SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den 'Akıllı' Seçime Devam

0
Güncellendi - 2016-05-22 01:52:19
Büyükşehir'den 'Akıllı' Seçime Devam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bahar mevsiminde, park ve bahçelerin yanı sıra diğer açık alanların peyzaj düzenlemesine yönelik çalışmalarında kullandığı mevsimlik çiçek ihtiyacının bir kısmını İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu’nda karşılamaya devam ediyor.

Daha önce dış mekan süslemelerinde kullandığı çiçek ihtiyacının tamamını Malatya dışından temin eden Malatya Büyükşehir Belediyesi,  çiçek ihtiyacının bir bölümünü iki yıldan bu yana İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim ve uygulama seralarında karşılıyordu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, bu yıl da dış mekan peyzaj düzenlemeleri için de Battalgazi MYO’dan değişik türlerde toplam 120 bin adet mevsimlik çiçek satın aldığı öğrenildi.

“Belediyenin çiçek ihtiyacının % 10’unu karşılıyoruz”

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi MYO arasındaki işbirliği konusunda soruları cevaplandıran Battalgazi MYO Öğretim Görevlisi ve sera yetkilisi Bülent Koçer, Malatya kent merkezi ve çevresindeki park, bahçe, orta refüj ve diğer dış mekânların peyzaj düzenlemesi için Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bu yıl toplamda 120 bin mevsimlik çiçek verdiklerini söyledi.

c3Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü peyzaj projeleri için satın aldığı çiçek çeşitleri hakkında bilgi veren Bülent Koçer, “Hem bizim kendi programımız dahilinde yetiştirdiğimiz, hem de Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün talebi üzerine yetiştirdiğimiz çiçekler bulunuyor. Bu çerçevede, çevre düzenlemelerinde kullanılmak amacıyla, 70 bin adet menekşe, 50 bin adet kadife ve petunya olmak üzere, bu yıl büyükşehir belediyemize toplamda 120 bin mevsimlik çiçek tedarik ettik. Bu rakam, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin mevsimlik çiçek ihtiyacının % 10’u anlamına geliyor” dedi.

“Hem daha ucuz veriyoruz hem de belediye nakliyat parasını tasarruf etmiş oluyor”

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya’nın kurumlarını koruyan bir tutumla mevsimlik çiçek ihtiyacını Battalgazi MYO’dan karşılaması konusundaki kararının kendilerini mutlu ettiğini belirten Battalgazi MYO Öğretim Görevlisi ve Sera Yetkilisi Bülent Koçer, “Malatya’nın parası Malatya’da kalıyor. Hem belediyemiz hem de okulumuz karşılıklı fayda üretmiş oluyor. Belediye, nakliyat ücretini tasarruf ederken, aynı zamanda diğer illere oranla daha düşük bir fiyatla çiçek teminini sağladık. Malatya’nın iki kurumu arasında güzel bir işbirliği sağladık ve devam ediyor. Mesela, belediyenin yaptığı satın almalar sonrasında seralarımızı büyütmeye başladık. Üretim kapasitemizi arttırdık. Geçen yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne 60 bin çiçek tedarik ederken, bu yıl % 100’lük artışla 120 bin çiçek verdik.” dedi.

Duyarlı tutumu nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Çetin Bozkurt’a teşekkür ettiğini ifade eden Öğretim Görevlisi Bülent Koçer, orta vadeli hedeflerinin ise Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çiçek ihtiyacının tamamını karşılamak olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıl üretim kapasitesini 300 bin çiçek sayısına ulaştıracaklarını belirten Koçer, “1 dönümlük yeni alan oluşturduk. Bu sera alanlarında öğrencilerimiz hem uygulama yapıyor hem de ürettikleri çiçekle okula bir gelir sağlanıyor. Kısa ve orta vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmek yolunda çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda bize her tür desteği sağlayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik hocamıza ve okul yönetimimize, ayrıca seralarımızın personeline ve eğitim süreçlerinde uygulamalı çalışmalarla katkı sunan öğrencilerimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Malatya halkını Battalgazi Kampüsüne bekliyoruz"

Malatya’da bazı peyzaj firmalarına da mevsimlik çiçek vermeye başladıklarını kaydeden Bülent Koçer, çiçek severleri, doğal ve organik ürüne ilişkin ilgi duyan Malatyalıları da seraları gezmeye, görmeye davet etti. Koçer, “Gül ve fesleğen de yetiştirmeye başladık. Malatya’nın bu yöndeki taleplerini de karşılamanın hazırlığı içindeyiz. Fakat Malatyalı vatandaşlar burayı bilmiyor. Halbuki biz burada mevsimlik çiçeğin yanı sıra fidan ve fide satışı da yapıyoruz. Battalgazi Kampüsü’nde yer alan Ziraat Fakültesi’nde de fidan satışı yapılıyor. Malatya halkını üniversitemizin Battalgazi Kampüsü’nü ziyarete bekliyoruz. Onları burada görmek bizi mutlu edecektir ve inanıyorum ki, burada yaptığımız işleri, ürettiğimiz çiçekleri, sebze ve meyveleri, fidan ve fideleri gördüklerinde, bu güzel ortamı keşfettiklerinde onlar da mutlu olacaktır. Gelsinler, çiçeklerle haşir-neşir olsunlar, son derece sağlıklı yetiştirilmiş sebze-meyve satın alsınlar, ya da fidan ve fide ihtiyaçları varsa, bu ihtiyaçlarını temin etsinler. Ayrıca çiçek yetiştiriciliği konusunda öğrenmek istedikleri bir husus varsa bilimsel anlamda yardımcı olmaktan sevinç duyarız ” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c1

c4

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Eyüp selçuk çırak (7 yıl önce)
    Bülent hocam harika olmuş çalışmalarınızı takipdeyik vallahi bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Mim (7 yıl önce)
    Tebrikler hocam, şehrimizde bu tür güzellikleri görmek çok sevindirici.
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus (7 yıl önce)
    tamamen israf başka bişey değil madem görsellik ön pilanda ve önemliii yazzz kış yapay çiçek yapay çim ekin kafanız rahat etsin 5 10 yılll sulaması yok budaması yokkk
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (7 yıl önce)
    Ayrıca akıcı Türkçeniz, diksiyonunuz ve hitabet yeteneğinizle şehrimizin gurur kaynağı olmaya devam edeceğinize olan inancımız tamdır !
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (7 yıl önce)
    Bülent hocam zat-ı alinizin gayretkeş çalışmalarınızı büyük bir gururla takip etmekteyim. Şehrimize kattığınız emsalsiz vizyondan ötürü kutluyor, istikbaldeki çalışmalarınızda sınırsız başarılar diliyorum !
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (7 yıl önce)
    valla cumartesi malatyayı bir uçtan bir uca harika olmuş maşallah güzel işler takdir edilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Çiçek yerine ağaç dikin ..çiçeklerin üstünde köpekler geziyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • tamamen israf başka bişey değil madem görsellik ön pilanda ve önemliii yazzz kış yapay çiçek yapay çim ekin kafanız rahat etsin 5 10 yılll sulaması yok budaması yokkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (7 yıl önce)
    Elinize ve emeğinize sağlık Bülent hocam. Atılan tohumlar meyvesini vermeye başladı. Mücadeleye devam iyi işler bu şekilde devamlılık la sağlanacak.
    0
    0
    Yanıtla