SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 'Zıplama' Yeri mi?

0
Güncellendi - 2016-07-15 03:39:32
Büyükşehir 'Zıplama' Yeri mi?
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden mühendis olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne gelen ve 2014 yılı Aralık ayından bu yana Bilgi İşlem Daire Başkanlığını vekaleten yürüten M. Zeki Soyak, kadrosunu alarak bu göreve asaleten atandı. Soyak’ın atamasına ilişkin Belediye Meclisinin son toplantısında üyelere bilgi verildi.

Ahmet Çakır’ın, sonuncusu Büyükşehir olmak üzere Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilmesinin ardından yeni dönemin kadrosunu oluştururken, Büyükşehirin başkanlıktan sonra en önemli makamı olan Genel Sekreterlik ve de özerk bir statüsü bulunan MASKİ Genel Müdürlüğü de dahil olmak üzere belediyedeki stratejik birimlerin başına Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmış veya bu belediye ile iş yapan şirketlerin yöneticilerini transfer ederek, adeta Malatya Belediyesi’nde bir ‘Kayseri lobisi’ oluşturdu.

Fiyatından ihalesine, montajından Malatya’da hizmet vermeye başlamasına kadar her yönüyle tartışmalı trambüs projesiyle ilişkilendirilen Kayseri ekibinden Arif Emecen, Büyüşehir Belediyesi Genel Sekreterliği kadrosu için Malatya’ya getirilmiş, yaklaşık iki yıllık görevinin ardından bu görevi bırakarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü’ne geçmişti.

m.zekisoyakMalatya Büyükşehir Belediyesi’ne yıllarını vermiş deneyimli isimler, kadrosuzluk gerekçesi ya da siyasi görüş ayrılıkları nedeniyle dışlanıp veya kızak görevlerde tutulurken, Kayseri ekibinden M. Zeki Soyak’a (yandaki fotoğrafta), Malatya Büyükşehir Meclisi kararı ile ‘Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kadrosu’ verildi.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı kadrosunu alan M. Zeki Soyak’ın, Eski Genel Sekreter Arif Emecen gibi, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ‘Trombolin’ misali (Üzerinde yaylı zıplama alanı bulunan bir spor aleti) kullanıp kullanılmayacağı merak ediliyor.

Soyak’ın Malatya gündemine ilgisi!

Bu arada, M. Zeki Soyak, geçtiğimiz aylarda başında bulunduğu Bilgi İşlem Dairesi’nin çalışma alanı içindeki bir konuyla ilgili basın mensuplarının sorusuna ‘yanıt verememiş’ basın mensuplarının, konunun Malatya basını tarafından çokça gündeme getirildiğini söylemesi üzerine “Yerel basını takip etmiyorum” şeklindeki yanıtıyla, Daire Başkanlığı kadrosu aldığı Malatya’ya olan ilgisizliğini ortaya koymuştu.

Kayseri’den gelen gelene

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Malatya Belediyesi’ne transferler devam ediyor. Genel Müdürlüğü’nü de yine Kayseri’den gelen Özgür Özdemir’in yaptığı MASKİ’nin Yatırım ve İnşaat İşleri Daire Başkanlığına da daha önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş’de çalıştığı belirtilen Ufuk Sekmen’in atandığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Malatya’nın fiilen büyükşehir olmasının ardından Genel Müdürlük başta olmak üzere MASKİ’nin önemli birimlerinde Mehmet Fatih Durmuş Çelebi, Hilmi Akpınar, halen MASKİ’de Kanalizasyon Daire Başkanı olarak görev yapan Oğuz Özcan, Satın Alma Şube Müdürü olarak çalışan Serdar Gündoğdu gibi isimler Kayseri’den gelmişti.

Büyükşehir ve MASKİ'ye 'memur' düzeyinde de, il dışından görevlendirmeler yapılmıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Bidb (7 yıl önce)
    Ramazan ayindayiz. Iftira yalan yok. Baskasindan duydugumu soylemiyorum.gordugumu soyluyorum.daire baskanlarina sube mudurlerine arabalar ver benzini devletten. Hafta sonlari gece iatedigin kadar gez. Hediye gelen iphonelar istedikleri kisilerin ceplerinde.bilgi islem daire baskanligi size bir hafta zaman... Iphonelari iade edmezseniz tek tek sizleri desifre ederim.isim soyisimlerinizi yazarim. Arabalari alan eve giden adamlari yqzarim
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (7 yıl önce)
    Kayseri Küçükşehir Belediyesi yapalım tam olsun :) Ne ala dünya... Onun bunun tanıdığı KPSS olmadan gelsin 5 - 6 bin tl maaş alsın o da gelsin şube müdürlüğü versin ekibine de 4 bin tl maaş bizde eşek gibi KPSS çalışıp atanamayıp 1300 tl asgariye talim edelim bir dayımız olmadı bir yerlere gelelim zavallı halkı sömürün
    0
    0
    Yanıtla
  • KG (7 yıl önce)
    Şube müdürlerini de taşeron firmasından sözleşmeli alıp şube müdürü yapmışlar. Bir şeyden anlamayan konu ile alakası olmayan orada burada ben yapıyorum diye hava atıp babasının dayısının amcasının tanıdığıyla bir yerlere gelen bizim hakkımızı yiyenler bunun vebalini hiçbiriniz veremeyeceksiniz.. Hepsinin ellerinde bizim vergimizle ödenen Iphone telefonlar makam araçları sözde halka hizmet ediyorlar siz kendi cebinizi dolduruyorsunuz AK Partinin yönetimi buna sessiz neden kalıyor... Neden işten anlayanlar bir yerlerde değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nesimi (7 yıl önce)
    Maski degil Kaski. Masallah. Malatseri belediyesini tebrik ederim. Ahh bahceli partiden gitde oy verelim artik.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    arkadaşım malatya belediyesindeki daire başkanların şoförlerin hepsi makam araçıyla kendi şahsi işlerini görüyor bunları görmemek için kör olmak lazım benim bildiğim ulaşım hizmetkeri daire başkanı hasan alıcı nın şoförü örnek takip edilsin neler oluyor görsünler tabi görmek isterlerse
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Suç bunlarda değilki . Helvacıdan belediye başkanı yaparsan birde ikinci defa seçersen olacağı bu. Yazık Malatya'ma... Bu yaptıklarınızın, yediklerinizin hesabını nasıl vereceksiniz. Kul hakkını ya nasıl ödeyeceksiniz... Ne hale geldi güzel şehrim... :(((
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Götürün beyler götürün. Fakir halka da şükretmeyi telkin edin. İnancın siyaset için kullanıldığı her yerde halk sömürülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    Şu yorumları okudum da hepiniz akp karşıtı insanlarsınz bilmiyorsunuz ki nasıl karalayasınız bu insanları sizin partilerinizn yapamadıklarını bu adamlar yapıyor diye doğru ya yanlış demekten hiç utanmıyorsunuz yeterki karalayın da nasıl karalarsanız karalayın değilmi neden mi hep kayseri belediye de görev yapmış ve yapmkta olan kişileri alıyolar hiç kayseri ye gitmediniz mi görmediniz mi ne kdr düzenli bir şehir orayı düzenleyen tecrübeli kişileri burda da değerlendirmek istiyorlar ama sizin gibi karaktersizlere çok bu iyilik hiç biriniz hak etmiyorsunuz ama yinede yapıyor adamlar bu kadar gönülleri açık insanlar işte size bile iyilik yapıyolar siz kötü niyetli olsanız da evet diğer dünyada hesap var ve sadece yöneticiler değil haksız yere suçlayan sizler de o hesaptan payınızı alacağınıza emin ol
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes KARATAŞ (7 yıl önce)vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Eyyy Vatandaş; Ben AKP ye oy veren birisi olarak, kötüyü eleştirirler. Sen niye alındın yazılanların %80'i doğru. %20'si imla hatası. O da aceleye gelmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • karşı görüş (7 yıl önce)vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    hayrola vatandaş...... senidemi kayseriden getirdiler ne bu malatya düşlmanlığı kayserili aşkı adamlar kötü 1 şey yazmamışlar malatyada adam yokmu yazmışlar her yer 1 kayserili diye madem o kadar iyiler kayseride neden kalmayıpta buraya gelmişler soruyolar sadece hakaret yok küfür yok sataşma yok oyu biz verdik bizi değilde kayseriyi neden bu kadar tercih ediliyor diye sitem ediyolar malatya seçti kadrolar kayseriye gitti diyolar niye bu kadar gocunuyon ki
    0
    0
    Yanıtla
  • sadettin (7 yıl önce)
    kayseri yolcularının hepssi her hafta keyseriye giderkern depolarını kendileri dolduruyodur değilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Naz (7 yıl önce)
    Eeey i.k. yanindaki söforun senin makam araban ile ailesini gezdiriyor neguzel valla adamlarini kolla
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (7 yıl önce)
    adamlar rant peşinde kosacaklarina Yeşilyurt başkanı hacı ugur ağa ilaçlat yesilevleri böceklerle kanka olduk Azizmübarek gün
    0
    0
    Yanıtla
  • Ceren (7 yıl önce)
    Şu trambolin çok iyi bir benzetme. Cuk diye oturmuş. Zıplayan yükselip atlıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    KUL HAKKI, VEBAL, EHLİYET, LİYAKAT, İSRAF, HARAM GİBİ GİBİ SUÇLARDAN AHİRETTE HESABA ÇEKİLECEĞİZ. ANLAYAN ANLADI.
    0
    0
    Yanıtla
  • haydi malatya (7 yıl önce)
    atı alan üsküdarı geçer de Ahmet efendi ah alan sıratı geçermi? o kadar malatya evladı var sözleşme bekleyen. Ama yok sana oyu kayserililer verdi değilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    malatya belediyesini bi taraftan malum dernek kaplamış diğer taraftan kayserililer vah malatyam vah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan usta (7 yıl önce)
    Malatya bir tuaf sehir
    0
    0
    Yanıtla
  • ali mert (7 yıl önce)
    belki buradan kayseri b. belediye başkanlığına aday olunur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (7 yıl önce)
    By kadarida olmaz. Ahmet cakir ne yapmaya calisiyor. Hayret.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    nasıl bizler halk olarak bir mal alınca arkasına bakarık yabancı yazı görünce alırız kalitesine hiç bakmayız işte Malatyalı da öyle yabancılara çok meraklı,malatyalılar bu kadar beceriksizmi,cahilmi yoksa sahipsizmi..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Hasan (7 yıl önce)
    Kiralık arabalar kayserinin yöneticiler kayserinin müdürler kayserinin Çakır işi biliyor kim zengin olmak isterse Çakır a söylesin o gerekeni yapar. Gerekirse kendi belediyesini satar. Olmadı: Malatya sokak larina tekrar kaldırım yaptırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu44 (7 yıl önce)
    belediyede dönen torpilin haddi hesabı yoktur büyükşehir her şeyi istediği şekilde hallediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin KADERİ (7 yıl önce)
    Oh oh ne guzel e Malatyayi Kayseriye baglayalim olsun bitsin ...
    0
    0
    Yanıtla