SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in Konukları Bağdat'tan

0
Güncellendi - 2018-08-16 04:13:58
Büyükşehir'in Konukları Bağdat'tan
A- A+ PAYLAŞ

  • Bağdat Vali Yardımcıları Wasmı Abdulameer Kadhım Al-Juboorı, Malatya Büyükşehir Belediyesinin çevreci güzel projeler yaptığını belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çevre entegre projesini incelemekteki amacımız bu projenin aynısını Irak’ta hayata geçirmek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Entegre Çevre Projesi ve Çöpgaz Elektrik Santralini incelemek üzere Irak’ın çeşitli kentlerinden Malatya’ya gelen Irak Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret ettiler.

Ziyarete, Bağdat Vali Yardımcıları Wasmı Abdulameer Kadhım Al-Juboorı, Thawrah Ahmed İbrahim Al-Dulhaımı, Enerji Müdürü Israa Khalıd Sabea Al-Hayatı, Çevre Müdürü Anaam Thabit Khaleel Al-Bayati, Yatırım İzleme Daire Başkanlığı Marwah Mahdı Radhı Al-Naseri,  Enerji Müdür Yardımcısı Raad Omar Salman Al-Obaıdı ve  Alauldeen Sayhood Shınan Al-Kandly katıldılar.

Gelecek nesillere daha iyi bir Malatya bırakabilmek için çalışıyoruz

Irak’tan gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan Malatya ile ilgili bilgiler aldılar. Malatya’nın Türkiye’nin doğusunda gelişmiş en büyük kentlerden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya’nın Dünyanın kayısı başkenti olduğunu söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Polat, “Irak’la ilişkilerimizi kesinlikle geliştirmeliyiz, ilerletmeliyiz. Aynı coğrafyanın insanlarıyız, aynı kaderi paylaşıyoruz. Sizler bugün bazı tesislerimizi gezdiniz. Entegre çevre projemiz, birçok kente örnek olacak düzeydedir. Eski vahşi depolama alanından 12.4 Mg watt’lık enerji üretiyoruz. Sistem 60 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılıyor.  Amacımız gelecek nesillere daha iyi bir Malatya bırakabilmek. Bunun içinde çevreci her projeyi hayata geçiriyoruz’’ Dedi.

Büyükşehir Belediyesi muazzam güzel işler yapmış

Bağdat Vali Yardımcıları Wasmı Abdulameer Kadhım Al-Juboorı, Malatya Büyükşehir Belediyesinin çevreci güzel projeler yaptığını belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çevre entegre projesini incelemekteki amacımız bu projenin aynısını Irak’ta hayata geçirmek. Bu nedenle konusunda uzman arkadaşlarımızla Malatya’da incelemelerde bulunduk. Malatya Büyükşehir Belediyesi muazzam güzel işler yapmış. Bizlerde bu projeleri örnek alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik ediyorum. Bizlerle yakından ilgilenen belediye yöneticilerine ise teşekkür ediyorum” dedi.

Kayısı ve çeşitli hediyeler verildi

Başkan Polat Irak Heyetine ziyaretin anısına kayısı ve çeşitli hediyeler verdi. Heyet Orduzu bölgesinde bulunan eski çöp sahası ve Çöpgaz Elektrik Santralinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden tesisler ile ilgili bilgiler alan heyet tesislere hayran kaldı.

ESKİMALATYA ZİYARETİ..

Irak’ın Bağdat Vali Yardımcısı , ThawrahAhmed İbrahim Al-Dulhaımı, beraberinde gelen heyet ile birlikte Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya bölgesinde bulunan tarihi eserleri gezdi.

Yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerin başından gelen Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu Cami ve Aslantepe Höyüğü'nün yanı sıra diğer tarihi eserleri, bu kez komşu ülke olan Irak’tan gelen heyet ziyaret etti.

Bağdat Vali Yardımcıları WasmıAbdulameerKadhım Al-Juboorı, ThawrahAhmed İbrahim Al-Dulhaımı, Enerji Müdürü IsraaKhalıdSabea Al-Hayatı, Çevre Müdürü AnaamThabitKhaleel Al-Bayati, Yatırım İzleme Daire Başkanlığı MarwahMahdıRadhı Al-Naseri, Enerji Müdür Yardımcısı RaadOmar Salman Al-ObaıdıveAlauldeenSayhoodShınan Al-Kandly katıldılar.

Battalgazi ilçesindeki tarihi eserlere hayran kalan Irak heyeti, tarihi eserler hakkında Battalgazi Belediyesi rehberlerinden bilgiler aldı. Burada konuşan Irak Bağdat Vali Yardımcısı Thawrah Al Dulhaımı, “Burası hem çok antik bir yer, hem de başkan ve halk arasında bağlantıyı çok beğendik. Biz, Iraklılar Türkleri çok severiz. Tarih boyunca da bu hep böyleydi ve böyle yol aldık. Bundan sonraki süreci de böyle yürütmeyi istiyoruz. Bu antik yere bizi getirdiğiniz için, organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyoruz. Türkiye ve Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan antik yapılarını görmekten çok mutluyuz” dedi.

Özellikle Ulu Cami'den çok etkilendiklerini dile getiren Dulhaımı, "Buranın antik yapısı bizi çok etkiledi.  Caminin içinin aktif olarak kullanılması,  eğitim ve öğretim aktiviteleri olarak kullanılması, öğretmenlerin olması, çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretilmesi bizi çok etkiledi. Özellikle Türk insanının bu yapısını tutmasından çok mutluyuz ve yapılarını korumasını biz, Iraklılar olarak destekliyoruz. Kervansaray'da bir nokta çok dikkatimizi çekti. Hem kışlık hem de yazlık bir alan düşünülmüş, o dönemde böyle bir yapının düşünülüp hizmete sunulması çok çok büyük bir şey, bundan çok etkilendik ve antik yapısını çok beğendik” diye konuştu.

Ziyaret sonrası Irak heyeti, Arslantepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella  Farngipane ile bir süre sohbet etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yusuf Şahin (5 yıl önce)
    Sayın Başkanın yüzündeki hüzün İran-Irak savaşından kalma sanırsam. Tahran meydanın da namaz kılarken Saddam tarafından atılan füzelermi aklına geldi yoksa? Ya da devrimin koruyuculuğunu üstlenen yakın çevreniz mi? Arşiv unutmaz, tarih affetmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Malatyaya bu bos meşgaleler yakişir. Bize dusen sorgulamadan padisahim cok yasa deyip sak sakcilik yapmak duser. Aman ha bu aslantepenin yakinlarina bir amfi tiyatro yapmayin ha buyuk unlu sanatcilar konser verir sehrin reklami olur. Bir Sezen AKSU Nilufer ve daha bir cok isim gelir Malatyaya anca mini mini park bahce yapin siz
    0
    0
    Yanıtla