SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Şiro'ya HES İzni

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:10:05
Büyükşehir'den Şiro'ya HES İzni
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Pütürge’deki Şiro Çayı üzerine Hidroelektrik Santrali kurmak isteyen firmanın bu yöndeki talebini kabul etti.  Adıyaman’ın Pütürge’ye sınır olan bölgesinde bulunan Aksu üzerinde mevcutta bir Hidroelektrik santrali bulunan firma, ikincisini Tepehan bölgesinden geçen Şiro Çayı üzerinde kuracak. 

Kat yüksekliklerine büyükşehir onayı

Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı çalışmalarını Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında gerçekleştirdiği ikinci oturumla sona erdirdi.  Toplantıda, Battalgazi Belediye Meclisi’nin Uçbağlar Mahallesi 4514 ada 12 No’lu parselin kat yüksekliğini 5 kattan 10 kata, yine aynı mahallede 3930 ada 1 ve 2 No’lu parsellerin ise 7 kattan 12 kata çıkartan meclis kararlarını onayladı. 

Belediye Meclisi ayrıca, bir önceki toplantıda Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edilen İnönü Mahallesi 292 ada 6 No’lu parselde bulunan ve imar planında ‘gar sahası’ olarak geçen 3 bin 362 metrekarelik alanın, ticari alan olarak değiştirilmesi yönündeki talebi ‘Kamu yararına aykırı olduğu’ gerekçesiyle reddetti. 

Sanat Sokağı Kültür A.Ş’ye kiralandı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Sanat Sokağı’ndaki Kitap Kafe,  Arapgir Konağı, Sohbet Kafe, Malatya Mutfağı, Halıcı Konağı ve Türkü Kafe olarak yaptırılan konakların 10 yıllığına belediye şirketi olan Kültür A.Ş’ye kiralanması oy birliği ile kabul edildi. 

Sanat Sokağı'nı alan Kültür A.Ş., buradaki konakları istediğine istediği koşullarda verebilecek. Buraki konakların daha önceden zaten bazı kişi ve kuruluşlara "söz verildiği" öne sürülüyor.

HES işini bitirmişler

Belediye Meclisi, Pütürge ilçesi Tepehan Mahallesi’nde 131 ada 1 numaralı parsele kurulmak istenen Hidroelektrik Santrali’ne (HES) izin verdi. Mecliste okunan rapora göre, Adıyaman’ın Pütürge’ye sınır olan bölgesinde bulunan Aksu üzerinde mevcutta bir Hidroelektrik santrali kuran firmanın, ikinci HES için ilgili kurumlardan izin aldığı ve ayrıca Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’ndan (EPDK) enerji üretim lisansını çıkardığı gerekçe gösterilerek, HES’e izin verdi. 

Malatya Belediye Meclisi, trambüslerin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere Malatya’nın tek içmesuyu olan Kaptaj’ın suyunun geçtiği güzergah üzerine HES kurulması yönündeki Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın teklifini onaylamıştı. 

Çöp sahası yeşil alan yapılacak

Gündem maddeleri arasında bulunan Battalgazi ilçesi Orduzu Mevkiinde bulunan vahşi depolama alanına hafriyat toprağı, inşaat ve yıkım atıklarının depolanma alanı olarak belirlenmesi hususundaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu kabul eden Belediye Meclisi, Kuluncak Belediyesi’ne yapı ve yapı kullanma ruhsatları verilmesi konusunda İmar Kanunu’nun ilgili maddelerine göre yapılması yönündeki Bayındırlık ve İmar Komisyonunun raporunu onayladı.

Atık maddelerin ücret tarifeleri

Atık sahasına kabul edilecek atık maddelerin ücret tarifeleri de komisyon tarafından belirlenen rakamlar doğrultusunda mecliste kabul edildi. Buna göre; tehlikeli olmayan hacimli katı sanayi atığından ton başına 30 TL, Organize Sanayi Bölgesi’nden cüruflardan ton başına 7 TL, bozulmuş gıda maddesi bertafından ton başına 50 TL, evlerden gelebilecek hacimli atıklardan ton başına 20 TL, Hayvansal atıklar için kamyon başına 100 TL, şahıs işletmelerinden gelecek hafriyat torba için 1 TL,  mevcut inşaat hafriyat atıklarından ise ton başına 2 TL alınacak. 

Mağduriyetlerin giderilmesi için Başkan Çakır’a yetki

Yine gündem maddeleri içinde bulunan S Plaka tahsisi hakkında ulaşım ile plan ve bütçe komisyonlarının raporu kabul edilirken, Başharık Mahallesinde 74 adet tapu tahsis belgesi bulunan ve evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi hususunda komisyon raporu da görüşülerek kabul edildi.

HABER-FOTO: Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız