SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehirin Açılımı Olacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi’nin,  ihalesi geçtiğimiz Şubat ayında yapılan, Yeşilyurt ilçesi İkizce Köyü, Ankara Yolu üzerinde bulunan ve 4 milyon 474 bin liraya mal olacak, Selçuklu mimarisi tarzında 18 bin m2’si kapalı toplam 70 bin m2’lik yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. 

İnşaat alanında düzenlenen törene Vali Ulvi Saran, İl Özel İdaresi eski genel sekreteri Sami Er, İl Özel İdaresi genel sekreter vekili Murat Türksoy, bazı daire müdürleri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.  Yapılacak olan hizmet binası ile şehrin batıya açılımının daha da hızlanacağının vurgulayan Vali Saran, “Bu bina ile bölgenin gelişimi daha da hızlanacak” diye konuştu. 

 İçerisinde; İl Özel İdaresi’nin karar organı İl Genel Meclisi, icra makamı, il encümeni ve il özel idaresinin başı konumuna haiz Vali için çalışma ofisi, toplantı odaları ve ilave birimlerinin yanı sıra akredite laboratuarı, atölyesi, yeşil alan ve kapalı otoparkı bulunan hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Vali Saran  “Verdiği hizmet bakımından nezih mekanlara sahip olması gereken İl Özel İdaremize yapılacak yeni hizmet binası ile sunduğu hizmet kalitesinde önemli artışlar sağlanacaktır. Ana güzergahta olan bu alanda içindeki birimlerle önemli hizmetlerde bulunacaktır. Şehrin gelişme alanında temelini attığımız bu bina ile bölgenin gelişimi daha da hızlanacaktır.” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “Tarımsal alanları koruma amaçlı yapılan toplulaştırma uygulaması alanında yapılan hizmet binası, ileriki süreçte tarımsal alanların yitirilmesine neden olmaz mı?” sorusunu Vali Saran “ Hayır. Gördüğünüz gibi bu alanlar tarımsal alan dışında kalan yapılaşma alanlarıdır. Tarımsal alanlar daha da geride kalıyor. Bölgede tarımsal alanları koruyacak özel projeler geliştirildi” diye yanıtladı.

Özel İdare eski genel sekreteri Sami Er’de yaptığı konuşmada, “Kent merkezi içinde kalan ve 22 ayrı parselden oluşan 30 dönümlük alanı tek tapu haline getirdik. Bu alan önümüzdeki süreçte Özel İdareye gelir getirme amacı ile satılabilir.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız