SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehirden Sonra Hızlı Tren'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'daki ziyaretlerini sürdürüyor.

Çalık, Malatya için şu anda 2 büyük hedeflerinin olduğunu ve bunlardan birisi olan büyük şehir konusunda önemli adım atıldığını ve ikinci büyük hedeflerinin de hızlı treni Malatya'ya kazandırmak olduğunu ifade etti.

Milletvekili Çalık ve beraberindeki partililer, Demiryol-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanlığını ziyaret ederek, Genel Sekreter Necmettin Aysel ile, TCDD 5. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, TCDD Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Akdağ ile görüştü.

Milletvekili Çalık ziyaretler esnasında yaptığı konuşmalarda, "Mavi Trenin yeniden Malatya-Çetinkaya yol güzergahına konulması için TCDD Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Genel Müdür söz verdi. Şuanda Malatya-Çetinkaya yol güzergahındaki çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar çok hızlı devam ediyor. Bu bize şunu getiriyor; Mavi Treni yeniden Malatya'ya kazındıracağız. Çalışmalar biter bitmez, Mavi Tren yeniden seferlerine başlayacak. Bizim asıl amacımız Hızlı Treni Malatya'ya kazandırmaktır. Bunun için TCDD
Genel Müdürüne gidip, toplantı yaptık. TCDD Genel Müdürümüz ile yaptığımız istişareler neticesinde Hızlı Trenin Malatya-Sivas güzergahına alınmasını gündeme aldık. Hızlı Tren konusunda TCDD genel müdürümüzü ikna ettik. En son olarak Sayın Başbakanımız ile bu konuda görüştük. Şu anda neler yapılacağı konusunda görüşülüyor ve çalışmalar devam ediyor. Biz sayın başbakanımız ile son olarak 2 konuyu paylaşmıştık. Birisi büyük şehir konusu, diğeri hızlı tren konusuydu. Büyük şehir konusunda önemli bir yol aldık. İkinci hedefimiz Malatya'ya hızlı treni getirmektir. Sırada hızlı tren konusu var" dedi.

Çalık, TCDD'ye ait alandaki depo ve atölyelerin şehir dışına çıkartılması konusundaki çalışmalarında sürdüğünü anlatarak şu bilgileri verdi; "Malatya merkezdeki1930'lu yıllarda yapılan lokomotif ve vagon tamir atölyelerinin şehir merkezinden çıkartılması gerekiyor. Atölye ve depo alanlarını gerekirse uygun bir yere yada Vagon Onardım Fabrikası alanına alalım. Bu konuda belediye başkanımızın da bulunduğu heyet ile TCDD Genel Müdürümüz ile görüştük. Genel Müdürümüzü Malatya'ya davet edip, bu konuyu bir kez
de Malatya'da görüşeceğiz. Biz mevcut atölye ve depoların bulunduğu alanın Malatya Belediyesi'ne devrini istedik."

TCDD 5.Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Akdağ'da, "Bu yıl 130 kilometrelik yol yatırım programımız çıktı. Şuanda Çetinkaya-Malatya yol güzergahında 7 kilometrelik yol bitmiş durumda. 150 kişilik ekip şuanda çalışmalarını sürdürüyor. 2011 yılında ise 34 ve artı 90 kilometre olmak üzere 124 kilometrelik yol bakım ve onarımı yatırım programına alındı. Bu yolda yapılınca Malatya-Çetinkaya, Malatya-Narlı yolu yapılmış olacak. Trenlerimiz şuanda 60 kilometre hızla gidiyor. Yollarımızdaki çalışmalar bitince
trenlerimiz 100-120 kilometre hızla gidecek. Sivas'a gelecek olan 2014 yılındaki hızlı treni Malatya içinde istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çalık'ın Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği'ni ziyaretine ilişkin de sekreteryasından yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve sıfır faizli hayvancılık kredisiyle ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Ak Partili Çalık, Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürü Mesut Baytekin ile yaptığı görüşmede Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği’nin, Malatya’nın da dahil olduğu çok geniş bir bölgede 66 tarım kredi kooperatifi bulunduran ve bu kooperatifler aracılığıyla çiftçi ve ortakların tarımla ilgili her türlü girdi ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum olduğunun altını çizdi.

Kooperatiflerde görev yapan personelin çiftçi ve ortaklara en iyi hizmeti vermeye ve hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini günden güne artırmaya çaba harcadıklarını ifade eden Bölge Müdürü Mesut Baytekin ise çiftçi ve ortakların kendilerine sunulan hizmetlerden dolayı memnun kaldıklarını ve bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Görüşmeler sırasında, sıfır faizli hayvancılık kredisi hakkında da çeşitli bilgiler veren Malatya Milletvekili Öznur Çalık, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın bütün faaliyetlerinde 2 yıl ödemesiz 5 yıl taksit ödemeli toplam 7 yılda ödenmek üzere faizsiz kredi uygulamasının faaliyete geçtiğini ve 7,5 milyon lira olarak belirlenen kredi limitiyle asgari 750 başlık büyük bir işletme kurulabileceğini kaydetti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da 50 başın üzerinde işletme kurana yüzde 40 hibe desteği verildiğini aktaran Çalık, bu yeni uygulamanın yöremiz için büyük önem arz ettiğini ve çiftçilerimizin bunu en iyi şekilde değerlendireceklerinden emin olduğunu söyledi.

Öznur Çalık; Tarım Kredi Kooperatiflerini yakından tanıdığını ve bu kurumun Türk çiftçisine modern tarım yapmaları yönünde her türlü imkânı sunduğunu da sözlerine ekledi.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfenkçi, Belediye Meclis üyesi Salih Büker ve Partinin Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Dağdelen ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Ak Parti iktidarları döneminde tarım alanında yapılan çeşitli yatırımlardan da bahseden Milletvekili Çalık sözlerini şöyle sürdürdü : “2003-2010 yılları arasında çiftçilerimize sağladığımız tarımsal destekler toplamı 414.110.223 TL’dir. 2001 yılı rakamının 18.918.527 TL olduğunu hatırlayacak olursak yapılan hizmetler konusunda ne kadar aşama kaydedildiğini daha net görebiliriz. Düşününüz, Ak Parti’nin çiftçimize sağladığı tarımsal destek miktarlarının sadece 2010 yılı rakamı bile 91.249.316 TL tutarındadır.”Ak Parti’nin çiftçi ve köylüden aldığı büyük gücü, yine onlara hizmet olarak teslim ettiğini ifade eden Çalık, hiçbir engele takılmadan ve geçmişteki tüm uygulamaları yeni baştan yazarak daha büyük bir güven ve güçle yatırımlara devam edeceklerini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız