SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulusal Resim Yarışması Düzenlendi

0
Güncellendi - 2016-03-10 00:39:31
Ulusal Resim Yarışması Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 2.Ulusal Resim Yarışması düzenleniyor. Konusu “Çizgilerle Merhamet” olarak belirlenen yarışmaya Ortaokul ve lise kategorilerinde 06 Mayıs 2016 tarihine kadar eser gönderilebilecek.

Geçtiğimiz yıl ilki “Engel Siz Misiniz?” konusunda gerçekleştirilen Ulusal Resim Yarışmasının bu yıl ikincisi “Çizgilerle Merhamet” konusunda düzenleniyor.

Sevgi ve merhamete vurgu yapılacak

Türkiye’de öğrenim gören tüm ortaokul ve lise öğrencilerine açık olan yarışma; ortaokul öğrencileri ve lise öğrencilerinin katılacağı iki ayrı kategoride yapılıyor.

“Çizgilerle Merhamet” konulu yarışmada özellikle ortaöğrenimdeki öğrencilerin gündemine sevgi ve merhametin getirilmesi amaçlanıyor. Aile sevgisi, diğergamlık(başkalarını düşünme) ve genel olarak tüm canlılara yönelik olarak sevgi ile ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik yarışma ile “Merhamet” kavramının gençler ve çocuklar arasında etkinliğini arttırmak; gençlerin çevrelerinin farkına varmaları, bireyselleşen yaşam tarzından cemiyet yaşamına geçiş ve aidiyet duygularının gelişmesi; şehrine, mahallesine, sokağına sahip çıkma bilincinin yerleşmesi; çocukların yaşadıkları çevrede bulunan insanlara, hayvanlara ve doğaya karşı merhametli olması; gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde sıkıntılar içerisinde bulunan mağdur insanlara karşı merhametli davranma ve yardımlaşma şuurunu geliştirmek hedefleniyor.

f3Lise kategorisinde Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların 9,10,11,12. Sınıflarında okuyan öğrenciler; Ortaokul kategorisinde ise yine Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların 5,6,7,8. Sınıflarında okuyan öğrenciler yarışmaya katılabilecek.

Tüm kategorilere katılacak yarışmacılardan devamlı öğrenci olduklarına dair öğrenci belgesi istenecek. Katılımcılar, yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış en fazla iki özgün eserle katılabilirler. Serbest daldaki yarışmada, eserlerin oluşturulmasında her türlü teknik kullanılabilecek. Yarışmaya son katılım tarihi 06 Mayıs 2016.

Yarışmayla ilgili detaylara ve başvuru formuna Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.malatya.bel.tr’den ulaşılabilecek.

Ödüller

Ortaokul öğrencileri için birincilik ödülü 1500 TL; ikincilik ödülü 1000 TL; üçüncülük ödülü 500 TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 250 TL olarak ödül takdim edilecek.

Lise Öğrencileri için birincilik ödülü 2000 TL; ikincilik ödülü 1500 TL; üçüncülük ödülü 1000 TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 250 TL ödül verilecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Emel (8 yıl önce)
    Resimi çok seviyorum ve resimlerimi size yollamak iatiyorum
    0
    0
    Yanıtla