SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehire Hazır Hale Getirdik'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:35
'Büyükşehire Hazır Hale Getirdik'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir süreci dolayısıyla teknik kadroyla birlikte ilçe ve beldelerde incelemeler yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ ve Darende’ye bağlı belde ve köyleri gezdi. 

Gezi programına AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Darende Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, belediye başkan yardımcıları, belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile bazı daire müdürleri de katıldı. 

İlk olarak Akçadağ’a bağlı Kozluca Beldesinin ziyaret edildiği gezide, Kozluca Belediye Başkanı Hacı İbrahim Demirkaya makamında ziyaret edilerek sorunlar dinlenildi. Kozluca’da esnaf ve vatandaşlarla da sohbet eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindeki heyetle Kozluca Büyük Mahalle’de de incelemelerde bulundu.

Daha sonra Darende’ye bağlı Yukarı Ulupınar Köyü ziyaret edildi. Başkan Çakır, köy muhtarı Hamit Bilmez’den köyün altyapısı hakkında bilgiler aldı. Büyükşehir süreci ile ilgili olarak vatandaşlara bilgilendirmeler yapan Başkan Çakır, beraberindeki heyetle Aşağı Ulupınar Beldesi’ne geçti. Aşağı Ulupınar Belediyesi Toplantı Salonu’nda vatandaşlara hitap eden Başkan Çakır, Büyükşehir Yasası’nın getirmiş olduğu avantajlardan bütün hemşerilerin istifade edebilmesi ile ilgili olarak çalışma yaptıklarını belirtti. 

Altyapı ve üstyapıdan sorumlu teknik kadroyla birlikte ilçe ve beldelerin altyapı sorunları hakkında bilgiler alarak yolları incelediklerini kaydeden Başkan Çakır, “Büyükşehir’in getirmiş olduğu bir çok avantaj var. İyi bir yapılanmayla geçmişe göre çok daha yoğun bir hizmet akışının sağlanması mümkün olacaktır. Büyükşehir’in ciddi manada genel bütçeden gelen paylarında artış sağlanıyor. Malatya Belediyesi’nin hem araç gereç anlamında hem de teknik personel, kadro anlamında güçlü bir yapısı var. Dolayısıyla daha da güçlendireceğimiz bu yapıyla hizmeti il geneline yaygınlaştırabileceğiz” dedi.  

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, yaptığı konuşmada Büyükşehir Yasası’yla sadece merkezin değil bütün İl’in kalkınacağını vurgulayarak, “Yerel yönetimlerden gelen Başbakanımız, Türkiye genelinde yerel yönetimlerdeki zorlukları gördü ve dedi ki Büyükşehir Yasası’yla İl’deki bütçeleri bir yerde toplayalım, İl’in bütünü kalkınsın. Böylece yasayı Meclis’ten geçirerek çıkardı. Sadece Malatya merkez değil, Büyükşehir’le 12 bin kilometrenin tamamına hizmet gidecek” diye konuştu.

Aşağı Ulupınar Belde Belediye Başkanı Sezai Gürbüz ise “Beldem adına ziyaretlerinden dolayı Malatya Belediye Başkanım ve İl Başkanıma teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımın birkaç defa beldemizi ziyaretleri oldu. Zaman zaman bazı sıkıntılarımızı da sağolsunlar kendilerine iletiyoruz. İnşallah Büyükşehir statüsüyle birlikte; Darende’yle beraber turizmde yatırım önceliği bölgesi olan beldemize hizmetler devam edecek” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra sorunlar dinlenilerek, bilgiler alındı. Daha sonra Balaban Beldesi ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın beldemizi ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sağolun, varolun diyorum. Malatya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın başarılı çalışmalarını yerinde, basında, her yerde izliyoruz. Temennimiz odur ki; böyle çalışkan bir belediye başkanımızla, AK Parti’nin çalışkan kadrolarıyla inşallah 2014 seçimlerinden sonra beldelerimizde hizmet kaldığı yerden devam edecek. Biz buna yürekten inanıyoruz. Bu inançla kendilerine güvenimiz tamdır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Yasası’nın kaynakların daha iyi kullanılması, hizmetin daha hızlı gitmesi için çıkarıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Malatya Belediyesi olarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi statüsü ile birlikte hizmetten, bu fırsattan nasıl yararlanabiliriz, daha çok hizmeti nasıl getirebiliriz diye bir çalışma başlattık. Ziyaretler yapıyoruz. Biz bu çalışmalarımızı Özel İdare’yle de belediye başkanlarıyla da yapıyoruz. Yazılı olarak da ilçelerimizin, beldelerimizin, köylerimizin durumlarını alacağız. Dolayısıyla Malatya’yı şimdiden Büyükşehir’e hazır bir hale getireceğiz. Çünkü yapılanmayı çok sağlıklı yapmamız gerekiyor. Daire başkanlıklarına bağlı olarak sorumluluk bölgeleri oluşturacağız. 

Özel İdare kapanacak; araç gereç ve personelini devralacağız. Ama hizmetin daha da artması için araç takviyesi yapacağız. İş makinelerini belki iki katına çıkaracağız.

Zaman kaybetmeden daha sağlıklı bir yapılanmayla, kaynağın daha verimli kullanılması, tek elden planlanması adına bu çalışmamızı şimdiden başlatmış durumdayız. İnşallah Büyükşehir fırsatını hızlı bir hizmet ağına dönüştürüyoruz. Büyükşehirle birlikte inşallah hizmet daha çok gelecek.”

Balaban’dan sonra Ilıca Beldesi’ne geçildi. Burada bir taziyeye katılan Başkan Çakır ve beraberindekiler daha sonra Ilıca Ziyaret Tesisleri’nde düzenlenen yemekli programa katıldı. Ilıca Belediye Başkanı Hasan Bayrak, yaptığı konuşmada belde hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, birer konuşma yaparak, Büyükşehir süreci ile ilgili bilgilendirmeler yaptılar.

Ilıca’da vatandaşlarca yapılan Fatih Mahallesi Taziye ve Aşevi’ni de gezen heyet, daha sonra Akçadağ ilçesine bağlı Esenbey Köyü’ne geçtiler. Köy Muhtarı Yusuf Durmuş tarafından karşılanan heyet, burada toplanan vatandaşlara bilgilendirmeler yaparak sohbet etti.

Daha sonra Darende’ye bağlı Ağılbaşı Beldesi ziyaret edildi. Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kılıç’ın karşıladığı heyet, belediye binası önünde toplanan vatandaşlarla bir toplantı yaptı. 

Toplantıda, Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kılıç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın beldemizi ziyareti bize onur ve gurur verdi. Kendisine hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, “Büyükşehir ziyaretleriyle temel hedefimiz sorunların yakinen tespit etmek. 2009 yılından itibaren aslında Malatya’yı Büyükşehir’e hazır hale getirdik. 10 belediyemizi toplu taşımada merkeze bağladık. Katı atık bertaraf tesisinden 14 belediyemiz faydalanıyor. Malatya merkez ve yakın ilçeleri Büyükşehir’e hazır hale getirdiğimiz gibi tüm belde ve köylerimizin de hazır hale gelmesi için çalışıyoruz” dedi. Toplantıda sorunlar dinlenilerek, sohbet edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız