SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Çocuk Trafik Parkı

0
Güncellendi - 2016-03-30 02:14:32
Büyükşehir'den Çocuk Trafik Parkı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için hazırlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ilgili daire başkanları ile birlikte parkta devam eden çalışmaları inceleyerek, açıklamalarda bulundu.

Çocuk Trafik Eğitim Parkının kısa bir süre içerisinde bitirilerek hizmete gireceğini belirten Sarılar, 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde trafiği anlatabilecek her şeyin kurulacağını söyledi.

Trafikle ilgili her şey olacak

Eğitim parkı çalışmalarını Trafik Şube Müdürlüğü ile birlikte yaptıklarını ifade eden Sarılar, “Parkımızın içerisinde, yatay-düşey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri, bisiklet yolları, yaya üst geçidi, hemzemin geçit, yaya kaldırımları, minyatür eğitim otosu, bisiklet, izleyici tribünü, eğitim ofisimizin bulunduğu binamız, seyir kulesi, görsel ve yazılı eğitim desteği kapsamında, trafik eğitim kitabı, trafik boyama kitabı, trafik eğitim seti, trafik işaretleri panosu, trafik eğitim broşürleri ile ilk yardım malzemeleri bulunacak. 3 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi arzuluyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız buradan aldıkları eğitimlerle trafikte önleyici olacaklar, örnek olacaklar” dedi.

Trafik kuralları çocuklara uygulamalı öğretilecek

Yeşiltepe Koşu Mahallesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün de içerisinde bulunduğu 4 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, çocukların trafik kurallarını anlamasına ve trafik kültürünün genç yaşlarda oluşmasına katkı sağlayacak.

Çocuk Trafik Eğitim Parkında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün de desteğiyle, eğitim personeli tarafından trafik kurallarının tamamı uygulamalı olarak öğretilecek. Çocuklara genel trafik kuralları, yaya, sürücü ve bisiklet sürücülerinin sorumlulukları ve uyması gereken kurallar, trafik işaretleri, cihaz ve levhaların önemi ve öğrenilmesi, trafik düzeni ile ilgili genel bilgiler verilecek.

Bülten

t1

t2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız