SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Kadınlara Arslantepe Gezisi

0
Güncellendi - 2016-06-03 02:06:47
Büyükşehir'den Kadınlara Arslantepe Gezisi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Kültür Gezileri etkinliği kapsamında 48 bayan Arslantepe Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi gönüllülerinden oluşan ziyaretçiler, Arslantepe’yi rehber eşliğinde gezdiler. Dünyanın ilk bürokrasinin tespit edildiği ve dünyanın ilk kılıçlarının bulunduğu Arslantepe Açık Hava Müzesi hakkında detaylı bilgi alan ziyaretçiler, tarihe yolculuk yapmanın keyfini yaşadılar.

Arslantepe Tarihi

Malatya’nın 7 km. kuzeydoğusunda, Fırat Irmağı’nın (Karakaya Baraj Gölü) batı kıyısı yakınındaki Orduzu Beldesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nün kültür dolgusu 30 m. yüksekliğindedir. M.Ö. 5000 yıllarından M.S. 11. yy.’a kadar yerleşim görmüştür.

Burada yapılan kazılarda günümüzden yaklaşık 6 bin yıl önce Malatya’da bir şehir devletinin kurulduğu anlaşılmıştır. Melita Kralına ait dev heykel ve saray kapısını süsleyen aslan heykelleri 1930’larda yapılan kazılarda bulunmuştur. Elde edilen veriler, Arslantepe’nin  aristokrasinin doğduğu ve ilk devlet  şeklinin ortaya çıktığı resmi, dini ve kültürel merkez olduğunu ortaya koymaktadır.

Yaklaşık 55 yıldır kazı çalışmaları her yıl yaz aylarında sürdürülmektedir.

Bülten

arslantepegezi1

arslantepegezi2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız