SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir'e Değil.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:45:42
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Her şeyi ben bilirim, dediğim dedik, çaldığım düdük' anlayışı ile hizmet olmaz" diyerek, CHP'nin büyükşehire değil, 'bütün şehir'e karşı olduğunu söyledi. 

Parti binasında yaptığı basın açıklamasında büyükşehir olununca beldelerin kapatılacak olmasına temas eden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "AKP'nin kimseyle müzakere etmeden, konunun muhataplarıyla tartışmadan, halktan gizleyerek, kaçırarak çıkardığı bütün yasalar neredeyse hüsranla sonuçlanmaktadır. AKP'nin halka rağmen her şeyi 'ben bilirim dediğim dedik, çaldığım düdük anlayışı' şimdilik halkın temsilcisi Meclis iradesine, yargıya takılmakta, ama önümüzdeki dönemde bu anlayış bizzat halk tarafından cezalandırılacak ve AKP sandığa gömülmeye mahkum olacaktır. 24 Nisan 2012'de İçişleri Bakanlığı hukuki sonuçlar göz önüne alınmadan, demokrasi yok sayılarak bir genelge yayınlamış, seçilmiş belediye başkanlarını, atanmış vali ve kaymakamların emrine sokmuştur. Bu genelgeyle Malatya'da da 39 belde belediyesinin hizmetleri aksamış, belediyelere ve halka büyük haksızlık yapılmış, seçilmiş halkın temsilcisi ve halk adına hizmet yapan belediye başkanlarının hakları da gasp edilmiştir. Bu hukuksuz uygulamaya Danıştay 8. Dairesi 'dur' demiştir. Genelgenin telafisi güç sonuçlara yol açacağına atıfta bulunmuştur" dedi.

"Halka rağmen halka sorulmadan, dayatmacı bir anlayışla belde belediyeleri kapatılmaktadır. Köylerin köy tüzel kişiliğine son verilmektedir. Bu haksızlığın da mücadelesini halkla birlikte CHP vermektedir. Yaptığımız referandumlarda da halkın beldelerin kapatılmasını istemediğini, rakamlarla kamuoyuna açıklamıştık. Bizler de Danıştay'ın bu kararının ardından beldelerin ve köylerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemenin geri döneceği veya iptal edileceği yönündeki inancımızı korumaktayız" diyen Kiraz, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Bu arada AKP İl Başkanı bir şeyi çok iyi algılamalı; laf kalabalığıyla kafa karışıklığı yaratmaktan vazgeçmelidir. Bu yöntemlerle evrakta sahteciliklerini de gizlemeye çalışmamalıdır. Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yanlışlarına karşı çıkmak, dayatmaya, merkezileşmeye, seçilmişlerin yerine atanmışların yetkilerinin arttırılmasına karşı çıkmak ayrı şey; büyükşehir olmaya karşı çıkmak ayrı şey. CHP büyükşehire değil, 'bütün şehir'e karşıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız