SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehiri Hakediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:19
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın büyükşehir olabilmesi için gereken nüfus kriterindeki sayıyı da aştığını belirterek "Şehrimizin bütün göstergeleri gelişmeye devam ediyor" dedi.
 
Konuya ilişkin olarak Çalık'ın sekreteryasından gönderilen basın bülteni şöyle:
 
"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün (27.01.2012) açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 yılı Sonuçlarına göre Malatya’nın nüfusunun 757 bin 930 olarak açıklandığını söyledi. Çalık böylece, büyükşehir olabilmek için il sınırları içindeki nüfusun 750 bin olması kriterini içeren yeni Büyükşehir Yasasına göre, Malatya’nın büyükşehir olabilme hakkını kazandığını dile getirdi.
 
Bugün açıklanan TÜİK verilerine göre Malatya il nüfusu, 740 bin 643 iken 17 bin 287 kişi artarak toplamda 757 bin 930’a ulaştı. Malatya böylece, yasalaşacak yeni Büyükşehir Kanun Taslağındaki “il sınırları içindeki nüfusun 750 bin ve üzerinde olması”  kriterine ulaşmış oldu. 
 
Malatya Milletvekili Öznur Çalık basına yaptığı yazılı açıklamada; Malatya’nın nüfusunda gerçekleşen 17 bin 287 kişilik artışın şehrin gelişen dinamiklerinin en önemli göstergelerinden olduğunu söyledi. Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
“Malatya gönüllerimizde ve dualarımızda her zaman büyükşehir oldu.  Bugün açıklanan TÜİK verilerine göre de nüfusu itibariyle büyükşehirdir. Şehrimizin bütün göstergeleri gelişmeye devam ediyor. Yüzde 63’lük şehirleşme oranına, yüzde 40’lık istihdam yaratma gücüne sahibiz. Türkiye’nin en gelişmiş 13. Sağlık altyapısına sahip kentiyiz ve karaciğer nakli konusunda Avrupa birincisi, dünya ikincisi bir üniversiteye ev sahipliği yapıyoruzTürkiye genelinde çalışan sağlık personeli bakımından da ilimiz 6. Sırada bulunuyor. Her derde deva kayısının başkenti Malatyamız, sanayi ve ticarette hızla ilerliyor; alt ve üst yapısıyla modernleşiyor. İlimiz Aslantepe Höyüğü ile, yanı başındaki Nemrut ile turizm için müthiş bir potansiyel arz ediyor. Festivaller, kongreler, fuarlar, sempozyumlar, eğitim, bilim, sanat ve alışveriş şehri Malatyamız bugün nüfusuyla da büyükşehir olmayı hak ediyor.”
 
Milletvekili Çalık, açıklamasında kentte yaşayıp adres kaydı başka yerlerde olanların, kayıtlarını Malatya'ya aldırması için “Büyük Malatya” kampanyası başlatan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile büyükşehir ideali için manevi desteklerini esirgemeyen tüm STK temsilcileri, milletvekilleri ve vatandaşlara teşekkür etti."  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız