SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Ulaşım Anketi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:06
Büyükşehir'den Ulaşım Anketi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir statüsü ile birlikte şehrin genelinden sorumlu hale gelen Büyükşehir Belediyesi,  şimdi de ‘Hane Halkı Ulaşım Anket’ çalışması yapıyor.

Malatya’nın düzenli gelişmesine katkı sağlayarak, hızlı, güvenli, konforlu, düşük maliyetli, çevreci ve entegre bir ulaşım ağı oluşturulması amacıyla yapılan anket çalışmasında 30 bin kişiyle yüz yüze görüşüleceği belirtildi.

Yapılan anket çalışması ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir süreci ile birlikte hizmet alanlarının 55 kat arttığını belirterek, Malatya’nın her alanda planlı bir şekilde gelişmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Malatya’nın ulaşım sorununa etkili çözümler üretilmesi amacıyla bilimsel veriler ışığında projeler üretmek için ‘Hane Halkı Ulaşım Anket’ çalışması yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, şu bilgileri verdi:

Malatya’yı vatandaşlarımızla birlikte ‘ortak akıl’la yönetmek, en temel önceliklerimizden birisi. Bu anket vesilesi ile hemşerilerimizin toplu taşıma konusundaki fikirlerini, kullanım düzeyini ve önerilerini de öğrenme imkanı bulacağız. Böylelikle ulaşım planlaması alanında, daha kısa sürede daha etkin çalışmalar yapacağımız kanaatindeyiz.

Vatandaşlarımızın anketimize katılarak, Malatya'mızın gelişimine katkı sunmalarını istiyoruz.

Malatya Valiliği ve İlçe Kaymakamlıkları ile koordineli bir şekilde yürütülecek olan anket çalışmaları, vatandaşlarla yüz yüze yapılacak.

Yaka kartlı görevliler tarafından yüz yüze gerçekleştirilecek olan anket çalışmaları ile vatandaşlardan;

Hane halkı bilgileri, hareketlilik oranı, yolculukların başlangıç ve bitiş yerleri, yolculuk amaçları, kullanılan ulaşım araçları, seyahat zamanı ve süresi, çalışan ve öğrenci sayısı, gelir düzeyi ile araç ve bisiklet sahiplik bilgileri sorulacak.

Anket sonucunda çıkacak veriler ışığında ulaşım ile ilgili projeler geliştirileceği belirtilirken, vatandaşların anket çalışması yapan görevlilere yardımcı olmaları istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız