SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Üniversitelilere Çorba

0
Güncellendi - 2019-12-05 02:41:16
Büyükşehir'den Üniversitelilere Çorba
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine İkram Çeşmesinden çorba ikramı yapılmaya devam ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günlük yaklaşık 1000 kişiye ekmeğiyle birlikte sıcak çorba ikramı yaptıklarını belirtti.

İnönü Üniversitesi Kampüsünde kurulan İkram Çeşmesinden çorba akmaya devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İkram Çeşmesinde öğrencilere çorba ikram ederek başarılar diledi.

Başkan Gürkan, gençlerin okula geldiklerinde aç olarak derse girmemeleri için Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile BELSOS tarafından ortaklaşa yaptıkları tereyağlı çorbayı ikram ettiklerini belirtti. Öğrencilerin sıcak bir çorba içmiş olarak derse girmelerini arzu ettiklerini kaydeden Başkan Gürkan, “Ekmekleriyle birlikte çorbalarını içtikten sonra tok karna derse girsinler. Derste de öğretmenlerini iyi dinlesinler. Derslerine dikkat ederek inşallah geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın hem besinsel anlamda hem de eğitim anlamında sağlıklı bir nesil olmaları temel amacımızdır” dedi.

“Çorba içimizi ısıtıyor”

İkram Çeşmesi dolayısıyla memnuniyetlerini ifade eden İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ise “Öğrencilerimizin yüzde 90’ı kampüsümüzde eğitim görmektedir. Sabah erken saatlerde eğitim-öğretim başlıyor. İkram Çeşmesinin bulunduğu alan ilk ana durağımız. Özellikle Trambüsle gelen öğrencilerimiz burada iniyorlar. Sıcak çorba ve ekmeklerini alıyor, çorbalarını içerek dersliklerine gidiyorlar. Belediyemizin üniversitemize sunduğu son derece güzel bir hizmet. Bu faaliyetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilgili birimlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler de sıcak çorbanın içlerini ısıttığını kaydederek teşekkür ettiler.

Çorba ikramının eğitim-öğretim dönemi boyunca hafta içi her sabah 07.00 ile 09.00 saatleri arasında yapıldığı ve günlük yaklaşık 1000 kişilik olarak sunulduğu kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali (4 yıl önce)
    Haberdeki resim aldatıcı. En çok öğrencinin içmesi gereken çorbayı en az örenciler içiyor. Sabah servisler üniversiteye geldiğinde memurlar kız yurdunun önünde inip, çorba sırasına giriyorlar. Saat 8.15 gibi dersi olan öğrencinin eline bir bardak çorba alıp, içme şansı yok. Onlarca kişi sanki hayatlarında çorba içmemişler veya evlerinde kahvaltı yapmamışlar gibi sıraya giriyorlar. Kız yurdunun çalışanları ve hatta hastaneden gelenler de çorbadan nasipleniyorlar. Tabiiki içsinler ancak bilmeleri gereken şey ilk hak öğrencinin. Çünkü, yurtlarda kalan öğrencilerin çoğu sabah kahvaltısını yapmadan aç karnına derse geliyor. Öğrenci olmayanlar bu şekilde davrandıklarından bir çok öğrenci içemiyor. Çorbayı dağıtan arkadaşında bu konuda dikkatli davranması gerekli. Öğrenci olmayana çorba vermemeli.
    0
    0
    Yanıtla