SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehirin Size Faydası Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bu yıl 8.'si düzenlenen Elma ve Kültür Festivali gerçekleştirildi. 

Elma ve Kültür Festivali'nin açılış törenine; Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Soğukpınar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürvekili Ramazan Aytekin, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Doğanşehir Halk Eğitim Müdürlüğü'nün folklor gösterisiyle başlayan açılışta, Doğanşehir Elma Üreticileri Birliği Başkanı İmam Tuncer, birlik olarak 3 yıldan beri faaliyet gösterdiklerini söyleyerek 47 üyelerinin bulunduğunu kaydetti.

Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Soğukpınar, "İlçemizde başta Golden ve Starking olmak üzere birçok çeşitte üretimi yapılan Doğanşehir elması, ülkemizde lezzet, kokusu ve aromasıyla adından bolca söz ettirmektedir. İlçemiz tarım ekonomisinin yüzde 20'sini oluşturan elma üretimi 2012 yılı itibariyle 15 bin dekar alan üzerinde 12 bin ton olup, üretim yıldan yıla artmaktadır. Bazı çiftçilerimiz ürünlerini sertifikalandırmak amacıyla, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğini sağlayan bir tarımsal üretim metodu olarak tanımlanan iyi tarım uygulamasına geçmiş olup, elma üretimi konusunda çeşitli eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmışlardır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir'in çok iyi bir konumda olduğunu ve kimsenin buradaki insanların arasına giremeyeceğini belirterek, "Doğanşehir’de oynanan oyunlardan haberim var. Çok iyi biliyorum ki dışarıdan birileri gelip Doğanşehir'i karıştırmaya çalışıyor. Bunun önüne geçebilmek için Doğanşehirli'nin birlik beraberliğini koruması ve kucaklaşması gerekir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuşmasında, "Kötü ülke olamaz kötü yönetim olur" diyerek hükümeti eleştirdi. Tekin, "Malatya sadece kayısısı ve elmasıyla meşhur değildir. İki büyük devlet adamı ile de bu coğrafyada Malatyamızın hizmetlerini takdir etmemek mümkün değildir. Bunlar Özal ve İnönü’dür" dedi.

Malatya'nın büyükşehir olmasından da bahseden Tekin, "Sanmasınlar ki büyükşehir olursak iyi olur, tam tersine vergiler iki kat artacaktır. Büyükşehirin sizlere bir faydası yoktur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP heyeti tören alanından ayrılırken, daha sonra tören alanına Vali Vasip Şahin de geldi. Öte yandan, törende festival kapsamında düzenlenen elma yarışması sonuçlandı. Yarışmada Starking dalında birinci olan Doğanşehir merkezden Elif Kayabaşı, ikinci olan Çığlık köyünden Hasan Gencer ve üçüncü olan Polatdere köyünden Ali Arslan'a ödülleri, Vali Şahin tarafından verildi.

Golden dalında ise Yolkoru köyünden Naile Ürkmez birinci, Savaklı köyünden Abuzer Akarsu ikinci ve Karaterzi köyünden Abdullah Çatak üçüncü oldu. Vali Şahin yarışmada derece alan çiftçileri tebrik ederken, festival kapsamında çeşitli müzik etkinlikleri de düzenlendi.

Sanatçılar İntizar, Malatyalı İbrahim, Seda Tatlıses, Özlem Büyük, Serdal Altuntaş, Mahmut Atabay, Cemal Öztaş, Talip Ürkmez, Nurcan Selçuk ve Ayşe Bağı konser verip halkı coşturdular. Bu arada, Doğanşehir ilçesinde yaptıkları hayır yardımlarıyla destek olan ve Elma Festivali'ne de katkı sunan Doğanşehirli iş adamları Vahap Küçük, Muammer Şahin, Orhan Can ve bir grup iş adamına Belediye Başkanı İbrahim Karaman tarafından plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız