SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den İki İhale

0
Güncellendi - 2016-11-30 05:56:20
Büyükşehir'den İki İhale
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediyesi 30 bin gıda paketi ile Fahri Kayahan'da yaptırılan kanalın su deposu ve bağlantısı için iki ihale gerçekleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 30 bin gıda paketi alımının yanı sıra Fahri Kayahan Bulvarı'nda yaptırılan kanalın su arıtması ve bağlantı yatay sondajı işine ilişkin iki ayrı ihale gerçekleştirildi.

BELGE YOK, BEYAN VAR!.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, yaklaşık maliyeti 2 milyon 536 bin lira olarak hesaplanan, 30 bin gıda paketi alımı ihalesine, Belediye'nin Esenlik Şirketi'nin yanı sıra Metropol adlı bir firma katıldı.

İhale koşulunda, Malatya'nın Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçelerinde en az 20 alışveriş merkezinin bulunmasının belgelendirilmesi de bulunurken, Metropol firmasının belge yerine beyanla yetindiği görülünce, komisyon "Belgelendirilmesi gerekirdi" hatırlatması yaptı, firma temsilcisi ise "takdir komisyonundur" yanıtı verdi.

İhaleye Belediye Esenlik Şirketi 2 milyon 527 bin 400 TL, Metropol firması ise 2 milyon 409 bin 369 TL teklif verdiler.

FAHRİ KAYAHAN KANALI İÇİN İHALE..

Büyükşehir Belediyesi tarafından Fahri Kayahan Bulvarı'nda alt-üst yapı yenileme, çevre düzenlemesi ve rekreasyon projesi kapsamında yapılan kanalın suyu için arıtma deposu ile Çevreyolu bağlantısı yatay sondaj yapım ihalesi de Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Yaklaşık maliyeti 651 bin 640 TL olan ihaleye 3 firma katıldı ve teklif verdi. Firmalar ve teklifleri şöyle:

Süleyman Ekici 544.000 TL,

Esenlik Şirketi 676.324 TL,

Ali Haydar Saygılı 758.33 TL.

Her iki ihaleyle ilgili olarak komisyonun gerekli incelemeyi yapacağı ve taraflara yazılı olarak sonucu bildireceği öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- malatyayorum44.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • tekin (7 yıl önce)
    biz vergi veriyoruz da neden ihaleler hep fahri kayahan için yapılıyor bütün malatya'nın vergisi fahri kayahan'a akıyor , zenginden yöne misiniz haktan yana mısınız ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Belediyemiz ihale yapıyor gıda paketi dağıtımı için ihale şartnamesinde küçük bir detay var sadece 20 şubesi olan marketler bu ihaleye katılabilir.Diğer esnaf firmalar 20 şubesi olmayan market katılamaz.Her şey şeffaf tarafsız koskoca ihaleye 2 firma katılıyor.metropol firmasıda sadece beyan edebiliyor.Neden diğer gıda firmaları marketler katılmassın yeter artık şu belediyemiz artık şeffaf tarafsız ihale yapsın.Yada ihalesiz esenlik şirketine versin sadece şartlara esenlik marketler uyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Kanal zaten gereksizdi. Bir de yakın zamanda günümüz teknolojisi ile açılmış olan Fahri K. yolu yamukluk açısından son zamanlarda oluşturulan yollar arasında Türkiye'de en kötüler arasında yer almaktadır. Üstüne üstelik sulama suyu olmaksızın taşıma ile pompa ile depo ile bir sanal ve saçma kanal yapılması da yamuk ve dar olan bu bulvarı ne kadar elverişli hale getirecek ki...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla