SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehire Hazırlık Planlı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:05:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen seminere katılmak üzere Malatya'ya gelen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

Salı günü gerçekleşen ziyarete, ESOB Başkanı Şevket Keskin ile ESKKKB Başkanı Ali Evren de katıldılar. 

Ziyarette konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Malatya genelinde yapılan çalışmaların dikkat çekici olduğunu belirterek, bu çalışmaların Malatya’nın gelişmişliğini gösterdiğini söyledi.

Her geldiğinde Malatya’yı farklı bulduğunu belirten Palandöken, “Malatya Büyükşehir olmaya layık bir kent. Büyükşehir olmasıyla birlikte imkanlar biraz daha artacak. Benim gözümdeki Malatya, büyük şehirlere değişilmeyecek güzellikte bir yer. Her geldiğimde belediye hizmetlerinin yaygınlaştığını, kent kimliğine tamamıyla kavuştuğunu görüyorum. Bu da Malatya’yı birçok kentten daha ön plana çıkarıyor. İnşallah Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bu başarıyı taçlandırarak devam ettirecektir. Malatyalılık farklı bir boyut. Malatyalıyım demek gurur verici” dedi.

Malatya’nın Türkiye’de önemli bir yeri olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın ise yaptığı konuşmada Malatya’nın, Türkiye’de iki tane Cumhurbaşkanı çıkarmış ender şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

İlk defa Malatya’ya geldiğini belirten Apaydın, “Malatya çok güzel bir şehir, güzel bir yapılaşma ve gelişme var. 2014 seçimlerinden sonra Malatya Büyükşehir olacak. Umuyorum Belediye Başkanımız Ahmet Çakır tekrar seçilecektir. Bu süreç içerisinde şehir içi düzenlemelerde federasyonumuz üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ı Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Büyükşehir statüsünün Malatya’nın büyümesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Malatya’nın daha hızlı gelişeceğini vurgulayan Çakır, “Malatya’nın Büyükşehir olması ekonomik gelişimine de önemli katkılar sağlayacaktır. Ekonomimizi daha canlı tutacak. Ticaretin daha yoğun olacağı bir süreç başlayacak. Biz de büyükşehir’e daha programlı ve planlı çalışarak hazırlanıyoruz. 2014 yılını beklemeden çalışmalarımıza şimdiden başladık” dedi.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın’a kayısı ve kayısı kristali hediye etti. 

VALİYİ ZİYARET..

Heyet, Vali Vasip Şahin’i de ziyaret etti. Burada konuşan Palandöken, Vali Şahin'e esnaf camiası ile olan diyalog ve ilgisinden dolayı teşekkür eti. Palandöken, Malatya’nın önemli bir tarihi ve kültürel bir mirasa sahip olduğunu aktardı.

Vali Şahin de, esnaf teşkilatının en tepe noktasında bir Malatyalının bulunmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Şahin, esnafın önemli bir oluşum olduğunu belirterek, çocukların esnaf ortamında yetiştirilmesinden hiç korkulmaması gerektiğini ve burada başka bir eğitim aldığını söyledi. Şahin, "Toplumun taleplerini biz esnaftan öğreniyoruz. Bizim ne demek istediğimizi esnaf topluma daha rahat aktarıyor. Esnaf ve sanatkarımızın dükkanında otururken, gerçekten dinleniyor ve huzur buluyorum" şeklinde konuştu.

Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarlar ile yakın diyalog içinde olan ve sürekli esnaf gezilerinde bulunan Vali Şahin'e teşekkür etti.

TSO'DA..

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TŞOF Genel Başkan Fevzi Apaydın, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u da ziyaret etti.

Palandöken, esnaf ve sanatkarın tüccar ve sanayicinin fidanlığı olduğunu kaydederek, esnaf ve sanatkarın sorunlarından kurtulması ile tüccar ve sanayicinin de rahat nefes alacağın vurguladı. Palandöken, TOBB ile iyi bir diyalog ve işbirliği içinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, Malatya’ya her gelişinde heyecan duyduğunu belirtti.

Erkoç ise, "Ülkenin gelişimi, birlik ve beraberliği için esnaf ve sanatkar önemli katkılar sunuyor. Ülkenin omurgasını esnaf ve sanatkar oluşturuyor. Bu omurgayı zedelersek, ciddi sorunlar ortaya çıkar. Esnaf ve sanatkarların desteklenmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız