empati ayı

Akçadağ Belediyesi ev sahipliğinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sokak İftarı’nda kısa bir konuşma yapan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, düzenlenen iftar yemeğinden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti. Kazgan, “Ramazan ayı bir anlamda empati ayı. Yani açlığı anlamamız, açların halinden anlamamız, vermeyi öğrenmemiz için bir fırsat ayı. Akçadağ Belediyesi olarak Ramazan ayının başından itibaren bir iftar çadırı açtık. Her gün iftar vermeye başladık. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle, iftar yemeği veriyoruz. O yüzden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sizlere de katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Çakır: Ramazan ayı, iyi bir fırsat

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, vatandaşlarla buluşmaya önem verdiklerini belirterek, Ramazan ayının bunun için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Çakır, özetle şunları söyledi:

Ramazan ayı, özel bir ay. Bu ayda İbadetimizi yaptığımız kadar, çevremizle, komşularımızla dayanışmayı geliştirmemiz lazım. Bir kap yemeği komşumuza ikram etmemiz, Ramazan için çok önemli. Dar gelirli insanlara ulaşmak, yardım etmek önemli. Ramazan’ı amacına uygun bir şekilde yaşamak çok önemli.

İstikrarın kıymetini bilmemiz lazım. Bizler ülkemizdeki bu barış ve huzur ortamının diğer ülkelere, islam coğrafyasına yayılması diliyoruz. İslam, huzur dini, barış dini, yardımlaşma dini. Bizler İslam’ı ne kadar güzel yaşayabilirsek, gelecekte, dünya barışını da sağlamış olacağız. Bugün sizlerle beraber olmak istedik. Her zaman gelmek kısmet olmuyor. Ramazan ayı güzel bir vesile oldu. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinliklerine de değinen Çakır, her gün sıcak yemeklerin dağıtıldığını, muhtaç ailelere yardımların yapıldığını, sokak iftarların düzenlendiğini, Ramazan Çarşısı ve Ramazan Geceleri’yle Ramazan ayının iklimine uygun programları vatandaşlara sunduklarını söyledi.

Çay sohbeti

Vatandaşlarla tek tek ilgilenerek Ramazanların ıkutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, iftar sonrası vatandaşların ısrarı üzerine çarşı meydanında vatandaşlarla birlikte çay içerek, sohbet etti.

Bülten

iftakç1

iftakç2

iftakç3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız