SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Muhtar Rehberi

0
Güncellendi - 2018-05-24 21:28:39
Büyükşehir'den Muhtar Rehberi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi önemli bir rehber kitabı hazırladı. ‘Muhtar Rehberi’ ismiyle hazırlanan kitapta, Malatya’nın 13 ilçesi ile ilgili bilgilerin yanı sıra muhtarların bilgileri de yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Muhtar Rehberi’nde; merkez ilçelerin yanı sıra 11 kırsal ilçenin nüfus, yüzölçümü, mahalle sayısı ile resmi kurum telefon numaraları yer alıyor. Rehberde ayrıca mahallelerin nüfusları, muhtarları, muhtarlarının iletişim bilgileri ile Malatya geneli gerekli telefon numaraları da bulunuyor.

‘Muhtar Rehberi’ kitabındaki bilgilere göre 102 mahallesi bulunan Battalgazi ilçesinin nüfusu 301.483, yüzölçümü ise 947 km2. Yeşilyurt ilçesinin ise 82 mahallesi, 294.442 nüfusu, 953 km2 yüzölçümü bulunuyor.

Kırsalın en kalabalık ve en büyük ilçeleri

Kırsal ilçelerde nüfus olarak en kalabalık ilçe Doğanşehir ilçesi. Doğanşehir ilçesinin nüfusu 39.391. En çok mahallesi bulunan ilçe ise Akçadağ. Akçadağ ilçesinin 77 mahallesi bulunuyor. Alan olarak en büyük ilçe ise Hekimhan. Hekimhan’ın yüzölçümü 1.514 km2.

En küçük ilçe Doğanyol

Merkez ilçelerle birlikte 13 ilçesi bulunan Malatya’nın, en küçük ilçesi ise Doğanyol İlçesi. Doğanyol ilçesi hem nüfus, hem mahalle sayısı hem de yüzölçümü olarak kırsal ilçelerin en küçüğü durumunda. 16 mahallesi, 177 km2 yüzölçümü bulunan Doğanyol ilçesinin nüfusu ise 6.196.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız