SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehiri Anlatıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın 2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşacak olması nedeniyle ilçe ve beldeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir İlçesi ile Söğüt, Gövdeli ve Polat Beldeleri’ni ziyaret etti.

Ziyarete, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Gövdeli Belediye Başkanı Bayram Kaya, Söğüt Belediye Başkanı Mesut Sülu ve Polat Belediye Başkanı Hasan Orman katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet ilk olarak Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar’ı ziyaret ederek, Doğanşehir hakkında genel bilgiler aldı.

AKP Doğanşehir İlçe Teşkilatı, Doğanşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Doğanşehir Gazetesi ile Doğanşehir esnafını da ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Doğanşehir Belediyesi ile Gövdeli, Söğüt ve Polat beldelerini ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ilçe ve belde belediye başkanları beldeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, yaptığı konuşmada, “Başkanımız Malatya’mızda önemli ve güzel işlere imza attı. Biz de zor şartlar altında Doğanşehir’e hizmet etmek için çalışıyoruz” dedi.

Ziyarette Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Doğanşehir’de düzenlenen Elma Festivali’ne verdikleri destek ve katkılarından dolayı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür plaketi verdi.

Ziyarette konuşan Gövdeli Belediye Başkanı Bayram Kaya, “Her beldenin sorunları olduğu gibi bizim beldemizin de sorunları var. Bu sorunların çözümü için bir takım girişimlerimiz var. Fakat Büyükşehir sürecinin başlamasıyla birilikte bu sorunların çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Söğüt Belediye Başkanı Mesut Sülu, “Söğüt beldemiz 3 mahalleden oluşuyor. Beldemizin alt yapı sorunlarının büyük bölümünü çözdük. İçme suyu ile ilgili sıkıntılarımız var. DSİ çevremizdeki gölde bu yıldan itibaren su tutmaya başladı. Büyükşehir ile birlikte daha çok hizmetin geleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, “Polat’ta görev süremizce birçok hizmet yaptık. Beldemizin giriş çıkış yollarını yaptık. Belediye hizmet binamızı yaptık. Bu hizmetlerin üretilmesinde Malatya Belediyesi bize destek oldu. Sıcak asfalt sorunumuzu çözdü. Çöp konteynırları gönderdiler. Cenaze aracı tahsis ettiler. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve Başkan Yardımcımız Ertan Mumcu, yardımlarını esirgemeyerek hep destek oldular. Huzurlarınızda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir sürecinde ilçe ve belde ziyaretlerine devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte sorumluluklarının arttığını söyledi.

Yapılan gezilerde ilçe ve beldelerin mevcut yapısını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Çakır, konuşmasına şöyle devam etti:

“Malatya Büyükşehir ile birlikte yeni bir yapılanma sürecine giriyor. İlçe ve belde gezilerine bütün teknik arkadaşlarımız katılıyor. İlçe ve beldelerimizin mevcut yapısı, sorunları ile ilgili tespitler yapıyoruz ve Büyükşehir yasasını anlatıyoruz. Arkadaşlarımız süreç içerisinde sorunların planlamasını yani yol haritasını ortaya çıkarıyorlar. Büyükşehir ile birlikte bu sorunları hızlı bir şekilde çözmeye gayret edeceğiz. Malatya’nın gelişmişliği hızlanacak. Daha planlı ve sağlıklı bir şehir yapısı oluşacak. Köylerimize ve beldelerimize hizmetlerimiz artacak.”

İlçe ve beldelerin gelirlerinin düşük olmasının hizmetlerde aksamalara neden olduğuna değinen Çakır, Büyükşehir ile birlikte maddi kaynakların artacağını ve bu kaynakları eşit bir şekilde Malatya geneline harcayacaklarını söyledi.

Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlçe ve belde belediyelerimizin makine ve araç parkı çok yetersiz. Özel İdare aracılığıyla bugüne kadar önemli hizmetler yapıldı. Biz özel idareyi çok güçlü bir hale getireceğiz. Mevcut araç parkının eksikliklerini giderip, yeni araç ve gereçler alacağız.”

Büyükşehire hazır bir Malatya için çalıştıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfekçi ise ziyaretlerinin asıl amacının ilçe ve beldelerin sorunlarının fotoğrafını çekerek çözümü için çalışmak olduğunu söyledi.

Büyükşehir statüsünden 30 şehrin faydalanacağını vurgulayan Tüfenkçi, “Büyükşehir ile birlikte Malatya’ya ayrılan kaynaklar 2-3 kat artacak. Zor dönemlerden geçen ve kısıtlı imkanlarla hizmet üreten ilçe ve belde belediyelerimiz bu süreçten en çok faydalanacak yerlerdir. Malatya Büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet atağına kalkacak. Malatya’dan başlayarak bütün ilçe ve beldelerimize hizmetler dalga dalga yayılacak” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız