SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehire 525 Milyon Bütçe

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:07:31
Büyükşehire 525 Milyon Bütçe
A- A+ PAYLAŞ

Mart ayında yapılan yerel seçimlerin ardından fiilen büyükşehir olan Malatya Belediyesi’nin 2015 yılı tahmini bütçesi 525 milyon TL olarak belirlendi.  Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen tahmini bütçenin Kasım ayındaki meclis toplantısına gelmesi ve kabul edilmesi bekleniyor. 

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediye Meclis gündeminde, bütçe için ‘Tahmini’ ifadesinin yer almaması dikkat çekti. Bütçe konusu,  Büyükşehir Belediye Meclis gündeminin 2. Sırasında “2015 Mali Yıl Büyükşehir Belediye Bütçesi hakkındaki Encümen Kararı’ ifadeleriyle yer aldı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantısının birinci oturumunu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste gündem maddelerine geçmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kısa bir konuşma yaptı. Başkan Çakır, görevden dönerken Sivas’ta yaşanan kaza sonucu şehit olan 3 polis için Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Son günlerde Türkiye genelinde Kobani protestoları nedeniyle yaşanan olaylara da değinen Başkan Çakır, Malatya’nın huzur kenti olduğunu belirterek, “Bayram sonrası ülkemizde yaşanan tatsız olaylar hepimizi çok üzdü. Malatya’daki huzurun, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin diğer kentlerimize örnek olmasını diliyorum. Bizim de amacımız kentimizde bu güven ortamını sağlayarak vatandaşlarımızı mutlu etmektir” dedi.

Gündemin önemli maddeleri arasında bulunan ve encümen tarafından 525 milyon TL olarak kabul edilen 2015 Mali Yılı Bütçesi, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, MABESEM merkezinin alt katında 500 m2’lik kısmının Kültür Hizmetleri A.Ş.’ye verilmesi, Sümerpark içerisinde bulunan ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce kullanılan binanın tekrar Çocuk Şube Müdürlüğüne, İnönü Kapalı Çarşı girişinde bulanan ve E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun kullandığı bağımsız bölümün de yine E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na tahsisi kabul edilirken, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde olan Şeyhbayram Mahallesi Cem Evi karşısında bulunan arazinin park yapımı için Yeşilyurt Belediyesi’ne devrine karar verildi.

İlim Yayma Cemiyeti’ne 100 bin TL

Kamu kaynaklarıyla yapılan binlerce metre karelik Spor ve Yaşam Merkezi’ni, sporla ilişkisi olmayan bir kuruma devretmesiyle tepki çeken Malatya Belediye Meclisi, içeriğine ilişkin tek kelimelik bilginin verilmediği Geleceğe Güvenle Yürümek adlı projede ortaklık yapacağı İlim Yayma Cemiyeti’ne  proje bedeli olarak 100 bin TL aktarılmasını kabul etti. 

İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanlıklarının, görev ve çalışma yönetmeliği hakkındaki komisyon raporları görüşülerek kabul edilirken, uzun zamandır Malatya’nın gündeminde bulunan Mania Planı hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu da görüşülerek kabul edildi. Mania Planı, Milli Savunma Bakanlığı’nın uygun bulduğu koşullar doğrultusunda imar planına işlenecek. 

AVM hala  ‘Plansız alanda’

Öte yandan Mahkemenin imar planını iptal etmesiyle ‘Plansız alanda’  kalan ve mecliste uzun bir süredir komisyonun çalışmalarını tamamlayamadığı gerekçesiyle ertelenen AVM’nin de bulunduğu alanın imar plan tadilatına ilişkin madde, bu toplantıda da aynı gerekçeyle ertelendi.  

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarını, 16 Ekim Perşembe Saat 14.00’te yapacağı ikinci oturumla tamamlayacak. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız