SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Gezici Aşevi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:28:46
Büyükşehir'den Gezici Aşevi
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Ayı’nda Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı, Aspuzu’da Ramazan Geceleri, Şerbet Çeşmesi gibi birçok etkinlik düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, özellikle gelir seviyesi düşük olan mahallelerde Gezici Aşevi ile iftar yemeği veriyor. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen iftar yemeği organizasyonu ile her gün bir mahallede iftar sofrası kuruluyor. İftar yemekleri Gezici Aşevi ile mahalleye götürülerek, mahalle sakinlerine dağıtılıyor.

18 Haziran Perşembe günü ilk iftar yemeği Taştepe Mahallesi’nde, 19 Haziran’da Melekbaba mahallesinde düzenlenirken, Gezici Aşevi’nin son iftarı ise 16 Temmuz tarihinde Beydağı Mahallesi’nde düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katıldığı iftar yemeği programı; hafta sonları hariç 23 Haziran Pazartesi itibariyle sırasıyla; Hidayet, Şehit Fevzi, Beylerbaşı, Tandoğan, Göztepe, Battalgazi, Yavuz Selim, Selçuklu, Beydağı, Yamaç, Hidayet, Fırat, Kültür, Koşu, Kiltepe, Atatürk, Seyran, Hoca Ahmet Yesevi ve Beydağı mahallelerinde verilecek.

HASTANEDE İFTAR YEMEĞİ..

Bu arada Yeşilyurt Belediyesi Ramazan Ayı dolayısıyla Yeni Devlet Hastanesi Bahçesinde İftar Çadırı kurdu. İftar çadırında yemek dağıtımı yapan Başkan Polat, ilk iftarını vatandaşlarla birlikte yaparak, misafirlerle sohbet etti.

Yeni Devlet Hastanesi bahçesine kurulan İftar Çadırındaki ilk iftar yemeğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güner ve Muammer Zafer katıldı. İftar çadırı Yeşilyurt Belediyesinin desteği, Meşale Derneğinin katkılarıyla Ramazan ayı boyunca hasta yakınları, hastane çalışanları ve vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. 

Paylaştıkça artan, bereket ayı Ramazan Ayına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öncelikle Yeni Devlet Hastanesinde tedavi gören hastalara acil şifalar dilerken, hasta yakınlarına sabırlar diledi.

Yeni Devlet Hastanesi önünde kurulan İftar Çadırından vatandaşlarla birlikte iftar yapmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Allah’a yakınlaşma, mağfiret, bereket, insanların birbirine yakınlaşmaları, affetme ayı olan olan Ramazan Ayına bizi kavuşturduğu için Allah ( c.c. ) binlerce kez şükürler olsun” dedi.

İlk İftarı Yeni Devlet Hastanesinde yatan hasta ve hasta yakınlarıyla yapmanın ayrı bir hazzı ve hissi içinde olduklarını ifade eden Başkan Polat, “Hastalarımıza acil şifalar, hasta yakınlarına ise sabırlar diliyorum. Bize bu iftarı vermeyi nasip ettiği için Rabbime hamdolsun” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin Ramazan Ayı etkinliklerine ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Polat, “Geçen Ramazan ayında beş ayrı mahallede düzenlediğimiz sokak iftarlarımızın sayısını bu yıl 10’a çıkardık. İftar Çadırının yanı sıra 10 ayrı mahallemizde sokak iftarlarımızı yapacağız. Barış ve kardeşlik ayında binlerce kardeşimizle birlikte iftar sofralarına oturacağız. Gündüzbey, Çırmıktı, Dilek, Şahnahan, Topsöğüt, TOKİ, Yeşiltepe, Rabia Parkı’nda iftar sofraları kurup vatandaşlarımızla birlikte Ramazan Ayının

Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir camide teravih namazından sonra cami çıkışında vatandaşlarımıza lokma tatlısı ikramı yapılacak. Yeşilyurt Belediyesinin Ramazan Ayı etkinlikleri arasında yer alan lokma ve şerbet ikramı ilk olarak üç camide gerçekleştirildi. Yeşilyurt Belediyesinin sınırları içinde yer alan Sıtmapınarı, Koyunoğlu ve Vazioğlu Camide teravih namazı sonrasında lokma dağıtıldı.

Sıtmapınarı (Sülüküzade) Camideki etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kendi elleriyle lokma dağıtırken, bazı vatandaşlar hem iftar Çadırı hem de lokma ve şerbet ikramından dolayı Başkan Polat’a teşekkür ettiler.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN İFTAR ÇADIRI..

Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan İftar Çadırı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ramazan ayının ilk iftarını Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda gerçekleştiren vatandaşlar, verilen hizmetten bir hayli memnun olduklarını ifade ettiler.

Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan İftar Çadırı’nda ilk olarak Kur-anı Kerim Tilaveti okunurken, ardından da Ramazan ayının önemi ile ilgili vatandaşlara dini bilgiler verildi. Burada konuşan Malatya İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdulkadir Keleş, Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, Ramazan ayında ibadetin ve paylaşmanın önemine vurgu yaptı. 

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’da konuşmasında, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın il dışında olması nedeniyle iftar programına katılamadığını ve Başkan Gürkan’ın selamlarını getirdiğini söyledi. Kırçuval, Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda verilen ilk iftar yemeğini karşılayan işadamı Sıtkı Yalçın ve oğlu Murat Yalçın’a teşekkür etti. 

İftar programında daha sonra Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, iftar programına katılan Malatya İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdulkadir Keleş’e teşekkür belgesi verirken, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Karakuş ise, iftar yemeğini karşılayan işadamı Sıtkı Yalçın’ın oğlu Murat Yalçın’a teşekkür belgesi verdi.

Akşam ezanının okunması ile birlikte Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, vatandaşlara iftar yemeği dağıttı. Ramazan ayının ilk iftarını okunan ezan ile birlikte Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda yapan vatandaşlar, verilen hizmetten memnun kaldıklarını ifade ettiler. 

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız