SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'e İdeal Kent Ödülü

0
Güncellendi - 2018-11-09 01:28:11
Büyükşehir'e İdeal Kent Ödülü
A- A+ PAYLAŞ

3.Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında, kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen Uluslararası İdealkent Ödülleri sahiplerini buldu.

Şehrin ihtiyaçlarını belirleyen ve bu doğrultuda projeler hazırlayarak hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Platformda İdeal Kent Ödülüne layık görüldü.

200 projenin yarıştığı 14 dalda 21 ödülün verildiği İdealkent Ödül Töreni, Strazburg'daki Avrupa Konseyi binasında gerçekleştirildi. Ödül kazanan projeler parlamento binası fuaye alanında bir hafta sergilendi.

Sürdürülebilirlik kavramının anlaşılması ve hayata geçirilmesi durumunda kentlerde daha yaşanılabilir mekânlar oluşturacaktır. Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi tehditler oluştuğu bu dönemlerde çevre ve insan sağlığı için yapılan her türlü proje geleceğe ışık tutacaktır.

Gerçekleştirdikleri projelerle öncü bir şehir olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Başkan Polat, “3. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında, belediye, kişi ve kurumlara 14 dalda 21 ödül verildi. Antalya, Kayseri, Gaziantep, Balıkesir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere olmak üzere birçok ödül verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu kapsamda İdeal Kent Ödüllerini almaya hak kazandık. Bizim için büyük bir onur. Malatya Büyükşehir Belediyemizin ödül kazandığı projemiz; katı atık sahamızdaki katı atıkların dönüştürülmesi. Gerek enerji, gerek ayrıştırma anlamındaki yaptığımız proje ile ödüle hak kazandık. Malatya öncü bir şehirdir. Her zaman ödüle layık bir şehirdir.”

Başkan Polat, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve insan sağlığını korumak için çalışmalar yapıyoruz. Temiz bir çevre demek güzel bir gelecek demektir. Birçok proje hazırlayıp, hayata geçirdik. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Atık Yönetimi konusunda aldığımız bu ödül, çalışmalarımızın bir yere tekabül ettiğini gösteriyor. Yaptığımız çalışmaların böyle uluslararası platformlarda ödüllendirilmesi, Malatya’nın adını duyurmamız bizleri çok mutlu ediyor. Çalışmalarımıza dualarıyla, yürekleriyle ve emekleriyle katkı sağlayan vatandaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    İnsanları aptal zannetmeyin. Şehrin hangi ihtiyacına cevap verilmiş ki bu ödüle layık görülmüş. Halkın fikrini aldınız mı. Kaç kişi ile anket yaptınız. Rabbime havalesiniz. O ödülü verenlerin aklına şaşarım. Ya bu bilmiyorlar yada ödülü vermenin sebebi daha vahim. Yazıklar olsun. Süslemeyle püslemeyle iş olmaz beyler öğrenin artık. REİS Malatya'yı kaybediyorsunuz. Lütfen görün artık. Tepeden bakmayın. Sahadan bilgi alın. İnönü Üniv. rezil durumda. Bilim yapılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    Bune kardeşim hertarafı yöneten hep Adıyamanlı hiç Malatya yokmu bu işi yapacak Malatya yı adıyamanlılar mı yönetecek gittin senler herkes kendi memleketine Yazık oluyor Malatya ya
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    VİZYONU OLAN BİRİNİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK GEREK ! PARTİCİLİK YAPMADAN.
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus (5 yıl önce)
    2 günde bir kavşak düzenlemesi çiçekler ekilip sökülüyor bırakın bu işleri yapay çiçek ve çim birdefa ekin 5 yılda bir yenileyin kimleri sulaması bir masraf biçmesi ayrı masraf .birilerini zengin etmeyi bırakın hacı amca
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Sn. Başkan TEMİZ ÇEVRE ‘ye Evet. Peki, temiz çevrenin yanına neden YEŞİL yok. YEŞİL olmayan çevrede temiz hava da olmaz. Temiz hava da olmayınca o çevre temiz değildir. Ne kadar ödül alırsanız alın ben buna bakarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    Nasıl ideal şehirmiş anlayamadım, dışardan pek anlaşılmıyorda
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer-malatya (5 yıl önce)
    Tebrikler . Boşuna aglamayin Malatya'da değişim ve gelişim ortada iftirayı bırakıp tebrik edin ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Belediye başkanlığı seçimlerinde AKP den Malatyamıza aslen malatyalı ve malatya doğumlu başkan seçeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer (5 yıl önce)
    aday olursan uğur bey sana oy yok şimdiden bilesin akp ye 1 millet vekili yüzde 17 oy kaybettirdiniz bu seçimde daha çok olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Çöpten enerji üretme çevre atık yönetimi konusunda almış olduğunuz ödül Ahmet Çakır dönemi ve ekibi sayesinde olduğunu da lütfen unutmayalım teşekkür ederken Ahmet Çakır ismini de zikretmis olsaydınız keşke hani vefa örneği göstermiş olurdunuz şükür ki bizler bu projenin ve bu ödülün gerçek sahibinin yerel de Malatya'nın ve şahsen de Ahmet Çakır ve ekibinindir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan Ağel (5 yıl önce)
    Gerçekleştirilen projeler hangi başkan dönemindeydi acaba önce bunu bir dile getirin hacı bey?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Malatya halkı kararını verdi değişim diyor. Mevcut yönetim ve başkanlar olursa halkın teveccühü MHP den yana olacaktır Malatya sesli düşünür oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (5 yıl önce)
    Siyaset vefasız derlerdi de doğruymuş. Ya Allah aşkına sen kaç aydır bu koltukktasın. Hangi ara bu projeyi kendin yapıp bitirmiş gibi övüne övüne anlatıyorsun. Sloganın ile icraatın birbirini tutsun. Memleket emektir diyorsun, asıl emek sahiplerine başta Çakır’a ve ekibine bir teşekkür bile etmiyorsun. Bu da demek oluyor ki; hırsından nefsin bile ön plana çıkmış. Ben burdan harbi bir Malatyalı olarak başta Çakır Başkanı ve bu önemli projeyi hayata geçiren ekibini kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (5 yıl önce)
    Çok önemli bir projeden dolayı ödül alınmış. Emeği geçenleri kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla