SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Devletin ve Milletin Sırtından Geçiniyorlar"

0
Güncellendi - 2019-04-18 03:11:02
A- A+ PAYLAŞ

  • ESOB Başkanı Keskin, Büyükşehir'i yöresel ürünler fuarı, vakıf ve dernekleri de kermes organizasyonları için eleştirerek, "Büyükşehirin işi tereyağı çökelik satışı için çadır kurmak değildir"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, “Aynı zamanda esnaf ve sanatkarına da hizmet etmek, geliştirmek, desteklemek durumunda ve zorunluluğunda olan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden artık yöresel ürünler adı altında esnaf ve sanatkarımızla haksız rekabet şartlarına neden olan bu tür organizasyonları düzenlemeyi ve aracı olmayı bırakmalıdır.  Büyükşehirin işi ve görevi tereyağı, çökelik, zeytinyağı satışı için çadır kurmak değildir. Büyükşehir Belediyesi gerçekten vatandaşı ucuz  ürünlerle buluşturmak istiyorsa, elinde marketleri var.  Büyükşehir Belediyesi; hem şirketleri aracılığı ile hem de ticaretle ilişkili organizasyonlarla bu şehrin esnafı ile haksız rekabet yapmaktan vaz geçmelidir.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın gereksiz daire ve şubeleri kapattığı gibi Büyükşehiri esnafla karşı karşıya getiren organizasyonlara da son vereceğine inanıyoruz ve bekliyoruz.“ dedi.

"VAKIFLAR MALATYA'DA DEVLETİN MİLLETİN SIRTINDAN GEÇİNEN ORGANİZASYONA DÖNÜŞTÜ.."

Keskin,  kermes organizasyonlarının da şehir merkezinde bir düzene girmesi gerektiğini de açıklamasında belirterek;  “Malatya’da kermes konusu da düzene girmesi de gereken bir konudur.  Milletimize gerçekten hizmet eden vakıf ve dernekler kesinlikle üzerine alınmasın, ancak bu kermes konusu artık istismar ediliyor. Esnaftan eşya topluyorlar, getirip başka bir esnafla haksız rekabete giriyorlar.  Öyle vakıflar var ki, devletin binasında 5 kuruş kira vermeden oturuyorlar, ama dönüp meydanda ve en işlek caddelerde kermes adı altında gece kondu gibi, bedevi çadırı gibi alışveriş noktaları kuruyorlar.  Bu tablolar maalesef vakıf müessesesinin içini boşaltmıştır.  Vakıf, sosyal ve ekonomik alanda milletin ve devletin yükünü azaltan müessesedir. Ancak ne yazık ki Malatya’da devletin ve milletin sırtından geçinen birer organizasyonlara dönüştürüldüler.  Hem Malatya Valiliğinden, hem de Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden kermesler konusunda esnaf ve sanatkarla haksız rekabet şartları oluşturan organizasyonlara kesinlikle izin vermemesini istiyoruz. Bu konuda Malatya’da herkesin ve her kesimin kabulleneceği bir disiplin oluşturulmalı.” şeklinde konuştu.

"DESTEKLİYORUZ, DESTEKLERİZ.."

Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde tasarruf tedbirleri konusunda alınan kararları da desteklediklerini belirterek, “Vatandaş 5 kuruşun hesabını 10’kez yapıyorsa, Büyükşehir Belediyesi 5 kuruşun hesabını 100’kez yapmalıdır.  İptal edilen ihaleler konusunda yenisi yapıldığı takdirde bu konular kamuoyu önünde tüm detayları ile açıklanmalı, soru işareti bırakılmamalı. Kapatılan daire başkanlıkları ve şubeler konusundaki kararları destekliyoruz.  Milletimizin ve devletimizin menfaatleri doğrultusunda alınacak tüm kararları destekleriz.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Yılda belirli günlerde yapılan 4 günlük fuar ve panayır için bu kadar konuşmak gereksiz. Ayda bir konuyu bahane edip çıkış yapan başkan haber olmak istiyor galiba, kendi kurumu ile ilgili kaç yıldır ne yapmış , dişe dokunur bir icraatını duymadık, bu tür işlerle uğraşacağına asli işlerine baksınlar, yada Malatya Esob olarak kendilerini bir fuar organize etsinler de örnek olsunlar. Bana göre hiç yapılmamış bir fuardan, eksik yapılmış bir fuar daha iyidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    BİZİM KAYSIMIZI KENDİ MEMLEKETİNDE TANITIYORLARMI ACABA
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (5 yıl önce)
    Kermes faaliyetleri için bom boş bir eleştiri.Belediye birilerine çadır tahsis eder o kişiler kermes adı altında ev yapımı yemekler satarlar.Kazandıkları para ile yardım faaliyetlerinde bulunurlar.Hoşunuza gitmiyorsa gidip yemek yemezsiniz.Belediyenin tek yaptığı yardım da çadır ve yer tesisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Git bak bakalım belediyenin yanında ki çadıra kıyafetten tutta örgüye kadar herşey var biri bitiyor biri başlıyor biri bitiyor biri başlıyor ayakkabı satab bile var. Esnaf ne yapsın kardeşim gitsin çadırı başlarına mı yıksın dükkan kiramızı ödemeye çalışıyrouz biz bedavdan belediye bizede yer versin günlük yevmiyemizi çıkaramıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Sn.Bşkana sonuna kadar katılıyorum.Çadır kurup fuar havası yaratarak vatandaşa hizmet edilecekse Malatyanın esnafından bu tarz hazırlıklar yapıp ürünler sattırılsın.Yine malatya esnafı kazansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Musfata (5 yıl önce)
    Doğru söylüyor. Tarikatlara çadır açtırıp çadır vereceğinize az il ile ilgilenin.
    0
    0
    Yanıtla
  • erdai (5 yıl önce)
    Başkanı sonun kadar destekliyorum Allah razı olsun esnafın hakkını her zaman dile getiriyor. Esnafı denetleyen belediye var il müdürlükleri var, bu çadırları denetleyen kimler var ya elektriği nerden vergisi nerden dolduruyoalr kadınları içine dernekler kermes yapıyor, biz vergi veriyoruz kira ödüyoruz, bunlar da açsın dükkan yapsın satış. Başkan haklı bunlara dur demek gerek. Belediye uyuma esnafına sahip çık. Ne idüğü belli olmayan derneklere prim verme.
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (5 yıl önce)
    ALLAH AŞKINA ÇADIR SOK TAK MODUNDA MİLYONLARCA LİRA YILLIK ÇADIRA KİRA VERİLİYOR KALICI BİR FUAR ALANI YAPILSIN MİLLETİN PARARSINI ÇAR ÇUR ETMEYİN.TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM HAKKI VAR
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    Kim ne derse desin.Malatya da her konuda kontrol sıfır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taksici (5 yıl önce)
    Sayin baskan mazot 4 liraydi biz ayni fiyattan calisiyoz. Sanayi market faturalar hepsi el yakiyor. Gel bi direksiyona gecde gunde kazandigin parayla hangi odemeni gecimini yapacaksin bizede soyle. Sen once yukumlu oldugun camiayi bi dusun...
    0
    0
    Yanıtla
  • mağdur (5 yıl önce)
    denetimsiz yapılan fuar. aldığımız tereyağı, tereyağı haricinde herşeye benziyor. attık gitti yemeden. acaba tüm reyonlar denetleniyor mu? fiyatlar uçmuş gitmiş. bu şeklide 50 reyon geleceğine sağlam 10 reyon gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    yöresel gıda panayırı herkes aynı ürünü satıyor.saçma sapan bir organizasyon .amaç belediye çalışıyor algısıdır başka bir şey değil .akıllı olan anlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (5 yıl önce)
    sayın başkan sende fena değilsin bi selahattin gürkan yolunda ilerliyorsın helel sana eğriye eğri doğruya doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kara (5 yıl önce)
    şevket başkan haklı.Yöresel ürünlerin amacı Malatyalı kardeşlerimize ucuz ürünler sunmaksa belediyemize ait her yerde şubeleri olan esenlik marketlerde gerekli ucuz ürünlerin satışına ön ayak olunsun.Belediye marketleri çok çok pahalı.Kermesler konusunda'da gerekli düzenlemelerin yapılması gerekir.Selahattin başkan'a da güvenimiz sonsuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Resul (5 yıl önce)
    Gündem olmak boş eleştiri!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    Çok güzel konuya değinmişsiniz. artık şu tarım fuarı adı altında kurulan malatyalıları çarpmaya çevre illerdeki yağ peynir sucuk zeytin vs olayı artık bitsin. şu şehir merkezinde kontrolsüz şekilde ne olduğu belli olmayan paranın nereye gittiği bilinmeyen kermesler kalksın ya da konntrol edilsin. marketler zinciri takip ve kontrol altına alınsın yeter artık malatyalırın sırtından para kazandıkları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Şimdiye kadar neredeydiniz Selahattin Gürkan in kararları doğru diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • İzini seçimden önce aldılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kermes için izini eski belediye başkanından aldılar seçimden 1 ay önce.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Evet Fuar Adı Altında Açılan PANAYIR’lara Hayır!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    başkan çok güzel değinmiş.Yağ peynir ve çökelek fuarları ile milletin gözü boyanıyor.Üstelik açılan bu fuarlardaki ürünlerde çok pahalı.Her şey göstermelik.Hani marketler ,alışveriş yerlerinde fiatlar kontrol altında olacaktı?Seçim bitti?herşey bitti?Her işleri göstermelik.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (5 yıl önce)
    Esnafın neyi kaça sattığını millet görüyor, siz rahat olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Şehrin dışına çıkarılacak sanai stesi projesi ne oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Esenlik marketlerin alım satım kalemler tek tek incelenmeli,aldığı ambalaj kagıt va gbi ürünler için ihale yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bero (5 yıl önce)
    Köylüden ucuza alıyorlar dükkanda pahalı satıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Malatya esnafı çok pahalı satıyor. Öyle ürünler varki%100 %90 para kazanıyorlar. İnsaf vicdan hiç yok. Bence önce bunlara Bi dur deyin. Herkes milleti kazıklıyo. Örneğin bir üründe iki market arasındaki fark iki katı. Bir markete girin 20 kalem Ürün alın. 350tl. Ödediniz. Aynı marka 20 ürünü bir başka markete gidin alın 420tl.ödüyosunuz. 70 TL. Kazıklandınız. Yani kim bunlara dur diyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • esnaf (5 yıl önce)
    Sayın Başkanım çok güzel bir konuya değinmiş. Devletin işi DMO diye bir şirket kurup esnafın işini karıştırıp iş seviyesini düşürüp haydi sonra bana vergi ödeyin demek te değildir. Devlet ticaret yapacaksa biz neden vergi mükellefiyiz. Bu konuyada bir el atılması lazım rekabet edemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla