SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Suriyelilere İlaç

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:15:41
Büyükşehir'den Suriyelilere İlaç
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Suriye’de zor şartlar altında yaşam savaşı veren Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere ilaç; Malatya’da yaşamakta olan Suriyeli ailelere verilmek üzere de gıda yardımı yapıldı. 

9 Ocak Cuma günü gıda ve ilaç yardımı için düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile Mazlum Der Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, İyilik Der Malatya temsilcisi Mehmet Yel katıldı. 

Düzenlenen tören sırasında konuşan Mazlumder Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, Suriye’de 4 yıldan beri bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlendiğini belirterek, “Yurtlarından sürülen bu insanların büyük bir bölümü ülkemize geldiler. Ülkemiz insanları bağırlarını açtılar. Gerek sivil toplum kuruluşları, gerek devlet yöneticileri bu insanların ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptılar. Şu an Malatya’da Valiliğimiz ve bizim tespitlerimize göre 602 aile konteyner kent dışında yaşamakta. Bunların acilen kömüre, yakacağa ihtiyacı var. Burada Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun yardım paketleri hazırladı, onları inşallah dağıtacağız. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum, yapılan son yardımlarla bir nebze yaralarını sarmış olacağız. Belediyemiz 4 yıl içerisinde yapılan bu yardımlara destek oldu ve yardımlarını esirgemedi. Sayın Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin daha öncede dernekleri aracılığı ile Suriyeli mazlumlara yardım gönderdiğini belirten İyilik Der Malatya temsilcisi Mehmet Yel, “Suriye’deki mazlum halka ulaştırılmak üzere Belediye Başkanımız öncülüğünde temin edilen 102 koli ilacı bugün teslim alıyoruz. Bu ilaçları önümüzdeki iki gün içerisinde Allah’tan bir aksilik çıkmadığı takdirde Suriye’deki mazlum halka ulaştırmak için yola çıkacağız. Belediyemizin daha öncede bize yüklü miktarda gıda, giyim ve ilaç yardımı olmuştu. Bu yardımlardan dolayı sayın Belediye Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını iyiliklerini kabul etsin” şeklinde konuştu. 

Yapılan yardımlara herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Gerçekten anlamlı bir çalışma, bizler yerel yönetimler olarak bu tür yardımları zaman zaman yapıyoruz. Ama bugün burada yapılan yardım sivil toplum kuruluşlarımızın duyarlılığı ile yurdunu vatanını terk etmiş kardeşlerimize sahip çıkma açısından sembolik öneme sahiptir. Yardım derneklerinin gerçekten çok ciddi bir gayret gösterdiğini görüyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olması ve bu yardım kuruluşlarına destek çıkması gerekiyor. Biz zaman zaman yurt dışı dahil olmak üzere Belediye olarak bir çok organizasyona destek verdik ve önemli miktarda yardım malzemesi gönderdik” dedi.  

Başkan Çakır, “Şimdi de vatanlarını terk ederek şehrimize sığınmış henüz konteyner kente yerleşmemiş olan aileler var.  Malatya da kış şartları ile birlikte hem gıda hem de ısınma sorunu yaşayan Suriyelilere Mazlum Der ve İyilik Der yardım toplamaya ve onlara ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu iki derneğimizin başta başkanları olmak üzere orada üye olan, koşturan bütün gönüllü arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Malatya’da birçok sivil toplum kuruluşu var, güzel işler yapıyorlar. Şu anda bize sığınmış bu muhacir kardeşlerimize sahip çıkmak, iyi bir ev sahipliği yapmak görevini bu arkadaşlarımız üstlendi” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, maliyeti yaklaşık 100 bin lira olan 102 adet ilaç kolisini İyilik Der Malatya Temsilcisine;  maliyeti yaklaşık 50 bin lira olan 350 adet gıda paketini de Mazlum Der Malatya Şube Başkanına teslim etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız