SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in Vefa Konağı Açıldı

0
Güncellendi - 2018-09-01 04:09:55
Büyükşehir'in Vefa Konağı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde olan korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç yaşlılar için kurduğu Vefa Konağı hizmete girdi.

İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı içindeki Vefa Konağı önünde bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Vekili Regaib Ahmet Özyiğit, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, yaşlılar ve vatandaşlar katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Acil Eylem Planı içerisinde yer alan 112 projeden 44’ünün temel atma, 68’ini ise açılışların oluşturduğunu söyledi.

Hizmet ve yatırımları Malatyalılarla birlikte yürüyerek yapacaklarını vurgulayan Başkan Polat, “Beydağı Tabiat Parkı birinci etabı, Kuyuönü HES projemiz, Kuluncak Kayısı Çekirdeği Kırma ve Eleme Tesisi ile Bin Tonluk Soğuk Hava Depomuzun temellerini attık. Uluslararası Satranç Turnuvasını gerçekleştirdik, Pütürge Mobil Kesimhanenin açılışını yaptık. Yine hep birlikte bugün de emek vererek Vefa Konağımızın açılışını yapıyoruz. Asıl olan temelini attığımız projeleri tamamlayarak, açılışını yapmak. Emek vererek, birlikte yürüyerek, azimle çalışarak başaracağız. Vefa Konağı şu anki Milletvekilimiz Ahmet Çakır döneminde başlatılan bir projeydi. Tamamlamak bize nasip oldu.

Başımızın tacı yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Kişisel bakımlarını ve evlerinin bakımlarını yapıyoruz. Onların Malatya’nın güzelliklerini keşfetmelerini sağlamak için geziler düzenliyoruz.  Konağımızda da her türlü imkanı sağlıyoruz. Yaşlılarımıza oturup hasibahel edecekleri, dinlenebilecekleri her türlü aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir mekan yaptık. Yaşlısına sahip çıkmayan bir toplum batmış demektir. Bizim dinimiz, tarihi medeniyetlerimiz ve geleneklerimizde yaşlılarımız daima en özel yerde tutulmuştur. Biz de Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu imkanları yaşlılarımızın emirlerine vermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın Yeşilyurt’ta iken de güzel çalışmalara imza attığını belirten AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Yaşlılarımız, atalarımız için çok anlamlı bir proje hayata geçiriliyor. Hacı Uğur Polat Başkanım büyük bir heyecanla Malatya’nın her yerine hizmet götürüyor. Hemşerilerimizin yüzünü güldüren projeleri hayata geçiriyor. Malatya’mız için hayırlı olsun. Emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, eski nikah salonunun düzenlenmesiyle oluşturulan Vefa Konağı dualarla hizmete açıldı. Açılışa katılanlar Vefa Konağını gezerek, yaşlılarla sohbet ettiler. Yaşlılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Tekin (5 yıl önce)
    Olmaz olmaz bizden olmaz.savurdukça savuruyolar.durmak yok savurun.ülkeyi bitirdiniz.Bakalım buişin sonu nolacak.????
    0
    0
    Yanıtla
  • ORBİYOLOG (5 yıl önce)
    başkana bi sorun İÇME SUYU neden bu kadar pahalandı dolar dan dolayı mı ? yoksa belediyenin borç açığınımı kapatmak için ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav pahali deyip durmayın. İstanbuldayım yazları geliyorum o kadar fazla su israfı varki. 40 50 tl fatura geliyor ne kadar pahalı diyorlar.yav aynı şu burda kullanarak 300 lira fatura oder.Malatya gayet uygun. Az tasarruflu kullanmayı öğrenin bulasik yıkar açar suyu bahçeyi sular hergün dükkanın CaMini arabayi yıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ORBİYOLOG (5 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    haruncum ben tek yaşıyorum, bağım bahçem yok arabam yok, cami uzak 10-18 tl arası geliyordu, ne oldu ne değiştide son 2 aydır %50 zamlı geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Konak için yapılan masraftan fazla açılış ve temel atma törenleri için masraf yapılıyor.Ne gereği var beş dakika protokolun oturacağı yere o çadır kurmaya sökmeye masraf etmeye.O işide birilerine yaptırılıyor yandaş kazansın.Devleti yönetenler vatandaşa tasarruf yapın diyorlar ama kendiler harcamaya devam ediyorlar.Hacı başkanın işi güzel reklam yapmak yeşilyurt ta olduğu gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    İSMETPAŞA PARKI- DOGANSEHİR METRO HATTİNİN DA TUNEL DELME İSLEMİ BİTTİ HAMDOLSUN. ELEKTRO MEKANİK İSLERİ EN KİSA SUREDE BİTİRİLİCEKTİR İNSALLAH.. 20 ADET METRO VAGONU İHALESİNİ DE YAKİNDA YAPACAGİZ İNSAALLAH. BİR MUJDE DAHA VAR YAKİNDA BATTALGAZİ - BASKİL METRO HATTİNİNDA FİZİBİLİTE CALİSMALARİNA BASLADİK... BİR OLACAGİZ DİRİ OLACAGİZ İRİ OLACAGİZ ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskiden Eşekle gidiyordu o yolları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Takip (5 yıl önce)
    İyi iş yapıyorsunuz da protokol çadırı kurmak toplamak için oraya giren kamyon neden kumandalı otopark giriş çıkış kapısını deviriyor
    0
    0
    Yanıtla