SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in Kaldırım İhalesi Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

23,6 MİLYON TL'LİK İHALEYİ HANGİ ŞİRKET, KAÇ TL'LİK TEKLİFİYLE KAZANDI? Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, merkez mahalle, cadde ve kavşaklarda kaldırım yenilemesi, bisiklet yolu yapımı ve çevre düzenlemesi için düzenlediği ihalenin sonuçlandığı öğrenildi.

20 firmanın dosya aldığı, 8'inin teklif verdiği Mayıs ayındaki ihaleyi 12 milyon 547 bin TL bedel teklifi ile Büyükşehir Belediyesi'nin Meston Çevre ve İnşaat A.Ş.’nin kazandığı açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık maliyeti 23 milyon 600 bin 215 TL olarak belirlenen ihalede, en uygun teklif olarak Meston Çevre ve İnşaat A.Ş.’nin verdiği 12 milyon 547 bin TL’lik teklifin kabul edildiği ve ihaleyi anılan şirketin kazandığı açıklandı.

İhale kapsamında, Malatya’nın merkez mahalle, cadde ve kavşaklarındaki kaldırım yenilenmesi, bisiklet yolu ve çevre düzenlemesi için 111.142 metre çeşitli ebatlarda bordür ve 116.890 M2 parke taşı döşenmesi öngörülüyor

İhale sözleşmesine göre, işin yapım süresi ise 580 gün olarak belirlendi.

Hangi caddelerde kaldırım yenilemesi ve bisiklet yolu yapılacak?

İhale mahal listesine göre, kaldırımların yenilenmesi, çevre düzenlemesi ve bisiklet yolu yapımı Malatya’nın merkez mahallelerindeki 18 ayrı cadde ve caddelerin kesişim bölgelerinde yapılacak.

Bu kapsamda, Sivas Caddesi, Güngör Caddesi, Güngör Caddesi – Zerrin Sokak Kesişimi, Mehmet Buyruk Caddesi, Mehmet Buyruk Caddesi – Eşref Bitlis Caddesi Kesişimi (Battalgazi Yaşam Merkezi Önü), Yeni Bahar Caddesi – Alyans Caddesi Kesişimi, Yeniyol Caddesi ve Çırak Caddesi Kesişimi, Alternatif Yeniyol, Gülümser Caddesi, Şehit Sami Kıbrız Caddesi – Biga Caddesi, Alparslan Türkeş Bulvarı ve Alternatif Yol Kesişimi, Sivas Yolu – Özsan Bağlantısı, Çiftlik Caddesi, Mıhlıdut Caddesi 2. Etap, İsmet Paşa Caddesi 2. Etap, Aydemir Caddesi, Alparslan Türkeş Bulvarı, Adlitıp Caddesi’nde kaldırım yenilemesi, çevre düzenlemesi ve bisiklet yolu yapımı gerçekleştirilecek.

111.142 Mt. bordür, 116.890 M2 parke döşenecek, 20 ayda tamamlanacak

İhale yüklenicisi, ihale çerçevesinde, 111.142 metre çeşitli ebatlarda bordür döşenmesi, 116.890 metrekare parke taşı ile döşeme kaplaması yapılması alt yapı işleri ve bağlı elektrik işlerini yapacak. İşin, yer tesliminden sonra, 580 gün (yaklaşık 20 ay) içinde tamamlanması öngörülüyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Ünal (3 yıl önce)
    Başkanım bide orduzu mah hizmete başlasanız ne alt yapı nede su düzenli deil borular çok eski sürekli patlıyo yollar tarla gibi konuta taşınan yükler yolu hep bozdu..verilen hangi vaadi tuttunuz seçim bitti kimseyi göremiyoz meydanlarda ne battallgazi belediye başkanı nede selahattin başkan hani nerdesiniz 2 yıl geçti..
    0
    0
    Yanıtla
  • Maho (3 yıl önce)
    Eskiden Yalaka yamuk tırşikçi ispiyoncu ya gevşek vatandaşlara tro trek Gibi yakıştırmalar yaparlardı acaba trol da bu sınıfa giriyor mu yani anlatılanlara bakılırsa şimdinin trolları eskinin treklerı ile eşdeğer oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne dediğini kendin anladın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (3 yıl önce)
    çok güzel biz hak ediyoruz ama
    0
    0
    Yanıtla
  • yucel44 (3 yıl önce)
    lütfen iş tesliminde denetim yapılıp öyle teslim alınsın . DENETİM DENETİM DENETİM Bizim sıkıntımız sadece bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo (3 yıl önce)
    Başkan çilesiz karlık sokak yıllardır atıl durumda okul, market, bulunmasına ve güngör caddesine bağlantısı bulunan bu sokağın suçu nedir? İnsanlar toz toprakiçinde yaşıyor el insaf yani Öncelik kimlerşn sokağına veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Bostanbaşı farikayahan altarnatif yolu nezaman açılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakikat44 (3 yıl önce)
    Ezbere yorum yazanlar, bir zahmet elinize listeyi alıp caddeleri gezin,arabayla geçince rahat gelebilir ama geçtiğiniz yerler de bir mahalle sonuçta, elbette yaya olacak, ayrıca danışman trol vs değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi canım tabi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzi (3 yıl önce)
    Tastepe caddesinede kaldirim yapildi bir metre ortasinada direk konuldu ama lamba koymayi unutdular daracik bir yol ve insanlar yolda yuruyor kactana insanimiz öldü biz bunlari hak ettik çünkü en yuksek oy burdan cikiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Battalgazi mahallesi elma suyu caddesi'nin ne kaldırım var ne doğru dürüst ışıklandırma Elma suyu caddesi'nin başı çukur çukur çukur
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevreyolu (3 yıl önce)
    Yeter kaldırım mühendisliği artık şu şehre bir çevreeeee yoluuuuuuuu yapın yaptırın kimler zengin olacak acaba borç var deniliyordu şimdi yine kaldırı kimler bütçesini kaldıracak yazık günah her birtaş nekadar ülke sıkıntıda deniliyor bizler neler yapıyoruz deprem virüs kaldırım söyleyecek birşey yok her gelenin borusu ötüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Millet bahçesi ne oldu?2 yıl önce cumhurbaşkanı seçiminden önce bahsetmiştiniz..2 yıl geçti ortada birşey yok..hızlı tren?malatya ile ilgili ne projeleriniz var?ülkenin her yerini mülteci ile doldurdunuz..bu mülteciler artık korkutucu bir hal aldı..bir denetiminiz var mı? Daha kaç milyar dolar daha harcamayı düşünüyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Belediyenin imkanlarıyla bu kaldırımlar yapılamazmı?Dünya kadar araç alındı Belediyenin önünde shovmu yapacak bu kepçeler,kamyonnlar,yazıktır belediye bu işleri yapmaya imkanları var. yok yine mütaahitlerin gönüllerini hoş edecekseniz ayrı mevzu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Buyuk cogunluk sadece kendilerini rahatlatmak icin bu mesajlari yaziyor Kahtali Mice abemiz buyuksehir baskani adayi gosterse akp millet yine sorgulamaz Mice abemize oyu verir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Eleştiri çok ama oy zamanı bakıyorum değişen bişey yok.siz oy vermiyorsanız bu partiyi kaç dönemdir kim destekliyor merak ediyorum.. Büyükşehir belediyesini tebrik ve takdir etmekten başka çaremiz kalmadı.helal olsun sayın gürkan'a.iyiki varsınız başkanım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali sivri (3 yıl önce)
    Kaldırım mühendisliği mezunlarını işe alıyor musunuz, başvurabilir miyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (3 yıl önce)
    Gene kaldirim haaaa Merak ederim her gelen belediye neden kaldrim yapar işin ters tarafi yapilan kaldrimlar saglam.olmasna ragmen olmayan yere yapin Allah razi olsun diyelim ama saglam.yeri yık tekrar yap mantgi nedir komik ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Proje bekliyoruz adamlar kaldirim ihalesi yapiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim44 (3 yıl önce)
    Helal olsun kaldırım mühendisliği başladı,onlarca kez hastane cad, bulunan 5 yol ağzı için sinyalizasyon sisteminin yapılması, trafik ışıkları konulmasını Cumhurbaşkanlığına şikayet ettim, şikayetim sanırım az geldi bugünden sonra haftanın 7 günü bu işle ilgilenen kişi ve büyükşehir belediye başkanınin da ismini vererek şikayette bulunacam, büyükşehir belediyesi buraya sinyalizasyonun gerek olmadığını söylüyor, Allah rızası için sadece bir gün gelip burada sabahtan akşama kadar otursun incelemede bulunsunlar, burada kaç defa gözümün önünde kaza oldu, çocuğa ve yaşlı bir kadına araba çarptı,bunlar daha neyin kafasındalar bilmiyorum, lâkin Rabbim ömür verdiği sürede buraya sinyalizasyon sistemi, elektrik ışıkları yapılana kadar Sn Cumhurbaşkanlığına şikayet edeceğim.Ben engelliyim, engelli olarak vatandaş olarak hakkımdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Abdulgaffar Mahallesi, Bayındır Sokağı artık Elazığ belediyesi asvaltlar ve kaldırımını yapar. 10 farklı asvalt yaması var. Kaldırım hak getire. Gören yok duyan yok. Otomobiller çukura düşüyor. Bu sokak neresi mi? Kuyuönü opet arkası. Yani şehrin göbeği. Umarım ilgililer okur(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    her gelen kaldırımla işe başlıyor, şunu bir defa yaptırın uzun ömürlü olsun, yazdıklarım yenileme için geçerli, kaldırımları rahat bırakın, milletin parasını israf etmeyin, varsa önemli projelere harcayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Beton ekonomisine devam bıktık artık milletin parasını yine renkli taşlara ve kuma gömecekler birileri ceplerini doldurmaya devam esecekler geri dönüşü varmı yok işsizlik azalacakmı yok hayat ucuzlayacakmı yok Allah sonumuzu hayreylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • yandaş (3 yıl önce)
    iktidara geldiniz geleli bir kaldırım yaptınız zaten allah diye diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (3 yıl önce)
    İnönü Mahallesi'nde sürüler halinde itler cirit atıyor. Mahalle parkları çer çöp içinde. Kaldırımlar darmadağın otlar adam boyu olmuş her tarafta... Bide büyükşehir Belediyesi'nin karşısında 100 m mesafede. Yolun altında kalanın canı çıksın... Mumun dibine ışık vermediğinin bir ispatı daha.!!?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle. Allah tan üst geçidin oradaki parkı yaptılar zabıta geldi de biraz orası ihya oldu. Ama mahalle aldı başını gidiyor. Bakımsız pis çöpler öylece günlerce duruyor. Corona Döneminde 2 /3 Hafta önce sokaklar yıkandı. Çöp kutuları yıkanmıyor bile ... Bu şehrin öncelikli ihtiyacı kaldırım değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Bu tür ihaleleri niye belediye şirketi alır? Rekabet fazla olduğu için istediğin şirkete veremezsin. Belediye şirketi alakasız bir fiyat verip alır sonra da istediği taşerona verir. Kâr zarar işi sonradan kitabına uydurulur. Hatırlarsanız Ankara'nın hafriyat işi, belediye şirketi ANFA üzerinden Osmanlıspor'a verilmiş, Osmanlıspor da ihaleyi bir alt şirkete devredip komisyon almıştı. Belediyeler uyanık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)
    İstihdama faydası olacakmı eleman alımı olacak o ona bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Memoli (3 yıl önce)
    Gene birileri zengin olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge (3 yıl önce)
    Tecde-Yeşilyurt arasının yıllardır kaldırımı yok ve görünen o ki yapılması da düşünülmüyor. Peki ama neden? Sebebi size hizmet etsek de etmesek de her halükarda %70'le bizi zaten destekliyorsunuz olabilir mi?Biliyormusunuz artık umursamazlığınızdan ve vurdumduymazlığınızdan sıkıldık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun şimdiden. Yanlız yetkilierden ricam Denetimi adam gibi yapın..!!! Eskiden kalanları gördük zamanında beş para etmez işçilik vardı çünki, Söğüt gölgesinde otırup Okey vermeyin.. Bilmem anlatabildimmi..!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (3 yıl önce)
    Eeee nolmus yani kazanan belediye ve malatya oldu ihaleyi kendi şirketi yaklaşık yüzde 50 kırımla aldı. Sağolsun selahattin başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • :) Danışmanlar iş başında.yorumlar yazılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin yurt (3 yıl önce)
    Hizmet güzel fakat Fahrikayahan'da Mehmet Ejder Cad. gibi kaldırımı yıllar önce bitmesine rağmen bisiklet yolu kum içinde bırakılıp tamamlanmayan var. Bunların bitirilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Tebrik ediyorum. Kaldırım ihaleleri de başladı ise işlem tamamdır. Umutlar hiç gelmeyecek bahara kaldı demek ki. Yazık yazık ölüm var hesap var.
    0
    0
    Yanıtla