SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in 'Çakırtepe'deki Arsası Satıldı

0
Güncellendi - 2017-11-16 00:53:15
Büyükşehir'in 'Çakırtepe'deki Arsası Satıldı
A- A+ PAYLAŞ

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 19 adet taşınmazın ihalesi gerçekleştirildi. 2’si Kapalı Çarşı’da dükkan 17’si de Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde arsa olmak üzere toplam 19 adet parselin satışa çıkarıldığı ihalede 4 parsel satıldı.

Satılan parseller arasında kamuoyunda ‘Çakırtepe’ olarak bilinen Şehirgösteren bölgesindeki 6 bin 928 metrekare büyüklüğünde, yüksekliği serbest konut alanı olarak planlanan arsa da bulunuyor. Söz konusu arsa için, kapalı zarfta ilk teklif olarak VTM Akaryakıt Petrol Ürünleri Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş 4 milyon 250 bin TL, belediyenin  Esenlik Şirketi de ihalede belirlenen muhammen bedel olan 4 milyon 156 bin 896 TL teklif verdi. Zarfların açılmasından sonra açık artırmaya gidildi. Esenlik önce 4 milyon 255 bin TL, sonra 4 milyon 265 bin TL teklif verdi. Parsel, artırmada 5 bin lira daha fazla teklif ederek teklifini 4 milyon 270 bin TL'ye çıkaran   VTM Petrolün oldu.

3’ü dışında açık ihale usulü ile Encümen huzurunda yapılan ihalede satışa çıkarılan 19 parselden sadece 4’üne alıcı çıktı. Çakırtepe bölgesindeki parselin dışında Tecde’de bulunan 2 kata konut müsaadeli 1113 ve 1284 metre karelik iki arsanın dışında Yeşiltepe’de ikiz nizam 4 kat konut müsaadeli 302 metrekarelik parsel de alıcı buldu.

Büyükşehir Belediyesi 4 parselin satışından toplam 4 milyon 726 bin 500 TL gelir sağladı. İhale sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanının onayından sonra kesinlik kazanacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ramazan (6 yıl önce)
    satılan bu yerlerin parası nerelere harcanıyor acaba yandaş mütahitlere bu para ile ödememi yapılacak yoksa yollarda arka sokaklarda bir kaç kez yapılıp yenidenmi kazıp mütahitlere işmi çıkaracaksınız kontrolsüz çalışmalara devam edeceksiniz yazık günahdır malatyaya her halde malatyanın sorunlarını bilen kimse yoktur dışarıdan adam getirtip belediyenin belli yerlerine yönetici olarak atıyorsunuz yoksa malatyalı olunca bir yerden söylenir konuşulur diyemi korkuyorsunuz merak konusu malatyalıya şeffaf çalışkan hak hukuk yemiyen işinin yerinden takipçisi insanlar lazım sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    FAHRİ KAYAHAN DA PETROL İSTASYONU YAPMAK İÇİN SATILIK ARSANIZ VARMI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Guzel (6 yıl önce)
    Vatandas dan aldiginizi... vatan dasa satmak cok guzel .ellerinize saglik
    0
    0
    Yanıtla