SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Köy Evi Projesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:22:42
Büyükşehir'den Köy Evi Projesi
A- A+ PAYLAŞ

İlçe ve kırsal mahallelere, Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırım, hizmet ve proje çalışmaları devam ediyor.

İlçe ve kırsal mahallelerdeki ihtiyaçları aciliyet sırasına göre gidermeye çalışan Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel alanlarda da projeler geliştiriyor.

İlçe merkezlerine Kültür Merkezleri projeleri geliştiren Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelere de Köy Evi projesi hazırlıyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, 300 nüfusun üzerindeki mahallelere yapılması planlanan Köy Evi için 2 tür proje hazırlandı. 187 ve 200 m2 büyüklüğünde planlanan Köy Evi projesi içerisinde; çok amaçlı büyük bir salon, mutfak, hol, idari ofis, yarı açık avlu, sergi salonu ile wc-lavabo grubu bulunuyor.

Köy Evi projesi üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtilirken, görüş ve önerileri alınan mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda projenin daha da geliştirilebileceği kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Köy Evi projesi ile kırsal mahallelerdeki sosyal yaşamı kolaylaştırmayı hedefliyor. Köylerin sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir yeri olan köyevi olgusunu yeniden canlandırılmasının da hedeflendiği proje kapsamında; vatandaşlar düğün, sünnet ve taziye gibi etkinliklerin yanı sıra yöresel etkinliklerini de bu evlerde yapabilecekler.

Köy Evi projesi, ayrıca mahalle sakinlerinin ortak buluşma noktası olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız